SĂ NU TE RESEMNEZI! PORUNCA a 11-a

IMG_3920La ce a folosit protestul de aseară?La București s-au strîns peste 50.000 de oameni să conteste puterea. La ce a folosit protestul de aseară? m-a intrebat cineva pe fb. Greu de dat un răspuns mai ales in acest context. Klaus Iohannis nu s-a arătat nici live nici inregistrat pe televiziuni. Nici nu a scris un mesaj pe pagina sa de fb. A preferat să se țină la distanță. A uitat geaca roșie IMG_3915în sifonier sau a imbracat-o la ski. Alt context – Opoziția legitimă, partidele PSL USR PMP au rămas în expectativă. Asociațiile profesionale din justitie – judecători, avocați, procurori au stat de o parte preferînd să-i lase pe altii să le apere interesele. Tipic.

Pe de altă parte, PSD și guvernul său în convalescență nu au arătat nicio disponibilitate la dialog sau măcar ca au înțeles cit de cit lecția. Comunicatorii PSD au vorbit despre manipulare, servicii secrete, ignoranță, plăți obscure complot, etc. Nici unul dintre aceștia nu a spus ceva despre subiect – adică protestul de mari proporții împotriva așa-ziselor legi ale justiției care vor permite fenomenului coruptiei să se extindă nestingherită, celor care au dosare la DNA să scape nepedepsiti, iar IMG_3872averilor lor să nu fie confiscate. In plus în hărmălaia de aseară au apărut în platourile tv , site-uri de stiri, statii de eradio aceiași agenti provocatorii, goarne și mercenari plătiți. Ei au găvărit in folosul bravului Liviu Dragnea care, dacă am înțeles bine din osanele lor, ar fi îngerul păzitor al României și un” om de bine” – cum era Ion Iliescu în anii 90.

Numai presa straină a reacționat prompt publicînd pe larg materiale despre zecile de mii de protestari care au ieșit să mărșăluiasca la Bucuresti, plus alte citeva mii în marile orașe Timișoara, Iași, Cluj etc. Rapoartele ambasadelor la București completează peisajul. Ele redau felul în care suntem percepuți – noi și guvernanții IMG_3846noștri – și cum suntem priviți în Europa. Firește, prost. De ce?

Trăim într-o țară fracturată, împărțită în sute/mii de nișe. Cei care nu au mai suportat această realitate au tras fermoarul la valiză și au părăsit România considerînd ca aici nu mai există nicio șansă pentru ei și copiii lor. Total 4,5 milioane. Anual părăsesc România cca 80. 000 de români. Prevăd că acest ritm se va înteți în perioada 2018/2020.

IMG_3911Trăim într-un mediu autist. La București se joacă o piesă de teatru în care actorii de pe scenă nu își dau replica unul altuia. În plus recită texte din piese diferite. Nimeni nu ia în considerare ce face celălalt. Pe scurt, nu știm unii de alții și nu ne pasă de ceilalți. Trăim pe planete diferite și în secvențe din timp diferite.

Așadar, dragilor, la ce a folosit protestul de aseară? Datorez un răspuns. Nu am decît unul singur. Cei prezenți aseară în Piața Universității am probat că nu ne-am resemnat. Măcar o parte din lumea românească mai speră și arată determinarea de a lupta pentru o țară bună în care să se trăiască omenește. Asta înseamna pe merit, pe dreptate, cinstit și deschis. Sper că ei nu sunt victimele naivității.

STELIAN TĂNASE

CITEȘTE ȘI DA MAI DEPARTE!

Copyirght DESKREPORT

Alătură-te discuției 8 opinii publicate

 • Carmen spune:

  Felicitări pentru ceea ce faceți! Mulțumesc!

 • Florentin Georgescu spune:

  Stelian, nu ai scris nimic despre miserupistii care au sufocat mallurile aseara !

 • Emilia spune:

  Pretuiesc acesti romani care au demonstrat pe o vreme asa urata,semnalul ca nu ne-am resemnat este ok,cred ca nimeni nu se astepta ca HOTII sa si plece acasa!Tupeul si cinismul lor e nemarginit!Sa aratam lumii ca nu ne mai pot prosti!

 • Turlacu Ion spune:

  Nu , noi nu vom pieri! Va mulţumesc că existati!. Sunteti pilonul rezistenţei noastre şi apărătoarii credinţei ca tara asta va fi candva un vis preafrumos implinit!

 • Vasile ion spune:

  Protestul are un singur argument O VIATA MAI BUNA IN O TARA MAI CURATA (fara coruptie ) si o sa o facem NOI romanii .

 • Dana spune:

  La ce a folosit protestul de aseara? La a mai avea subiecte de comentat posturile de stiri tv. Atata timp cat nu se face dovada ca protestul de aseara nu a fost doar o plimbare, din Piata universitatii pana in Piata constitutiei,cu momentul culminant aprinderea lanternelor de pe telefon , nu a insemnat nimic. Credeti ca politicienii nu stiu sa ia pulsul acestei natii?Nu stiu cand e „caterinca” si cand e „groasa”? Aseara a fost , „hai sa ne plimbam”. Nu s-a vazut convingere, nu s- a vazut determinare, durere, nu s a vazut” asa nu se poate”. Deviza acestei natii este ” merge si asa” . Asa , adica superficial, adica de suprafata, adica nu ne pasa. Nici macar nu putem vorbi de resemnare,ci de nepasare. Pai, daca merge si asa! Pe vremea lui Ceausescu, „nu murea nimeni de foame”, acum ce ne atinge pe ici, pe colo, nu ne atinge suficient de rau cat sa tipam de durere. Si apoi poate nu pe mine, sau poate cand o fi sa ma atinga,voi vedea. Principii? Ce sunt alea? Aa, unii spun ca se fura, asa si? Ce pot face EU? Uite, am iesit la o plimbare, pardon, PROTEST. Doar ca protestului i a lipsit FORTA. Si forta inseamna sa fim constanti, sa nu permitem niciodata sa ne fie calcate principiile in picioare. Sa ne gandim putin, daca la prima lege proasta n am fi dormit pe noi, credeti ca politicienii si ar fi permis sa repete greseala? Noi le am permis sa-si faca legi pentru ei si sa inghitim explicatii stupide. Noi le-am permis sa ne fure pe fata. Cu o floare nu se face primavara iar memoria politicianului este extrem de scurta. Ce-a fost sambata s-a uitat pana luni.

 • albert keller spune:

  “Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch.
  Liberty is a well-armed lamb contesting the vote”.
  Benjamin Franklin

Spune-ți opinia, fă-te auzit!