tanase 410PSD a luat-o razna, cel puțin prin unii din liderii sai, cuprinși de o frenezie a promisiunilor desănțate. Madame Olguța Vasiec, ce cu părul rosu -simpatica de altfel- visează cu ochii deschiși cai verzi epereți – la dublarea salariilor. Nici nu are rost sa recapitulez aici ce tot zcie. De fapt acesti lideri de stinga nu au depășit stadiul campaniei electorale cînd sloganul este – Promite totul! Voturi să iasă.

Bref, PSD a ajuns la putere cu asemenea metode, iar acum in loc sa constate că bugetul nu are atitea parale ca sa achite promisiunile electoral, o duce tot așa! Niciodată nu se menționeaza de unde se vor scoate paralalele casa achite nota de plată. Pesedistii vind in continuare iluzii unui electorat prea sărac. Pină de curind exista soluția să plece la muncă în Occdent. Acum nu prea mai merge, decit eventual pentru cei bine calficati. Or, electoratul PSD se gasete mai ales in pungile de sărăcie ale Romaniei. Daca suprapui o harta electorală cu una a saraciei vei constata că acolo unde e ssărăcai mai mare se afla votantii PSD.

IMG_4462Cind Olguta Vasilescu vorbeste despre dublarea salariilor bugetarilor se refera strict la aceștia. Cei care voteaza PSd, au facut-o in 2o16, o vor face eventual si in 2019/2020. Imi amintesc de promisiunile desanțate facute la congresle PCR. PCR. Propganda era un teribil instrument pentru menținerea regimului. Si acum se pare că pesedistii si-au amintit cun fcț propaganda pe vremuri si sunt nostalgici.

Imi mai imaginez citind aceste scandaloase promisiuni cum lucrătorul român va munci dublu, un nr duble de ore, si va avea un randament occidental. Așa se vor procura fondurile din care se vor dubla salariile. Firește, dacă nu se va reuși scamatoria de vină va fi Klaus Iohannis, care nu semneaza la timp si nici ce cer pesediștii,. De vină va fi și Opozitia care îi incurcă prin Parlament pe cei din majoritate. De vină – in fine- vor fi protestatarii din stradă.

Campania electorala totusi s-a terminat. E cazul pentru cei care au cîștigat alegerile să se apuce de treabă și s-o lase mai moale cu propaganda,cu minciunile, cu mobilizarea celor mai săraci din Europa. Nu face sens. Salariile nu se vor dubla decit dacă tipărim bani în debara. E un bluff și o gogoriță!

STELIAN TĂNASE

CITIȚI ȘI ȘERUIȚI

Copyright www.stelian-tanase.ro

 

Spune-ți opinia, fă-te auzit!