SĂRBĂTORI SFINTE ÎN DECEMBRIE

016Am ales azi pentru rubrica „Să stăm de vorba” un fragment din interventia primarului Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea, de aseară la România tv, canalul tv al cărui proprietar este Sebastian Ghiță, post tv apropiat în continuare de PSD. Tema intervenției sale a fost eșecul planului de a instala un Tîrg de Crăciun în Piața Victoriei, întîmplător locul consacrat al protestelor din acest an îndreptate împotriva puterii PSD.(cf.www.stiri pesurse.ro )

Aștept, ca de obicei, comentariile dvs. pro și contra

„În Piaţa Constituţiei sunt 10.000 de bucureşteni minimum acum, ieri au fost 20.000. fireaConcluzia: turiştii şi bucureştenii vor să participe la astfel de evenimente. (…) Am auzit azi lucruri înfiorătoare: că Primăria a confiscat punctul zero al democraţiei. Nu sunt de acord. Este vorba de domeniul public, aparţine tuturor. Este proprietatea municipiului şi acţiunea era una legală. Luna decembrie este dedicată acestor sărbători sfinte. Nu erau evenimente la infinit, nu era că nu mai putea să vină cineva în piaţă. Erau evenimente dedicate lunii decembrie. Ne mai mirăm că au străinii păreri nu tocmai plăcute despre noi”,

” Încă mai consider că se poate schimba ceva, e vorba de întreaga atitudine. Este nepotrivit ca să nu spun un cuvânt mai dur pentru o democraţie să considerăm că doar unii au dreptate şi drepturi şi toţi ceilalţi trebuie să ia la cunoştinţă deciziile minorităţii. Dacă astăzi s-a întâmplat această violenţă, mâine se poate întâmpla la Cotroceni, la Parlament, la MAI, la MApN, altor instituţii, şcoli, oriunde…”.

CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE!

DESKREPORT

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Dan spune:

    PreaMărița Fi-rea îl plagiază în mod cras pe tacsu „dă partid”, nenea Ilici. În locul lui Iliescu aș da-o în judecată, ce nu mai are de unde fura cuvinte?
    Discursul pare desprins din apelul către înfigătorii de panseluțe din Piața Revoluției și în Piața Universității în 1991. Lipsește doar apelul către Miron Cozma.
    Coană preaMăriță Fi-rea, fac apel la memoria dumneavoastră (scurtă), aducându-vă aminte o simplă constatare: în 1989, anul poate vă e cunoscut, în Decembrie, tot pe domeniul public, ce aparţine tuturor s-a manifestat. Rezultatul nu vi-l spun eu, căutați-l în manualele de ISTORIE. Poate s-o găsii și în compendiul Ministerului Educației de anul ăsta.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!