SECRETUL UNUI THRILLER DE SUCCES

By 8 ianuarie 2018Litere & Comp.

vampirulCe se spune prin tîrg despre thriller-ul lui Stelian Tănase „Nocturnă cu vampir opus 1″

„Sexy si urban, „Nocturnă cu vampir opus 1 ” este o ficțiune gotică pentru secolul al XXI-lea. Schimbarea este structurală, nefiind vorba doar de simpla prezentare a unui peisaj modernizat, acțiunea romanului petrecându-se în Bucureștiul de azi. O schimbare importantă, „Nocturnă cu vampir Opus 1 „nu pune accent pe victime— acestea fiind tot felul de granguri şi corupţi– ci pe detectivul Ticu Naum, un personaj cu care ne identificăm. De asemenea, romanul răspunde la o întrebare binecunoscută în România: ce s-ar întâmpla dacă Vlad Ţepes ar învia din morți pentru a pedepsi o gaşcă de hoți aflată la putere? Și dacă se va întoarce, ar arăta ca noi? Ar fi unul dintre noi? Prezența lui ar fi una bună sau una rea?“(Jean Harris, scriitor, traducător american )

„Îl ştiam pe Stelian Tănase ca scriitor de scenarii pentru documentare, de analize, genul de literatură cu vână. Mi-a dat cartea la târg, am citit-o. M-a enervat cartea, trebuie să recunosc. E scrisă atât de bine şi e surprinzătoare asemănarea cu romanul noir american. Mi s-a părut ciudat ca un român să scrie aşa ceva. E un roman noir cu scene din Céline si Bukowski… La Stelian Tănase totul se îmbină, nu e nicio stridenţă. Îmi propusesem să nu vorbesc despre niciun scriitor român. Însă cartea asta mi-a plăcut cu adevărat.“ (Igor Bergler, scriitor )

„În sfârşit, o carte care va putea fi ecranizată. Seamănă cu un scenariu, pe care l-am citit şi l-am aprobat. Ce mi-a plăcut în cartea lui Tănase este vocabularul. Am egăsit cu bucurie expresii uzuale pe care nu le-am mai auzit demult. Cred că a fost unul dintre cele mai frumoase cadouri de călătorie în timp. Cartea e senzuală, aş zice chiar că e de citit după 12 noaptea. În concluzie, este un fel de Bela Lugosi adus în zilele noastre“. (Irina Margareta Nistor, critic de film)

Cautati cartea online – www.librariarao@rao.com sau www.raobooks.com

 

Spune-ți opinia, fă-te auzit!