123Suntem păziți de infractori sau de oameni ai legii? Pe unde trece linia care separă legea de fărădelege în lumea românească? Agerpres anunță- Daniel Preoteasa, şeful de stat major al bazei de administrare şi deservire a Jandarmeriei Române, a fost reţinut de procurorii DIICOT. Preoteasa a fost reţinut în dosarul în care şeful său, Marian Corcodel, comandantul bazei, a fost arestat preventiv pentru cămătărie şi constituire de grup infracţional organizat.”

Tipii ăștia superplătiti din banii tuturor, cu pensii barosane, se ocupau pe lîngă portul uniformei, cu șantajul, cămătaria, subtilizau bunuri – ne spun procurorii. Scandalul din presa e măricel, desi putea fi mai mare. El survine în contextul altui scandal de data asta mare, cel al pensiilor speciale.Unor domni li s-au dat prin diferite regleementari niste pensii cu mult superiorare celor normale. Pe ce criterii? Dracu știe! Că sunt mai cu moș si la o adică dacaă lumea se revoltă ar trebuie să apere Palatul Victoria de demonstranți – cam asta ar fi explicația. Politicienii se protejeaza cumpărîndu-și forte de ordine la kg. Si inchizind ochii la toate furtișagurile.

157Si acum ce aflam? Că intre infractori, mafioti, interlopi si acei jandami, politiști etc, nu este nicio deosebire. De la brîu în jos jandarm, de la briu in sus infractor! te uti al un polițai de ex și vezi un mafiot, contrabandist, etc. Nu rareori citim in presa despre procurori arestati pentru diverse delicte, in principal legate de corupție. Iau plicuri dodora de euro pe sub masă. Aflăm si despre magistrati spăguiți cu multe sute de mii de euro ca sa trinteasca procese. Mai aflăm și despre sereiști amestecați în afaceri. Etc. A scăpat oare situația de sub control!?

Intrebarea este – cine ne mai apară !? Statul roman, corupt pină în maduvă, dupa cum vedem din ultimele exemple, are o mare problemă. Incapacitatea sa de a proteja cetățenii, întrucit cei desemnaț și plătiți să o faca sunt de partea cealaltă a baricadei. Aparțin subteranei infracționale. Ce este de făcut?

STELIAN TANASE

CITITI SI SERUITI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Spune-ți opinia, fă-te auzit!