SUNT UN FANATIC RELIGIOS !?

By 20 octombrie 2016Jurnal de bord

tanase nisa 113Președintele Klaus Iohannis intrebat despre initiativa de a schimba un articol din Constituție – cel legat de definirea familiei ca unirea dintre bărbat și femeie, a răspuns cam alături, vrind să dea o lectie de toleranță și să ne spună ceva despre morală. Iată ce a declarat „Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. „… M-am mirat – ce legătură este intre a accepta sau nu homosexualitatea – adica familia alcătuită din persoane de acelasi sex cu fanatismul religios. În Biblie homosexualitatea este privita ca un mare păcat. Apropo de religia d-lui Iohannis care știu că estre credincios, merge la biserică la slujbe etc.

Nu există – dupa opinia mea – nicio legatură între fanatismul religios și a accepta/a respinge familia formată din persoane de același sex. Or fi trei milioane de fanatici religioși (citi au semnat memoriul impotriva modificarii Constitutiei in România!? Ortodoxisti radicali, trandionalisti si bigoti care refuză sa accepte homosexualitatea ca pe ceva normal !? Ma indoiesc fff tare. Poti foarte bine să nu accepti homosexualitatea si să fii ateu. sau un practicant moderat al unui cult. De ce nu!?

iohannis 2Mă clasific conform ziselor președintelui printre fanaticii religioși din țara asta. Nu doresc modificarea Constituției. Nu sunt adeptul asa-zisei ” corectitudini politice”de care face uz aici Klaus Iohannis. Cred că modul cum definește Constituția noastră familia – ca unirea dintre persoane de sex diferit – este corect.

„Sunt adeptul toleranței, încrederii și deschiderii față de celălalt” incheie președintele Iohannis. De acord, dar dacă îl taxezi pe cel care nu crede ca tine că e fanatic religios, ai făcut deja primul pas spre intoleranță. Se aplică o etichetă pentru a avea motive să combati o idee, o credință, o atitutudine. Fanatismul este in altă parte in acest caz. Vreau să cred că a fost doar o gafă și atît, o exprimare nefericită.

STELIAN TANASE

CITIȚI ȘI ȘERUIȚI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • Lucian Mihaileanu spune:

    SUPERB! SUBSCRIU!

  • mihai spune:

    În mesajul lui Iohannis nu era nici pe departe vorba de opiniile altora sau de motivațiile lor ci de mesajul ultimativ a liderului unui cult cu reflexe fundamentaliste care cerea imperativ introducerea de nuanțe teocratice în discursul public:

    „v-o spunem direct: Dacă nu ieşiţi dumneavoastră să vă exprimaţi pro creştinism, vom ieşi noi să ne exprimăm pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră. Ne întrebaţi cine nu vă permite absenteismul, tăcerea? În primul rând nu ni-l permite niciunuia Dumnezeu. El este Creatorul familiei şi nu ne permite să facem din ea ce dorim noi. El este Creatorul legilor corecte şi nu ne permite să le folosim greşit. El este Creatorul Bisericii şi nu îi permite să fie şi să facă ce vrea ea. El este Stăpânul Universului şi nu ne permite să îl profanăm cum dorim. De altă parte, oricât de neplăcut ar suna, vrem să vă spunem că nu vă permitem nici noi, cetăţenii acestei ţări. Câtă vreme suntem aici, câtă vreme suntem cetăţeni care iubim ţara, muncim, ne plătim dările, ne împlinim îndatoririle, câtă vreme vrem să rămânem aici nu vă putem permite să ignoraţi sau chiar să vă bateţi joc de credinţa noastră, de convingerile noastre şi de valorile noastre.”

Spune-ți opinia, fă-te auzit!