TELENOVELA CU GHIȚĂ

By 12 ianuarie 2017Jurnal de bord

ghita ziarecomUn corespondent al blogului mă întreabă insistent de ce nu scriu despre ultimul scandal. Sebastian Ghiță. Pentru că toată povestea este extrem de volatilă. Are și un caracter suprarealist, de telenovelă plină de senzațional, dar neverosimilă. Informatiile aruncate intr-un serial tv cu aparițiile lui Ghiță, sunt extrem de problematice. Mă gindesc că e de fapt o diversiune, o combinație operativă. Ghiță a mai participat la d-astea (vezi povestea cu flagrantul Vîntu).

Chestiunea esențială este dacă Ghiță este agent al serviciilor sau nu. Dacă da, de care aparține !? In ce scenariu joacă!? E un agent răspopit, unul mînat de remușcari pentru cite rele a făcut !? Sau un agent scăpat de sub control!? Sau un inocent, un neprihanit în goană dupa adevăr și justiție !?

Joacă pe cont propriu sau nu!? Cine il sprijină din culise!? In numele cui vorbește!? E un păpușar sau o marionetă aflată în mîinile cuiva!? O intrebare – cu complicitatea cui a dispărut !? E controlat de rețele din serviciile secrete!? Șantajat!? Lucrează de bună voie ori ca să-și salveze pielea!? Și în servicii există găști și bisericuțe, cumetrii – ca peste tot. Nu imi pot imagina un SRI compact, aliniat disciplinat in spatele lui Coldea sau Hellvig. Avem in această telenovelă de prost gust imaginea veridica a conflictului desfășurat la vîrf între servicii, politică, justiție – plus mass-media și afaceri.E vorba peste tot de bani și putere. Dușmăniile au atins cote maxime. Povestea asta e ca hîrtia de turnesol pentru establishment.

Totul stă aici in credibilitatea purtătorului de mesaj. Or, Ghiță nu are niciuna. În numele cui vorbește, ce interese specifice are!? In afară de dosarele pe care le are pe rol la DNA si il animă, mai e și altceva la mijloc !? Avem acum după aparițiile tv ale lui Ghită o imagine a ce se petrece acolo sus. Imaginea care ne parvine este deplorabilă. Te întrebi cine ne conduce și cum. De remarcat că Ghiță a reușit să mototolească serios imaginea SRI și DNA, mai ales a țintelor lui, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi. Cit vor mai rezista cei doi in posturile lor!? Oricum, cei doi au de dat multe explicații, public, pînă vor pleca.

STELIAN TANASE

CITTITI SI SERUITI

Copyright www. stelian-tanase.ro

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • Dana spune:

    Nu sunt de aceeasi parere, nu „totul stă aici in credibilitatea purtătorului de mesaj”! Ghita nu are nici o problema cu credibilitatea, el doar confirma ceea ce lumea a inteles deja si a sanctionat cat de cat (scaderea in popularitate a DNA si a increderii in justitie (mai mult in procurori decat in judecatori), vot masiv pentru PSD). Perceptia nu este doar ca DNA nu si-a facut treaba, lasind adevarata coruptie la dosar si limitandu-se doar la dictatura cu catuse in sfera politica ci mai mult, vedem scosi din scena toti politicienii care urmaresc un interes national si incercari de a fi instalati doar obedienti dispusi la vanzarea de tara. Suspiciunile populatiei in ceea ce priveste Colectiv si Hexi Pharma, ne duc la concluzia ca pentru interese mafiote s-a actionat impotriva populatiei (chiar cu exterminare) tocmai de catre cei ce trebuiau sa ne apere. In Romania s-au intamplat lucruri foarte grave pe care nu le investigheaza decat cativa ziaristi. Organizatia profesionala a Judecatorilor s-a vazut neputinciasa, Parlamentul Romaniei s-a vazut neputincios, Politia Romana s-a vazut neputinciasa. Ce ar trebui sa faca un simplu om de pe strada? Oamenii au votat, in acest moment avem alaturi cativa oameni din media dar care pot doar sa vorbeasca. Avem speranta doar in Parlament si in Judecatorii acestei tari care trebuie sa-si indeplineasca misiunea existentei!

  • Sorin spune:

    Ghita este un amator! Este un individ care a fusrat pe timpul lui Ponta si acum ia venit randul sa plateasca! daca era nevinovat nu fugea.
    Nici vorba sa fie agent…Doamne, este un amator in toata regula ca multin Ro care credf ca daca sunt cu puterea pot face orice..puterile vin si pleaca…insa, justitia romana.
    in alta ordine de idei, Dle. Tanase, stim amandoi ca adevaratii oamenii nu ovr iesii niciodata la suprafata. Cei care codnduc in realitate vor ramane amonini. Pentru totdeauna!

Spune-ți opinia, fă-te auzit!