TIME-OUT ÎNȘELĂTOR ÎN PSD

tanase 886Mă ocup pentru a treia zi consecutiv de PSD. Opoziția nu oferă subiecte de analiză. Se pare că nu s-a trezit din cheful tras între Ajun și Sf Ion. E încă mahmură, se drege cu zeamă de varză, mai trage un pui de somn. În schimb la PSD este o mare distracție. Chef de chef! Nu e de mirare, e în plin război intern. Taberele par că nu au petrecut deloc, nu au stat sub bradul frumos împodobit. Dimpotrivă, au complotat fără pauză impotriva adversarilor din partid. Altfel nu prea înțeleg graba cu care au intrat în tranșee și au început să combată.

In prima zi de lucru, luni 8 ian. a fost planificat un CEx care ar fi trebuit să tranșeze chestiunea puterii în partid. E clar că dualismul Dragnea-Tudose nu merge. Pentru orice chestiune – mare, mică- trebuie negociat, certat, înjurat, șantajat, amenințat. Asta complică enorm luarea deciziilor. PSD este azi un partid cu frîna de mînă trasă. Ar fi fost foarte bine ca lucrurile să se limpezească de luni, dar nu a fost să fie. Scorul este nula la nula, vorba televiziunii bulgare cînd tudose 2dă meciuri și e zero la zero. Așadar în partida Dragnea-Tudose înregistrăm meci nul. Nici unul pretendenții la supremație nu a reușit să se impună decisiv. Liviu Dragnea duce un război de ariergardă, bate in retragere, dar rindurile sale nu sunt în debandadă. Mihai Tudose nu se hotărăște să dea asaltul final pentru că nu are spatele acoperit și nici rezerve. Echilibrul forțelor este vădit.

In atari condiții războiul s-a amînat pentru sfîrșitul lunii ianuarie la un nou CEx, cînd iar vor fi trecute în revistă trupele fiecăruia. Deciziile care se vor lua atunci vor fi lămuritoare în ce privește raportul de forte din partid. Va fi sau nu congres PSD în 2018 ? Se va stabili candidatul pentru prezidențialele din 2019 ? Va fi remaniat/restructurat guvernul? Va sări din schemă Carmen Dan, omul lui Dragnea?Etc etc.

PSD se dragnea ziuanewsaflă intr-un virtej și e în plină confuzie, situație în care nu știe incotro o va apuca. A cerut deocamdată timp de odihnă, o pauză ca să-și facă ordine în rînduri.
Polemicile continuă ca și loviturile administrate părții adverse. Se fac de zor recrutări, se alcătuiesc liste cu dușmani și prieteni, se caută trădători, se complotează intr-o atmosferă de paranoia. Baronii locali și șefimea centrală PSD socotesc cu atenție. Mulți nu s-au hotărit încă pe ce tabăra să mizeze. Cert, gurile de tun ale lui Dragnea și Tudose nu vor părăsi cîmpul de bătălie în perioada următoare. Se poziționează, caută noi aliniamente. Asistăm la liniștea (relativă) dinaintea furtunii care se va avea loc inevitabil în PSD cit de curînd.

STELIAN TĂNASE
CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE!
Copyrighjt DESKREPORT

 

Alătură-te discuției 8 opinii publicate

 • Florentina Popescu spune:

  Ne meritam soarta; ar trebui sa iesim toti in strada si sa nu plecam pana cand PSD nu e scos in afara legii; este antinational prin tot ceea ce face; pana cand nu vom iesi TOTI sa dam cu ei de pamant ne vor calari cum vor ei

  • Stelian Tănase spune:

   Pai hai sa iesim!? Cine ne impiedica ? De ce sunt atit de putini protestatari in Piata victoria ? Unii sutn tinuti departe de clowneriile lui Bot. Altii vad manipularile/jocurile. Altii sun nemultumiti de incercarile unora de a profita (gen Liiceanu) si a se autopropune ca lideri ..etc. Astea mi se par chestiunile esentiale.Pina atunci Piata Victoria e cam goala.

 • gabriel pop spune:

  In opinia dvoastra, dl. Liiceanu profita de pe urma manifestatiilor – nu sunteti departe de concluziile Antenei3…de fapt, in spiritul fair-play ului de care dati dovada (recunoscut si de fostul dvoastra prieten V Tismaneanu in postarea de pe Facebook), ar trebui sa clarificati, public, pe site, aversiunea (din ultimii ani) fata de Gabriel Liiceanu – o faceti, prin aluzii mai mult sau mai putin voalate, in emisiuni de televiziune sau/si prin scris….care este adevarul? nu puteti lasa povestea in acest fel, mai ales ca intre dv si dl Liiceanu a fost o recunoscuta prietenie si o apreciere reciproca…

  • Stelian Tănase spune:

   Altceva. Nici Liiceanu nici Tismaneanu nu sunt niste semizei. Au fost destule situatii in care nu au aratat fairplay. Sunt si ei la fel de criticabili ca oricare altul. Daca ar fi sa ne amintim cei zece ani petrecuti la Curtea lui Basescu de exemplu. Exista f multe materiale filmate in arhivele tv, articole de gazeta, azi de necitit.etc. Ati citit „Imparatul cu sapca.Elitele lui Basescu”? 2017 editura RAO. Doua volume, total 1000 de pagini. Cititi, macar ca sa va faceti o impresie,apoi judecati. *** Am fost duminica la Cimitrul Sf Vineri in documentare pentru Nocturna cu vampir opus 2. Am gasit intimplator mormintul lui Leonte Tismaneanu pe aleea comunistilor ilegalisti. Mi s-a parut interesant.

 • Constantin Munteanu, scriitor spune:

  Domnjule Stelian Tănase, vă aștept articolul despre (mormântul lui ) Leonte Tismăneanu. Este drept, zicem că despre morți numai de bine, dar cred că articolul ce-l aștept va fi mai interesant decât ”mișcările” browniene ale viilor (în degringoladă).

  • Stelian Tănase spune:

   Vreau sa multumesc celor peste 300 de telespectatori care mi-au trimis mesaje de felicitare dupa aparitia mea la Jurnalul de seara la DIGI 24 de miercuri, 10 ianuarie, la emisiunea moderata de Cosmin Prelipceanu.

 • Tibi spune:

  Bună ziua.
  Considerați că acest circ din psd este exploatat de d-l Johannis şi îi va mări şansele respingerii legilor justiției? Vă întreb fiindcă aşteptam răspunsul preşedintelui la începutul acestui an după adoptarea legilor în regim de asediu.

 • albert keller spune:

  A-l critica astazi pe dl. Stelian Tanase ca a functionat in relatii decente sau amiabile cu toti cei care acum mai bine de un sfert de secol se scremeau sa injghebeze o opozitie redutabila FSN=eului mi se pare ipocrit si chiar jignitor. Gabriel Liiceanu producea in 1990 duplexul Emil Cioran – Petre Tutea in care coliziunea dintre cinismul filosofic al Vestului liberal european si misticul ancestral mioritic plamadea simbioza eticii si esteticii literare pe intelesul poporenilor. De la „Apel pentru lichele” pina la a deveni pateticul tambalagiu al lui Traian Basescu drumul a fost sinuos, dar banos.
  Andrei Plesu, Patapievici, Tismaneanu si multe alte nume care populeaza astazi hectarul de cacat al fariseilor intelectuali din perimetrul carpato-danubiano-pontic sint inca foarte vocali pe la televiziunile care platesc flecareala.
  Eu nu sint prieten cu dl. Stelian Tanase si nici c-am fost dar asta nu ma impiedica sa-l recomand din convingeri care tin de meritocratie ca un potential excelent ambasador al Romaniei in Franta, de exemplu. Asta desigur, daca este sa vorbim despre reprezentarea cu suuces a intereselor Romaniei si romanilor in UE ( Noua URSS )
  Ce se intimpla astazi in PSD este rodul veninului injectat de regimul mafiot al lui Traian Basescu in toate institutiile statului roman.
  Submediocrii, mirlanii tupeisti dar obedienti stapinului absolut au maturat totul in calea lor.
  Opozitie…care opozitie?
  PNL ?!?
  Comunistii si securistii de stinga se intrec in jigniri ca la usa cortului cu comunistii si securistii de dreapta sub aula parlamentului Romaniei.
  Gastile de infractori de drept comun numite pompos partide politice valoreaza cu putin mai mult decit un scuipat in ochii adevaratilor gansteri cu singe rece si lacomi ca hienele din vestul european si de peste ocean care au devalizat Romania.
  Pina una alta, magarusul cu copite de aur din Teleorman face si desface guverne dupa cum vrea muschiul lui. Si indubitabil vrea !

Spune-ți opinia, fă-te auzit!