TOPUL HOMOSEXUALILOR CELEBRI

By 27 iulie 2013Lifestyle

alexandru  cel mareAlexandru cel Mare – s-a născut în anul 356 î.Hr. și a ajuns la putere impunându-se ca un mare lider militar. Marele filozof al antichității, Aristotel, i-a fost profesor. Tatăl său, regele Filip al II-lea al Macedoniei, i-a oferit o educație spartană. A deprins tradițiile militare, puterea armelor. Si-a eliminat în timp dușmanii. Conform istoricilor era un bărbat frumos, având o frumusețe aproape feminină. Neîngrădit de convențiile sociale Alexandru și-a exprimat în mod deschis dragostea față de prietenul său cel mai bun, Hephaestion. A murit la vârsta de 33 de ani. Condițiile morții sunt incerte (otrăvit sau malarie).iulius cesar

 

Cezar – s-a născut în anul 100 î.Hr. A fost un lider politic și militar roman, A instaurat dictatura sa la Roma și a provocat numeroase războaie de cucerire. Cuceritorului Cleopatrei îi plăcea să-și întoarcă ochii și după bărbați. După triumful lui Cezar în Galia, Suetoniu scria că “Cezar i-a cucerit pe gali, însă a fost cucerit de Nicomede” (este vorba de Nicomedes al III-lea al Bitiniei). Și Cicero face referire la această legătură. Istoricii consideră totuși că nu există dovezi suficiente și că aceste povestiri aveau doar menirea să îl discrediteze. În Roma antică, homosexualitatea era larg răspândită mai ales în clasele sociale superioare. Aceste povestiri îl transformau pe Cezar în “prostituată de curte orientală”, fapt considerat josnic. Cezar a murit asasinat în anul 44 î.Hr.

 

leonardo da vinciLeonardo da Vinci – născut în anul 1452 în localitatea Vinci, Italia. Spirit universal, artist, pictor, sculptor, architect, om de știință și inventator, Leonardo întruchipează spiritul Renașterii. În anul 1476, da Vinci, împreună cu alți trei bărbați, a fost arestat pentru că ar fi întreținut relații sodomice cu un băiat de 17 ani, Jacopo Saltarelli, un prostituat cunoscut. A fost achitat din lipsă de probe. Nu există însă nici o dovadă că ar fi avut relații intime sau prietenii cu femei. Toată viața a fost înconjurat de băieți frumoși, fapt reflectat și în arta sa. Criticii de artă contemporani cât și cei moderni au presupus că era homosexual. Leonadro a murit în Franța, în 1519.

 

machiavelliNiccolo di Bernardo dei Machiavelli – născut în 1469, a fost un diplomat, funcționar public, om politic și scriitor italian. Astăzi ne place să folosim cuvântul machiavelic atunci când ne gândim la persoane cu etică discutabilă sau fără sensul moralității. Profesorul Maurizio Viroli de la Universitatea Princeton, în cartea sa despre viața lui Machiavelli, scria: „Machiavelli singur a recunoscut că era homosexual. Era angajat într-o relație cu un bărbat mai tânăr.” La această concluzie Viroli a ajuns după ce a analizat două scrisori din corespondența lui Machiavelli cu Francesco Vettori, presupusul său iubit. Machiavelli a murit în 1527 la Florența.

goethe Johann Wolfgang Goethe – născut în 1749 la Frankfurt pe Main, Germania. A fost poet, ilustru gânditor și om de știință. Părintele lui “Faust” considera sexualitatea drept un subiect demn de inclus în creația sa artistică. În multe dintre operele sale, precum “Faust”, “Elegiile romane” si “Epigramele venețiene”, sunt descrise atât scene heterosexuale, cat și homosexuale. Scriitorul german Karl Hugo Pruys, după ce a examinat timp de zece ani peste 2.500 de scrisori ale lui Goethe și contemporanilor săi, a scris cartea „Atingerea delicată a tigrului: viața erotică a lui Goethe” (1997) în care avansează ideea că Goethe nu a fost doar un homosexual reprimat sau bisexual, ci chiar un gay activ. Scrisorile lui Goethe către filosoful Friedrich Heinrich Jacobi sugerează că între cei doi bărbați a existat o relație fizică. Pruys apreciază că Goethe nu a avut nicio relație heterosexuală până la vârsta de treizeci și nouă de ani când a cunoscut-o pe Christiane Vulpius, cea care avea să îi devină soție. A murit de inimă în 1832 la Weimar.

 

andersenHans Christian Andersen – născut în 1805, a fost scriitor și poet danez, celebru pentru basmele sale. Orientarea sa sexuală este o problemă de controversă în cercurile academice. În jurnalul său din tinerețe nota că refuză să aibă relații sexuale. Se îndrăgostește de femei care îl resping, după care începe să fie atras de bărbați care nu îi împărtășesc sentimentele: un dansator danez, un tânăr duce de Saxa și Edvard Collin. Acestuia din urma îi declara, într-o scrisoare: “Tânjesc după tine precum după o frumoasă curtezană de Calabria… Sentimentele mele pentru tine sunt cele ale unei femei. Feminitatea mea și prietenia noastră trebuie sa rămânâ secrete.” Andersen a murit la Copenhaga în 1875.

 

ceaikovskiPiotr Ilici Ceaikovski – născut în 1840, a fost un compozitor rus. În liceul-internat de băieți unde învăța și locuia, i-au fost observate înclinațiile homosexuale. Despre homosexualitatea compozitorului vorbește și corespondența dintre el și fratele său, Modest, și el homosexual. În 1877 Ceaikovski s-a căsătorit, dar numai pentru a pune capăt zvonurilor privind homosexualitatea sa. Căsătoria a fost un eșec, iar orientarea sexuală reală a artistului a ajuns să fie cunoscută. În 1893 Ceaikovski moare de holeră. Acesta este motivul oficial. Se pare însă că ar fi fost forțat să înghită un pahar cu otravă pentru a evita un scandal legat de relația sa cu tânărul nepot al ducelui de Stenbok-Fermor, care se înrudea cu familia imperială. Normele sociale ale vremii nu acceptau o astfel de situație.

 

oscar wildeOscar Fingal O’Flaherty Wills Wilde – născut în 1854, scriitor și poet irlandez. A fost inițiatorul mișcării „Artă pentru Artă”. În 1884 se căsătorește și are doi copii. În 1886 are prima sa relație homosexuală cu un tânăr (la moartea acestuia, cenușa îi va fi înhumată în mormântul lui Oscar Wilde). Soția și copiii îl părăsesc, iar Wilde începe să ducă o viață dezordonată și de scandal în compania unui nou iubit, lordul Alfred Douglas. Nu și-a ascuns niciodată orientarea sexuală ceea ce i-a atras condamnarea la doi ani de închisoare pentru “ultragiu la moralitatea publică”. Moare de meningită, la Paris, uitat și singur, la 30 noiembrie 1900.

 

capoteTruman Capote – născut în 1924, scriitor american. Autor a numeroase romane, nuvele și scenarii de film. Este autorul romanului non-ficțion “Cu sânge rece”. Capote a fost un homosexual declarat. Unul dintre primii săi iubiți a fost profesorul de literatură Newton Arvin căruia i-a dedicat romanul “Alte glasuri, alte încăperi”. A avut relații cu celebrități ale epocii, printre care, se pare, și actorul Eroll Flynn. Deschiderea lui și încurajarea altora pentru deschidere față de homosexualitate, l-au făcut să devină un jucător important în domeniul drepturilor homosexualilor. Moare în 1984, la Los Angeles.

 

freddie mercuryFreddie Mercury – născut în Zanzibar în 1946, a fost un cântăreț și compozitor britanic cu origini indiene, lider al formației Queen. A fost un bisexual recunoscut. A avut timp de șase ani o relație cu Mary Austin care i-a rămas cea mai bună prietenă până la sfârșitul vieții și căreia, Freddie, i-a lăsat jumătate din averea sa. A avut relații cu mai mulți bărbați printre care un hair stylist, Jim Hutton, care l-a îngrijit și i-a stat alături până când a murit. În 1987, Mercury a fost diagnosticat cu SIDA însă nu a recunoscut acest lucru până cu o zi înainte de a muri, în 1991, când a dat o declarație publică, spunând că a ascuns această situație pentru a proteja intimitatea celor din jurul său. Trupul său a fost incinerat, iar cenușa a fost împrăștiată pe malurile lacului Geneva, lângă Montreux, Elveția.

(VA URMA)

 

( DACIANA PANAIT)

 

Spune-ți opinia, fă-te auzit!