TRĂIM ȘI ASTĂZI ÎN MINCIUNĂ

constantinescuAm ales pentru azi la la rubrica „Să stăm de vorbă” un scurt fragment din declarația făcuta ieri de fostul președinte Emil Constantinescu (1996-2000) la fundația ICAR.(după www Agerpres.ro)

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro și contra.

„Degeaba putem să avem creştere economică, degeaba vorbim despre statul de drept, pentru că nu vom crea decât noi abuzuri, noi presiuni, noi Securităţi.” (…) „Trăim şi astăzi în minciună şi este o ruşine că procuratura sau justiţia este sau ar fi speranţa ca să se scrie istoria adevărată, înecată în manipulări, în interese şi într-o ţesătură de minciuni. Şi justiţia are limitele ei. Această lentoare cu care se desfăşoară procesul victimelor Revoluţiei, procesul victimelor Mineriadelor, este de înţeles, pentru că procurorii ar trebui să iasă la pensie şi să piară, procurorii care au fost implicaţi atunci. Nu puteau să se judece ei pe ei.” (…) „Erau, poate, vremuri mai grele în ’90 când veneau asupra noastră cu bâtele. Când au venit minerii, nu au vrut să vorbească cu mine, au vrut să ne omoare, nu să discute cu noi. Poate atunci era însă mai luminoasă situaţia noastră, pentru că atunci ştiam cine suntem, ce vrem, cine suntem de o parte, cine sunt călăii, cine sunt victimele, ce trebuie să facem. Astăzi trăim într-o societate confuză, în care foştii securişti devin anticomunişti, într-o societate lipsită de valori. Iar confuzia este mult mai periculoasă decât chiar opresiunea, deoarece ea distruge forţa creativă”.
CITESTE SI DĂ MAI DEPARTE!
DESKREPORT

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • albert keller spune:

    Dl. Emil Constantinescu ar trebui sa taca. Sa taca milc ! Romanii si-au pus toate sperantele – inclusiv eu – intr-un Diletant visator care insotit de 15.000 de specialisti si 50 de milarde de dolari investitii straine vor fi pietruit toate drumurile sub-urbane, apa, curent, gaz si alte povesti de adormit copiii tembeli contaminati de euforia schimbarii in bine. In final s-a cerut afara ca un Loser ” invins de structuri”. Daca as deveni Dictatorul Romaniei pentru 1000 de zile le-as taia pensiile la toti imbecilii ticalosi care au dus Romania in faliment si confiscarea averilor. Nu i-as baga nici macar in puscarie ci i-as obliga sa poarte emblema pe piept – Eu am tradat Romania – atunci cind ies la cersit la gura metroului sau in Gara de Nord.
    Timpul e aproape pentru ca UE ( noul URSS ) este terminata. Angela Merkel a distrus tot incepind cu Germania !

Spune-ți opinia, fă-te auzit!