UN GUVERN APROAPE DE INFERN

tudoseAbsurdul s-a născut la București odată cu Caragiale, Urmuz, Cugler și Ionescu și încă nu a murit. A trecut din literatură în realitatea cotidiană. Sunt zile de fior și rîs. S-a jucat comedia răsturnarii unui guvern cu ministri incapabili pentru a aduce la Palatul Victoria aceiași ministri – de data asta considerați fff capabili, în stare „să ducă România pe noi culmi de civilizație si progres”. Citatul este din Ceaușescu care si el făcea o antiselecție la sînge a celor care îl inconjurau. Niciunul nu trebuia să fie mai mintos, mai puțin bîlbîit și împiedicat, mai înalt și mai arătos.

Mihai Tudose este noul premier cu care ne-am procopsit prin bunăvoință gangului Dragnea&Co. Într-o țară normală ar fi ajuns acar, sau la un ghișeu de primărie rurală. Pe drept cuvint a fost taxat drept incapabil să conducă un minister in raportul de evaluare din iunie de PSD care l-a executat pe Grindeanu căzut în dizgrație. Dar nu spune nimeni că dacă ești un ministru incapabil, unul care nu a făcut mai nimic din faimosul și utopicul program de guvernare PSD, nu ai putea să fii un prim-ministru fff bun ! E la mintea copiilor! Acest principiu a fost descoperit de ilustrul savant Liviu Dragnea care l-a desemnat pe cel cu ficatul tare, pe incapabil adică, să conducă guvernul României. Firește, în numele lui.

dragnea 11I s-au dat ca ajutoare alți ministri din guvernul Grindeanu la fel de incapabili, care – la ordin – au jucat colectiv comedia demisiilor. Mai mult – la noi ca la nimenea – au votat eroic în Parlament la moțiunea de cenzură impotriva lor – ca niște sinucigași. Unde s-a mai văzut așa ceva altundeva decît la București!? Un ministru să ceară prin vot să fie demis guvernul din care face parte? Au demisionat așadar, pentru a avea de unde să revină bravi la minister, îmbogățiți de experienta unui demisionar. In plus se pot da drept disidenți față de nefericitul sacrificat Grindeanu. Acesti miniștri nu mai sunt pe lista neagră, dimpotrivă. Sunt priviți cu speranță de tot PSD-ul. Li se dau sarcini grele și se așteaptă de la ei mari fapte de arme. Să îndeplineasca neabătut ordinele venite de la partid.

Este un guvern născut dintr-o situație absurdă (precedentul fiind răsturnat de propriul partid) și va guvern prin absurd. Boala apărută în premise se va regăsi la final. PSD s-a făcut de baftă, lumea a rîs cu poftă de situațiile imprevizibile oferite de Dragnea&Co în fiecare zi. Viața noastră e cum e – cenușie, mizeră, fără orizont – dar măcar suntem veseli. Avem de ce rîde tot timpul. Deschizi televizorul, te așezi in fotoliu cu o bere și aștepți gagurile. Ieri ni s-a oferit în tandem – ca Stan si Bran – împreună de către Dragnea și Tudose, unul dintre cele mai tari scheciuri. Liviu Dragnea se făcea că îl prezintă onor public pe însuși premierul Tudose. Azi ce scheci se difuzează ?

STELIAN TANASE

CITIȚI ȘI ȘERUIȚI

Copyright www.stelian-tannse.ro

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Dana spune:

    Nu ma amuza deloc, imi induce amaraciune, deznadejde, intelegere si sustinere pentru toti oamenii valorosi care au plecat din Romania si sentimentul pierderii irecuperabile a acestei tari!

Spune-ți opinia, fă-te auzit!