UN HAPPENING PE ADRESA GUVERNULUI

IMG_5632Aseară numărul protestatarilor a fost mult mai subțire decît în urmă cu o săptămînă (20.000 numai la București). Fervoarea revoluționară pare că s-a dus. Atmosferă toridă a fost numai în studiourile unor televiziuni care au întreținut atmosfera de dragul audienței ca niște entertaineri pe Titanic. De la ei am aflat că țintele sunt 1/ așa-zisa reformă a justiției și 2/ prăduiala fiscală impusă prin OU de guvernul Tudose.

Ceva mai mult de 1000 de cetățeni, altfel pașnici de felul lor, au trecut pe la Piața Victoria de unde au luat-o cătinel spre sediul PSD (pustiu la acea oră) din Kiseleff pentru o îmbrînceală, demnă de povestit acasă, cu jandarmii ministresei de la Interne. Ea ține ca pe lumina ochilor la PSD-ul și mai ales la Dragnea. S-a mobilizat exemplar să înfrunte balaurul…

IMG_5651Pe rețelele de socializare mult mai mulți convivi și-au anunțat prezența. Au fost mii de like-uri, plus diverse injurături neaoșe la adresa PSD&Guvern. On-line a fost toată săptămîna o atmosferă de zile mari, de așteptare și speranță. De ce a rămas lumea acasă? Destui și-au spus că nu face deranjul. Că nu este chiar nevoie prezența lor și au stat acasă -exact ca la votul din decembrie 2016. Oricum, și-au spus, vor fi 100.000, unul în plus nu mai contează. Alții au considerat că dacă au dat un like sau au dat forward pe un apel, deja au făcut destul pentru cauză. Alții au preferat să se încălzească în fața televizorului, privind frecușurile cu jandarmii și au strigat din IMG_5656sufragerie ca la meci slogane anti-guvernamentale.

De unde vine această scădere de interes? Nu a fost vreme rea deloc, dimpotrivă. Meteo este cel mai sensibil agent revoluționar. Dacă e vreme frumoasă, ridică baricade. Dacă e frig, îi lasă pe jandarmi singuri să păzească sediile. Duminică a dat Dumnezeu vreme frumoasă, de toamnă tîrzie. Lume mai puțin. Terasele pline de clienti criticînd cu zăduf guvernul. Mama lui cine l-a făcut ! Parol!

IMG_0444Inițiatorii preumblării de la Șosea de aseară au propus drept clou sulul de hîrtie igienică. Cum se știe, respectiva hîrtie a jucat un rol marcant în trezirea conștiintelor după 1989. Amintesc episodul cu Victor Rebenciug care în direct la TVR în 1990 i-a pasat unui crainic din timpul lui Ceausescu un asemenea sul. I l-a dat să se șteargă la gură după ce ne dăduse toate veștile proaste si îl preamărise pe dictator cu nerușinare. I-a dat hirtia de șters la c… ca să se șteargă la gură înainte de a vorbi. A fost un moment antologic, rămas pînă azi în memoria noastră.

IMG_5674

Aseară poanta a fost aceeași. La bază a stat tot minciuna. Se găsește pe toate drumurile, de jos pînă sus și sus pînă jos. Inclusiv la tribuna parlamentului, în conferințele de presă, în congrese, la mitinguri, unde apar bravii lideri politici. Indiscutabil, este mai multă minciună pe piață decît banii din buzunare și căldura în calorifere. La promisiuni neonorate stăm excelent. Ca și la omisiuni, vorbe în doi peri, șmecherii, sperjur și ipocrizie. Momentul a fost funny. Un happening, cam ratat, dar happening. Cu umor întîi de toate. Mi-am imaginat clădirea din Kiseleff acoperită de hîrtie igienică. O imagine suprarealistă demnă de visele lui Salvador Dali. M-am grăbit.

Păcat că PSD și-a pierdut total simțul umorului și a adus jandarmii. Ba a făcut și arestări „într-o țară tristă, plină de umor”.

STELIAN TĂNASE

CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE!

Copyright DESKREPORT

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Rodica spune:

    Bine le-au facut, altfel cine stie, furau capra Almatea, sau, Doamne fereste, o omorau ca sa-i smulga cornul, la fel ca pe girafa care a incasat-o pe gipsul ei.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!