dancila 6.. este numărul cel mai des pomenit azi in România. In ciuda părerii unora, cum că azi se decide totul, mi se pare că e un pas, dar nu neapărat decisiv. E plin de consecințe, da, dar nu azi se termina povestea si nici nu incepe nimic. Nu e ziua Z. Sa presupunem că trece moțiunea, urmeaza stabilirea unei noi majorități parlementare si nu va fi simplu. Apoi vine numirea unui premier care isi va face un cabinet și va trece prin procedura votului de investitura. Va dura.

VVDăncilă în acest caz va disparea repede de pe firmamet ca si cum nu ar fi fost. Va fi inghitită chiar de PSD- toți pupincuristii de azi o vor infiera miine cu mîniie proletară și o vor alunga cinic. Dacă motiuniu nu trece, și PSD va cistiga aceasta partidă, VV Dăncilă ar ride degeaba. Săptămina viitoare trebuie sa mearga in Parlament să ia votul de incredere. Iohannis nu ii semna ministrii., mi-e clar. Si-ar da foc la valiza, va fi campanie. Oricum VV Dancila a intirziat si nu vad cum scapa de aceasta proba. Art 87 din Constititutie paragraf 3. Nu cred că va obține acel vot. Așadar va pleca din palatul Victoria – dacă nu azi, atunci după votul din Parlament, Guvernul ei este expirat legalmente vorbind si nu mai are dreptul sa funcționeze. Toate actele semnate de minștrii sunt lovite de nulitate. .

iohannis orbanAlt termen – alegerile prezidențiale. Nimeni nu-și pune problemă că PSD să putea cumva să cîștige aceste alegeri. Singura miza ar fi o eventuală trecere în turul doi – pe scurt – devansarea lui Dan Barna – care să ii dea lui VV Dăncilă o gura de oxigen. Pentru PSD ar fi un succes real. Dar după 24 noiembrie se va pune problema înlocuirii celei care a pierdut. Ca toți perdanții PSD în alegerile prezidențiale – Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta – și VVDăncilă va impărtăși aceeasi soartă. Cariera ei nu poate fi salvată indiferent de mijloace, cheltuieli, momeli & socoteli. Ea face cu disperare un efort de supraviețuire politică pentru care duce un război de ariergardă. Contraofensiva din ultimele zile, cind a cumpărat voturi in stinga si-n dreapta, este doar un episod.

STELIAN TĂNASE

DESKREPORT

 

,

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Daniel spune:

    Cotcodăncilă a picat, prost să fii noroc să ai a luat sfârșit datorită unor oameni mai cu capul pe umeri. Locul acestui personaj într-o țară normală era cel mult șef peste o echipă de măturători stradali nu premier. Disperarea psd de a rămâne la ciolan a făcut să o țină în vitrină pe Cotcodăncilă măsură foarte greșită. România ar trebui să învețe ceva din această experiență că prost să fii noroc să ai nu funcționează chiar în orice caz dacă erai în sala de operație ca electrician și schimbai un bec nu te apuci și operezi pe creier pacientul de pe masa de operație doar prin simplul fapt că chirurgul întârzia și erai și tu pe acolo. Cotcodăncilă rămâne cum am stabilit, cheia sub preș și tacâmurile sunt ale statului și nu uita să ne scrii dacă reușești să înveți asta ulterior iar treaba cu visul de a deveni președinte las-o baltă.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!