BAIE DE MULȚIME CU LIVIU DRAGNEA

mao dragneaAm ales astazi pentru rubrica „Sa stam de vorba” o postare de pe pagina de fb a lui Vasile Nanea.
Astept ca de obicei comentarile dvs pro si conta.

” Pe jar…
Gabi Schuster ni se adresează pe Facebook: „Am voie să întreb ce valoare are acest circ neocomunist organizat pe condici de partid? Ce aduce el țări?”
Răspund după mintea mea:
Țării – nu, dar lui Liviu Dragnea – da! Nedeclarat, ținut ascuns, singurul scop al acestui miting, pentru care s-au cheltuit bani mulți – oare de unde? – a fost baia de mulțime pe care a făcut-o teleormăneanul-șef. Baia de mulțime se întâmplă atunci când te speli cu alți oameni, adică îi folosești pe post de săpun. Erai murdar și, dintr-o dată, devii curat.
Se face prin atingeri și pupături ca la sfintele moaște. Dar mai ales prin strângeri de mână și îmbrățișări. În naivitatea lor, oamenii se înghesuie ca la ciolanul cu fasole de Ziua Națională, sau ca la micii gratuiți de Căcâna, pentru a-l atinge măcar pe „cel mai iubit fiu al poporului din județul Teleorman”, adică pe cel care le mai dă din când în când câte ceva la pensii și salarii, tot din banii lor, adunați la buget…
Acest „circ” este văzut de toată lumea, inclusiv de adversarii politici, dar mai ales de Justiția română, care ar urma să-l condamne pe Liviu dragnea meetingDragnea la pușcărie, pentru niște fapte reprobabile, văzute chiar de la distanță cu ochiul liber. Toți aceștia, impresionați de iscusita manipulare, ar trebui să spună: „Ia uite, domnule, ce iubit este L. D. de poporul român!”
Această impresie ar urma să influențeze hotărârea unui complet de judecată, care se tot câcâie și amână verdictul într-un proces răs-întârziat după îndelungi reflecții: „Ce facem, îl condamnăm cu executare, cu suspendare, sau îl achităm?” Totul stă în pixul a câtorva oameni, cocoșați sub presiunea momentului…
Cam acesta este calculul șefului PSD: „Nu vă atingeți de mine! Poporul este de partea mea!”
Cu presiunile care se fac asupra ei, Justiția română are de trecut din nou un examen greu. Va trebui să demonstreze aceeași verticalitate ca în cazul Elenei Udrea, cu o hotărâre care a fost tot de durată, mai grea ca o naștere. Condamnarea lui L. D. cu executare va schimba radical miting psdscena politică a României. În mai rău nu se poate, dar în ceva mai bine – da!
În spatele robelor închise la culoare se fac calcule și scenarii din cele mai neașteptate, știindu-se că la noi Justiția nu este total independentă. Miza este foarte mare.
În mod sigur, aici sunt amestecate și interese din afara granițelor țării. Cel puțin câteva state puternice monitorizează atent și influențează cu discreția necesară evoluțiile politice de la noi, fiecare având interesele sale și oameni infiltrați peste tot. Vom vedea în curând ce va fi. Rămânem în continuare pe jar.”.
Imagini www.tolo.ro www.gsp.ro
DESKREPORT

Spune-ți opinia, fă-te auzit!