SE PUNE DE-O DICTATURĂ

By 11 august 2018Graffiti

IMG_0757Aseară guvernanții au organizat un exercițiu pregătitor. O repetiție generală cu decoruri și costume. Am văzut așadar cum ar arăta o Românie condusă de Liviu Dragnea. Ar fi dictatură bazata pe violență, un regim de baionete care s-ar baza exclusiv pe forță și amenințarea folosirii ei. Ar fi un simulacru de regim constituțional al cărui miez ar fi corupția. Adică împărțirea privilegiilor și a bugetului unei camarile care-l slujește cu devotament pe marele Lider. Dragnea a dat aseară întreaga sa măsură. Am văzut cum ar fi tratate sub conducerea lui libertatea de expresie, libertatea de a protesta, etc. A ripostat cum știe el. Și-a scos jandarmii în stradă ca să bată mulțimea care îl contesta manifestînd pasnic impotriva regimului lui abuziv si corupt. Și nu a fost de ajuns, ultrașii (care înlocuiesc minerii din iunie 1990 ) s-au dedat la grave provocări în folosul său.

IMG_0746S-a ajuns la o limită. Normal ar fi ca aceia care nu erau deja lămuriți pînă aseară să se fi dumirit. A fost o tentativă de revanșă pentru noaptea de 21/22 decembrie 1989. O incercare de restaurație. Fortele din spatele lui Dragnea asta-și doresc si el asta livrează. E o grupare formata din fosti si urmașii lor ( activisti PCR, securisti, birocrati ceaușisti).Lor li se adaugă imbogățiții tranziției. Cele doua segmente au incheiat un pact de vreme ce interesele lor coincid. După părerea lor s-a ajuns prea departe cu cemocrația, și risca să-i facă să-si piarda puterea, deci privilegiile. Scenele de aseară din PiataVictoria au schițat dispozitivul de forțe din societatea româneasca. Protestatarii, de acasa si din diaspora, societatea românească pe ansamblu, forțele ei productive. Guvernul in spate, IMG_0648impozant, adapostind clasa care parazitează și jefuieste de 30 de ani societatea românească. Și la mjloc insutrumentele guvernamentale – jandarmii și ultrașii.

Spre o asemenea Românie ne îndreptam – a bastoanelor de cauciuc, a gazelor lacrimogene și a tunurilor cu apa. A amenintarilor, a violentei, a confruntarii, a dezbinării. Statul isi exercita privilegiul de utiliza violenta împotriva cetățenilor săi. Și o va face incepind de aseară din ce în ce mai des și în forme din ce în ce mai diverse. Amploarea provocărilor si manipularilor, a minciunii și a sfidărilor va creste. Ele asteapta o riposta fermă a societatii civile si politice românești, din partea grupurilor care mai cred în viitorul democratic și prosper al Romaniei. Bătălia este departe de a se termina.

Cred că Putin, Lukasenko și Erdogan urmăresc cu maxim interes și încîntare evenimentele de la București. Bun venit în club, dle Dragnea!

STELIAN TANASE

DESKREPORT

 

 

 

Alătură-te discuției 9 opinii publicate

  • Dana spune:

    Intre ce face Orban in Ungaria si ce face „democratia” in Romania, aleg dictatura. Sa cautam un dictator ca nu-i putem atribui lui Dragnea aceasta onoare!

    • Stelian Tănase spune:

      Prefer democratia oricarei dictaturi.

      • Ligia spune:

        Dana, câți ani ai?! Ai idee ce înseamnă dictatura? Și ce înseamnă democrația?! Ambele pot fi ”perfectibile”. Numai că, ambele, în direcții total opuse!

    • Sándor Skultéty spune:

      Stimată și distinsă doamnă Dana, cu părere de rău vă spun că sunteți dezinformată. NU ȘTIȚI, de fapt, CE ESTE ÎN UNGARIA decât din presa plină de „bunăvoință” la adresa omului politic care este Viktor Orbán. Dacă veți dori, vă pot spune și de ce este plină de „bunăvoință” această presă. Nu uitați că a fost ales A TREIA OARĂ, iar ultima dată CU DOUĂ TREIMI din voturi. Acest lucru nu s-a întâmplat NICIODATĂ până acum, nici în Ungaria, și nici altundeva. Asta, pentru politica sa – pe care o preiau tot mai mulți lideri de prin Europa: după țările Grupului de la Visegrád, țările baltice, iată că și Italia. Vom vedea la alegerile europene din primăvară, și atunci mai vorbim.

    • stefanescu narcisa spune:

      Asta inseamna democratie. Eu am mai vazut asemenea imagini si in alte tari cu democratie avansata, SUA, Grecia, ….Jandarmeria trebuia sa isi faca datoria. Eu nici macar nu mai simpatizez cu vreun partid politic. Am fost filo PNL. Incerc sa fiu cat se poate de obiectiva. Cea fost aseara nu a fost un protest pasnic. Doar Ne-au anuntat ca se vrea o revolutie. Imi pare rau ca nu mai pot avea o alternativa. Dar eu m-am consolat. Nu ma mai intereseaza.

  • Urs Ioan spune:

    Respectul meu, Maestre!

  • Ion Iulian spune:

    În opinia mea, ați spus foarte concis, pe înțelesul tuturor cele ce s-au întâmplat aseară. Trei tabere: protestatari, agitatori, jandarmi. 2 la 1 pentru ei. Cei ce nu au înțeles sau nu au vrut să înțeleagă ce s-a întâmplat în ’89 sau la mineriada din 1990 nu o vor face nici acum. Nu o vor face niciodată.

  • Enache C-tin spune:

    Ma surprinde ca un om ca d-ul tanase nu a auzit de jandarm c prin comportarea pasnica a protestarilor a fost batuta de nu se stie daca mai traieste,ca se smulgeau pasnic bordurile si se aruncau in jandarmii violenti tot de pasnici protestatari,vroiau sa intre pasnic in guvern…ce cautau acolo,muzeul Antipa era violent?

  • Radu Cioboata spune:

    Pacat ca prostia nu doare, ar fi fost niste urlete din care cauza nu puteam sa ne auzim unii cu altii. Daca in 90 poporul ar fi inteles ca revolutia din 89 a fost spontana si doream inlocuirea comunismului cu un partid politic care nu avea
    fosti comunisti, astazi eram departe. Acum totul este furat, nu mai avem decat hoti care conduc Romania. Pacat de tara noastra care avea de toate !

Spune-ți opinia, fă-te auzit!