DOUĂ ZILE DIN CALENDAR

By 23 octombrie 2018Litere & Comp.

IMG_4192Programul de toamnă pentru promovarea romanului „Partida de vânătoare” publicat de editura Vremea, capătă un contur final. Mai avem șase săptămîni pînă la 1 decembrie, cînd campania se încheie. Ne întîlnim la Sinaia sîmbătă, 27 octombrie, ora 11, 00 la Centrul Cultural „Carmen Sylva”. Apoi, la Brăila și la Galați, orașe pe care doresc de mult să le ating. Deocamdată amănuntele pentru Galați – joi 15 noiembrie, ora 17,00 la Biblioteca Județeană „VA Urechia”. Brăila – o zi după sau înainte de întîlnirea de la Galati. Vom vedea. Fiți pe recepție!

Găsiți PARTIDA DE VÂNĂTOARE în rețelele de librării Humanitas, CLB, Cărturesti, și on-line – pe elefant.ro EMAG.ro libraronline.ro. sau direct la edituravremea.ro

JEAN HARRIS ” Partida de vânătoare” este o capodoperă. Este un roman foileton, un roman de dragoste, un roman politic, un roman politist. Cum zice personajul principal, este un „roman total,” cu mult suspans și răsturnari de situatie. Se citește cu sufletul la gură. În același timp dar este și un protest împotriva situației în România din ziua de azi cu o populație derutată, contrariată de tranziție, în goană după bani și fără timp pentru literatură. (…) Romanul „Partida de vânătoare” este o casa cu ușile deschise tuturor.”(lansare la Pitesti)

tanase bookfestCRISTIAN TEODORESCU „Prietenul meu începînd din anii 80 Stelian Tănase nu e numai un romancier puternic. E și unul dintre personajele cele mai vizibile ale lumii noastre de după revoluția din 1989.(…) În tot ce scrie Stelian Tănase, încă de la debutul său cu romanul „Luxul melancoliei”, simți că are cojones, adică o forță narativă care te cucerește și o inventivitate care-i lasă pe jos pe mulți alți romancieri de la noi. (…) „Partida de vânătoare” mi se pare cel mai bun roman al lui Stelian Tănase, dar și o carte cu care scriitorul se instalează pe primul raft al prozei românești de azi.”(CATAVENCII)

IMG_9049

CRISTINA MANOLE „Nu știu dacă Stelian Tănase are ascenden­țe ardelenești, dar am fost plăcut surprinsă de ultima lui apariţie editorială, Partida de vînătoare, Editura Vremea. Evident un roman, cred că cel mai bun al lui de pînă acum, care ar resuscita interesul pentru un prozator pursînge…Acum ni se propune Partida de vînătoare, subintitulat „roman foileton“, probabil cu gîndul și intenția ca vreo televiziune mai open minded să scoată un serial. Ceea ce n-ar fi nici rău, nici imposibil, ținînd cont de materialul narativ desfășurat pe aproape 400 de pagini – la un corp de literă mai puțin puchinos ieșeau peste 500! – ce alcătuiește, mă hazardez să reafirm, cel mai bun roman al lui Stelian Tănase din tot ceea ce a publicat el pînă azi. (OBSERVATOR CULTURAL)

partida de vanatoare editura vremeaOCTAVIAN SOVIANY ” Dintr-o asemenea perspectivă, Partida de vînătoare este, fără doar şi poate, o carte provocatoare.(…) În Partida de vînătoare se sugerează astfel de repetate ori că cel care trage toate sforile, indiferent dacă este vorba de lumea ca poveste sau de­spre povestea ca lume, este spiritul malefic, el însuşi, că totul funcţionează după un scenariu diabolic, pe care l-am putea identifica poate cu „răul istoriei“, şi că nu există scriitor mai mare decît diavolul. „Foiletonul“ lui Stelian Tănase îşi dezvăluie în felul acesta faţa mai gravă şi, pornind de la personaje şi întîmplări de o deconcentrată banalitate, se transformă într-un discurs despre istoria ca ficţiune. Atestînd deplina maturitate a unui romancier care le IMG_8590pregăteşte, se pare, cititorilor săi, în curînd, şi alte surprize. Şi care mînuieşte toate mijloacele discursului romanesc, cu o dexteritate de invidiat.”(OBSERVATOR CULTURAL)
DESKREPORT

Spune-ți opinia, fă-te auzit!