toader 1Psihologie de infractori aș caracteriza ce vedem zilnic dinspre putere. Acești politicieni de top cu apucături de interlopi fac o nefăcută și a doua zi dispar care încotro. A dat tonul Ponta, dar actuala garnitură PSD&ALDE a preluat figura neținînd cont de copyright. Au dus metoda „pe noi culmi de civilizație si progres”, așa scria Scînteia. Șmecheria cu ghivent a continuat cu Tăriceanu și Dragnea și ei fugari în vară. Mdeh, capii întîi, că de acolo se împut lucrurile. Ei au dat tonul. Apoi au preluat VV Dăncilă și Victor Ciorbea – cum s-a nasolit treaba, cum au comis-o, s-au cărat spre mari mai calde. Poate că își pregătesc fuga! zic. Fac contacte, ochesc vilișoare și afaceri, află cum e cu secretul bancar, dacă exista tratat de extrădare cu România. Acum nefericitul Tudorel Toader recurge la același tertip. Dispare, cică e în concediu. Cine nu are drept la o binemeritată odihnă în țara asta! Face pe mortul în păpușoi. Mai este viu numai pe facebook. Metoda se numea la mine-n mahalaua Bariera Vergului, în anii copilăriei mele – „Dai si fugi!” sau „Și se jură că nu fură, dar l-am prins cu rața-n gură!”

lazarDeși lumea politica românească e un bestiariu, rar mi-a fost dat să văd un specimen de talia lui Tudorel Toader, sinistrul Justiției. Nu are simțul ridicolului după cîte îmi dau seama din frecvența cu care se face de rîs. Aparițiile sale sunt un amestec de caraghioslîc și prostire în față. Nu știi ce să crezi. Se ține oare de comedii? Pare un comediant, dar umorul lui este cu totul involuntar. Bancurile lui sunt chiar proaste. L-am bănuit de o mare doză de cinism, dar nu e. Toader e dus și defazat. Crede că poate inșela și duce cu preșul pe toată lumea. Se crede mai inteligent decit toti ceilalți la un loc, numai pentru că ciripește păsăreasca lui juridică. Are o inteligență de avocat de provincie, plin de chichițe și tertipuri ieftine de tribunal județean.

Omul trece printre agramații și analfabetii funcțional printre care evoluează drept un ins capabil. Nu e! L-aș plasa mai curînd în registrul imposturii. Succesul lui vine din oportunism, din talentulul lui real de a-și vinde marfa, din carierism și din plăcerea de a stringe bani negri pentru zile albe. Poate cineva mai curajos îl întreabă despre averea pe care a acumulat-o din te miri ce. Acum după ce s-a livrat cu arme și bagaje patronilor lui, a ieșit la rampă – într-o demonstrație maximă de josnicie și penibil – ca să îi ceară capul lui Augustin Lazăr. Prostul nu e prost destul pînă nu e și fudul! zice un proverb. Tot ce a încasat de la politică trebuie returnat. Adică Toader are un preț de plătit pentru tot ce a primit – privilegii, favoruri, un minister, putere, influență, mass-media la discreție. Pentru el în preț intră și rușinea de care s-a acoperit. Dar nu cred să îi pese. Chestie de obraz.

STELIAN TĂNASE

DESKREPORT

Alătură-te discuției 9 opinii publicate

  • Andreea Andra spune:

    ..dar care obraz? Am zis-o și eu, oare partea dreaptă care ne trimite precis într-unul din basmele românești cu balauri și bau bau sau cealaltă cu care cică s-ar arăta ” mărinimos și înțelept”?

  • Magda spune:

    Un personaj malefic, răutăcios și plin de el, un fel de asasin plătit care netezește calea stăpânului călcând pe cadavre. Din păcate politica actuala s-a umplut de astfel de nulități cu aere de savanți. S-a întors lumea cu susul în jos. Oare se vor mai schimba lucrurile vreodată? Vom apuca vremurile când oamenii potriviți și capabili vor lua frâiele acestei tarisoare? Greu de spus.,la cum am involuat.

  • Gabriela Grabari spune:

    S-a pornit o „Petitie online” pentru incetarea revocarii lui Augustin Lazar, dar cred ca e adresata acestui nemernic, Tudorel Toader, caruia iti este greata si sa-i rostesti numele. In speranta ca nu el este cel care sa faca incetarea revocarii, va dau adresa petitiei, semnata deja de 4300 oameni:

    https://www.petitieonline.com/contact/214857

  • Dany spune:

    Bine ati spus ca este „sinistrul” Justitiei! Chiar daca poate este doar o greseala de tehnoredactare, se potriveste la fix!

  • Dan spune:

    Este tipul de politician perfect pentru România. Personaj machiavelic desprins din beletristica secolului XIX, un caracter mizer, genul care nu se coboară la nivelul nostru, al pământenilor. Se vede asta din limbajul folosit, ca si când degeaba ascultam noi ce ne zice că nu avem cum sa înțelege. Vorbește parcă pentru sine pentru că-i place sa se audă vorbind. Nu da impresia că ar vrea să asculte ai el vreodată pe cineva vorbind, nu ar avea răbdare. Deocamdată el este ministrul ai binenteles că face ce vrea. Pentru că poate. Pare mai degrabă un fel de Louis de Funes in Mania Grandorii.

  • Georgeta spune:

    Obraz? Care ? Acela din categoria ” Obraz …avem , pe el …sedem ” ? Degeaba ii spunem ” noi ” parerile noastre , el e cum ati spus : fudul ! Celor ca el le e greu , spre imposibil , sa priceapa si sa accepte ceea ce nu le convine !

  • Gabi spune:

    Radeam de gogomaniile Monei Pivniceru acum 9 ani, cu accentul ei moldovenesc inconfundabil, nestiind ca va ajunge la Curtea Constitutionala si peste timp imi va sta rasul in gat. Ma intreb daca astazi ar fi fost ministrul Justitiei ar fi procedat la fel. Cu toate ca, la cum a evoluat Romania din vara lui 2012 pana astazi si dupa cum voteaza Mona la CCR pentru PSD, probabilitatea ca ar fi calcat pe urmele lui Tudorel e foarte mare.
    Sunt curios cum va reactiona Uniunea Europeana: va lasa Romania sa se alature Poloniei si Ungariei, sau va reactiona eficient de aceasta data?
    Daca ar face-o, Tudorel T. si Mona P. ar deveni Istorie in scurt timp. Stiu ca rezolvarea trebuie sa vina din interior (si va veni!), dar masuri concrete, nu numai recomandari, ar impulsiona societatea civila si acum ar cam fi momentul.
    Si dupa alegerile generale, schimbarea Constitutiei este obligatorie!

  • Florian D. Mirea spune:

    Toader este intruchiparea perfecta a Spanului din povestea lui Ion Creanga. Rar a vazut tara asta un, dupa 1989, un ministru de o calitate umana si morala atat de scazuta. Cand vorbeste in public pare ca se screme, ghemuit pe un closet turcesc, dupa saptamani lungi de constipatie. Intelectual este atat de jos, incat nu poate avea niciodata o comunicare normala cu publicul. Faptul ca a ajuns la Curtea Constitutionala, rector la Universitatea din Iasi, ministru al justitiei demonstreaza cat de mare este penuria de oameni de caracter si de valoare caracteristica regimului PSD-ALDE.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!