SĂ NE SIMȚIM BINE!

20190727_084630Am petrecut, in ciuda unei zăpușeli asasine, o săptămînă agitată dar plăcută. Joi si vineri am refăcut corectura romanului care stă să apară la editura Corint – ” Marele incendiator. Cronica unui fapt divers”. In acest weekend se lucrează trailerul – va trece la 1 septembrie pe youtube. Echipa este formată din tineri foarte talentați. Va ieși excelent, sunt sigur. 1 septembrie este și data cînd editura Corint va declanșa operațiunea de promovare a cărții printr-o campanie de precomenzi. Veti putea obține așadar primele exemplare tipărite – cu discount si autograf. Avind în vedere că ultimele trei titluri ale autorului, „Dinastia” (Rao), „Conversații cu regele Mihai”(Corint) si „Repertoarul amorului”(Hyperliteratura) sunt best-seller-uri, ar trebui să vă procurați din timp exemplarul dorit, evitind cozile, așteptările și riscul de a nu mai găsi cartea.

20190727_174842Joia trecută și asta (12 și 20 august) am realizat doua ediții tv avînd ca subiect nu politica la zi, cum facem de obicei, ci „Repertoarul amorului”. Am comentat cu Denise Rifai mai multe povești de dragoste. A mai fost – în plus – ediția tv cu Cristina Topescu in cadrul programului „Interviuri neconventionale” la Canal33 Romania.

Efectul imediat al aparițiilor tv a fost explozia cererilor. Tirajul cărtii s-a triplat practic într-o zi. Librăriile si difuzorii on-line nu au mai făcut față, s-au trezit cu stocurile epuizate in cîteva ore. Situatia se mentine si azi. Tirajul a atins – aproape 10.000 într-o țară în care tirajul mediu al unui titlul de autor roman rareori depășeste 1000 de exemplare. Editorul Andrei Ruse – Hyperliteratura – are de ce să jubileze. Cele 5000 exemplare trase săptămîna asta (va fi miercuri în 20190727_174904librării și on-line) au deja comenzi ferme care depăsesc 4500 bucăți. Prevăd că va comanda incă o tranșă în următoarele zile pentru a face față cererilor.

Nu văd de ce nu pot să mă bucur!? Indiferent cît de cald este, rămîne 20190727_175442loc de un zîmbet.

Azi si miine voi fi la Muzeul țăranului român, la tîrg. Strada Monetăriei, vizavi de Biserica Mavrogheni. M-am distribuit singur în rolul de anticar. Cum scriu un roman despre lumea anticarilor, galeriștilor, licitațiilor, atelierelor, ei bine, mi-am spus, ar fi bine să intru în rol concret, nu numai cu imaginația. Am nevoie de o documentație la cataramă. Firește la stand se găsesc „Repertoarul amorului” și „Conversații cu regele Mihai”. Mai găsiți (numai pentru cei simpatici) o șuetă, selfie și un autograf. Acesta gratis. Numai cartea costă.

In rest mă ocup de educația celor două pisici de sub acoperișul meu – motanul Mutzu cel negru, prințesa mofturosă Utzica – și a unui pui de cîine, un ciobanesc german năzdravan, de numai 9 saptămini pe numele lui Astor. Inutil să spun cit mă ajută sa funcționez și cît de fericit mă fac toți trei.

ST
DESKREPORT

 

Alătură-te discuției 3 opinii publicate

Spune-ți opinia, fă-te auzit!