20190221_112009Aseară cind toate televiziunile inroșisera ecranele cu un unic subiect – depunerea moțiunii de cenzură – am crezut că spectacolul s-a terminat. In fine, mi-am zis, avem moțiunea. Nu trebuie decît să așteptăm dezbaterea ei la inceputul saptaminii viitoare si apoi votul. Ei aș! A urmat un thriller de zile mari. VVDăncilă, Iordache, Niculicea, Serban Nicolae și toată banda au încercat să împinga la un fapt unic anume, să se citească moțiunea noaptea, ca hoții! Apoi să ducă dezbaterea în weekend. Vigilența Opoziției mai hotarită ca niciodată să dărime guvernul a făcut ca scenariul totuși să cadă. Se va discuta despre calendar azi. Dar nu mă aștept la mare lucru. Poziția PSD va fi aceeași. Dacă o manevră pesedista a cazut, nicio grijă vor urma altele. Și Opozitia are pregătite – sper – loviturile ei. Ne aflăm în plin război de poziții. Rezultatul final este imposibil de ghici de acum.

Sus-numiții pesediști știu perfect că nu mai dețin majoritatea in Parlament și că guvernul lor este epuizat. Așa că au trecut la joc de glezne si minciuni cît cuprinde. Să se dezbată moțiunea in week este fără precedent in analele vieții dancila 2noastre parlamentare post-decembriste. PSD mizează pe faptul că aleșii neamului vor fi risipiți prin țară. Nu va fi vorba despre nici o dezbatere pe fond a moțiunii…VV Dăncilă nu are nimic de spus. Pozițiile sale sunt un surogat din Liviu Dragnea și sunt de ne-apărat.

Ce speră este sa mai reziste cum-necum in palatul Victoria pînă la 24 nov. cind se dispută al doilea tur al alegerilor prezidențiale. VVDăncilă știe că nu va cistiga. Nu va fi presedinta Romaniei. si ca baronii o vor inlătura cu și fără guvern de la sefia PSD. Dar pină în ziua răfuielilor VVDăncila incă asigura fidelilor din județe sume consistente extrase din buget – mai ales acelor baroni care fac garagață și vin cu pretenții. PSD are azi numai obiective pe termen scurt. Se pregătește să intre în opoziție pentru 4 ani chiar daca este hotarit sa dea batalii grele la alegerilor locale si parlamentare. Nimeni nu-orban 143și face insă iluzii. Pesedistii își doresc să mai reziste o zi la putere, să se infrupte din finanțele publice. Alt scop nu mai au. Sunt terminați.

Cita lume va veni la dezbateri dacă vor fi organizate în weekend? Greu de spus. Sigur, dacă Opoziția vrea puterea cu adevărat iși va sacrifica week-end-ul și se va prezenta la București. Să voteze contra guvernului și să-l dărîme. Dacă e o mascarada pentru creduli, diferitele partide semnatare vor găsi pretexte să nu se prezinte la vot. Avantajul ar fi totusi că se trage o linie intre cine este și cine nu este in opoziție!? E un lucru esențial pentru alegerile locale si parlamentare din 2020.

STELIAN TĂNASE

DESKREPORT

Alătură-te discuției 4 opinii publicate

  • Daniel spune:

    Înțeleg că va fi sâmbătă. Disperați psd-iști se agață ca înecatul de un pai. Șmecherii dinastea de doi lei au mai făcut ei și înainte și la votul pentru europarlamentare și-au luat-o de i-a usturat bostanul. Sunt cretini dacă își vând viitorul chiar al partidului pentru o lună în plus la cașcaval mai ales că după asta va veni chelnerul cu nota de plată. Știu, știu că ei visează că iar au mâncat și au dansat pe masă și că vor părăsi localul pe ritm de dansul pinguinului. Nasol flăcăi că de data asta va fi în zornăit de cătușe s-a furat și devalizat prea mult ca să o mai ardeți pe dansul pinguinului în timp ce tehnocratul Cioloș își lua castane.

  • Bucur Dinu spune:

    Sa data asta PSD o sa fie ca pisica care intodeauna cade in picioare si nu moare pentru ca are sapte vieti ? Vom vedea ! Dar daca moare pisica stapanii ei nu vor muri !

  • JK spune:

    Nu e nimeni în opoziție. Cei care-și vor sacrifica weekend-ul pentru a vota dărâmarea guvernului o vor face tot cu gândul la mălai. Mălai acum vs. mălai în viitor. Toată lumea, mălai și cașcaval. Cine face opoziție la mălai și cașcaval?

  • vali57 spune:

    La momentul acestui comentariu, opoziţia a câştigat în parlament şi graficul citirii ,dezbatrerii şi votării moţiunii de cenzură le este favorabil.Şansele, ca această moţiune să treacă la vot în parlament ,sunt foarte mari.Aşa zisă opoziţie,s-a încropit peste noapte,cu cel puţin trei tabere care au interese complet diferite.PNL,USRPlus şi PRM doresc căderea guvernului şi apoi să intreprindă demersuri pentru alegeri parlamentare anticipate,ca o primă obţiune.Noul partid a lui Ponta,PRORomânia şi ce a mai rămas din ALDE,vor ca guvernul Dăncilă să dispară şi apoi,să se regrupeze împreună cu ce mai rămâne din PSD şi să formeze un alt guvern ,de stânga.Altă Mărie cu aceeaşi pălărie.UDMR vrea să-şi spele imaginea şi să arate votanţilor săi că se delimitează de catastrofalul guvern PSD.Toate aceste grupări şi-au dat mâna şi mai mult ca sigur vor trânti acest guvern nefuncţional.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!