DICTATURA ÎN VREMEA PANDEMIEI

IMG_0653Am ales pentru rubrica „Să stăm de vorbă ” de astăzi un text postata de Tudor Artenie pe pagina sa de fb. El pune doua chestiuni 1/ dictura (s-a mai propus si de altii) 2/pregatirea alegerilor.

*** De observat ca destula lume este azi favorabila instalarii unui regim de mînă forte. Ideea ar fi că statul român trebuie sa faca față pandemiei de coronavirus in conditiile in care regimul civil nu poate. Aceiași sunt de părere să se renunțe la exercitarea drepturilor omului si că libertatile civile inscrise in Constitutie ar trebui limitate. Chiar am putea renunta la unele dintre valorile democratice ale societății românesti – pentru o vreme măcar. Atenție – daca am renuntala democratie, sigur nu ar mai reveni prea curind sau deloc. Drumul inapoi de la dictatura la democratie este foarte lung si anevoios. Regimul democratic este azi la cea mai scăzută cotă de popularitate. Pare brambureală și haos. Un referendum ar da cistig de cauza dictaturii. Este o tendință extrem de periculoasă. O joacă cu focul.

Astept ca de obicei comentariile dvs pro si contra.

„România se prăbușește pas-cu-pas! Ce e de făcut, mă întreabă câțiva prieteni. Iată o variantă: demis guvernul (Iohannis poate să ceară demisiile miniștrilor și secretarilor de stat), numit un premier militar (pe bune, nu pe …puncte) care să alcătuiască un guvern de uniune națională. În toate partidele se găsesc și oameni buni. Acest guvern va funcționa pe perioada crizei și apoi va pregăti alegerile. Simplu, nu?”
DESKREPORT

Alătură-te discuției 5 opinii publicate

  • Gheorghe Munteanu spune:

    Fara chibrit ,benzina para un lichid inofensiv. atentie, asadar, ca suntem tare priceputi la a ne da cu stingu-n dreptu’ Asta dacanu cumva bintuie o pandemie de……oxiori!

  • Maria Rusu spune:

    Ce guvern militar?Unde scrie că militarii nu sunt „sensibili” la șmenozeli??
    Se poate guverna cu mână forte și în vremuri de democrație,dacă a dat molima peste noi!
    După ce trece molima,băgăm jandarmii și Poliția Militară în cazărmi fără ezitări și mustrări de conștință.
    Le văd rostul acestora ACUM fiindcă prea avem „concetățeni” certați cu legea și disciplina fix ACUM când Doamna cu Coasa planează nevăzută,ne-simțită.

  • iulia ralia spune:

    Ma plictiseste teoria conspiratiilor, nu sunt adepta.
    Insa Rusia, tarista sau comunista/bolsevica, cu steaua sau cu crucea, a fost si ramane pravoslavnica, totul sa fie cucerit, mai ales vecinii.
    Masinaria propagandei rusesti e un termen eufemistic, a trecut pe digital, isi tese plasa si pandeste.

  • Gabi spune:

    Daca lumea cere acum dictatura pe motiv de coronavirus, inseamna ca nu a fost niciodata democratie in Romania si nici nu va fi vreodata, ci doar mimarea ei de dragul banilor europeni. Si cand acesti bani nu vor mai veni, nu se vor mai sinchisi deloc.

  • DUTU spune:

    Vreau sa vad catuse la televizor.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!