ACEST GUVERN TREBUIE SĂ PLECE URGENT!

dancila 12Nu sunt amator de moțiuni de cenzură. Spectacolul lor mă lasă rece. Au ajuns de altfel o mascaradă. Se depun cind e și mai ales cind nu e cazul. Opozitia, in diferite perioade, a abuzat de acest drept. A folosit instrumentul moțiunii și cind nu avut nici cea mai mică șansa să doboare guvernul. Ca un fel de exercițiu de gimnastică. Să îi mai vadă lumea, să mai țina discursuri televizate… Adesea doar s-au prefacut că încearcă să schimbe guvernul. O singura moțiune de cenzura a reușit, in 2012. Situatia de acum este destul de asemănătoare. Un guvern izolat și celelalte forte politice coalizate împotriva lui (mai mult sau mai puțin – vom vedea joi).

Două argumente sunt impotriva acestui guvern PSD :

dragnea1/ Pierderea legititimitatii. VVDăncila & Co nu mai au cum să reprezinte și să guverneze România dupa 26 mai 2019. Catastrofa electorala suferita de PSD trebuia să îi impinga spre retragerea de la putere. Guvernul actual nu mai reprezinta aproape pe nimeni. În plus a pierdut majoritatea parlamentară -așa cum s-a probat in aceasta săptămînă. VV Dăncila vorbește mult si prost, dar esențialul este că refuză să se prezinte in Parlament cu noua ei formulă monocolora, PSD, ca să primească votul de încredere. Pina la acel vot este in afara legii. Ea incalca flagrant Constituția, art 87, paragraf 3. Asta inseamnă ca fiecare zi pe care o petrece in Palatul Victoria este una de uzurpare a puterii reale si legitime. În consecință acest guvern trebuie să plece urgent.

2/ Guvernul VVDăncilă conduce cel mai slab guvern din decembrie 1989 pină azi. Un guvern surogat ( impus de Liviu Dragnea) care n-a iesit măcar o zi de sub protectoratul lui, nici dupa ce a ajuns la Rahova. Țara sub conducerea marelui cirmaci din Teleorman a fost aruncată in haos. S-0 produs o debandada generală in dragnea valcovadminsitrație, justitie, economie. Scopul manifest a fost ca o mină de granguri PSD să-si rotunjeasca averile, iar cei cu probleme penale sa scape de pușcărie. Acesta a fost sensul acestei puteri sub toate guvernele sale. In spetele lor mereu s-a aflat inevitabiluL Dragnea pe post de păpușar.|Situatia este mai grea decit in urma cu 3 ani. Aventurismul economic, populismul, au produs consecințe greu de corectat. Esența acestor politici a constat in mituirea electoratului prin mărirea salariilor si pensiilor – fără nicio legătură cu realitatea economică. Asta in speranta că tot PSD va cistiga alegerile din 2109-2020 si va prinde astfel inca 4 ani de guvernare, adica acces la resursele țării, bugetul, în principal. Este vorba despre coruptie. Nici exodul românilor nu a fost oprit in ciuda promisiunilor făcute in campania electorală. Nu e singurul efect nedorit. Altul este scumpirea vietii. Prețurile au crescut, ca si inflația (a ajuns cea mai mare din UE). Puterea de cumpărare a romanului a scăzut drastic mai ales in ultimul an. Prezenta guvernului PSD in palatul Victoria echivaleaza cu riscuri din ce in ce mai mari pentru țară.

Toate acestea sunt motive intemeiate de a cere acestui guvern inept și incapabil să plece urgent!

STELIAN TANASE

DESKREPOT

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Baltazar spune:

    In cele doua chestiuni, legitimitatea lipsa si ineptia corupta, creatoare de anomie exceleaza si Parlamentul, tot, si Presedintia. Toata. Dar nimeni nu le cere sa plece pentru atata lucru, de nimic.
    Adevaratul motiv pentru care trebuie sa plece este cum a gestionat banii contribuabililor.Corecti, falimentati inainte de vreme, evazionisti, niciodata. Bani pentru partid, si nimurugii de stat. Inclusiv numitii, sa se lafaie in cele doua chestiuni ca regele Soare inainte de abatele Sieyes.
    Sa plece dara pusculita coruptiei de stat, la propriu, dar impreuna cu omologii/neavenitii numiti, tot mai singuri in ilegalitatea lor.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!