dancila 11Scenele finale ale guvernării PSD&VVDancila au ceva de comedie bufă. Sfirșit de domnie. Punct. Sic transit gloria mundi. Pe românește – Fost-ai lele cît ai fost! Cele mai tari imagini ale acestui deznodămînt trgi-comic au fost luate cu un telefon mobil din fața palatului Victoria – cuibusor de nebunii pesediste. Niste indivizi, vreo 2-3, nu mai mult, cărau pe scări cutii, tablouri, dosare, lucruri neidentificabile de la distanta(trebuie sa fi fost cadouri, bibelouri, icoane, vaze, ștergare etc.). Proveneau după cite se pare chiar din biroul fostei prim-ministrese – grăbită să elibereze birourile pe care le folosise in 2018/19. Nu voia să dea ochii cu dușmanii de clasa – liberalii lui Orban. Știa că guvernul PNL va trece prin Parlament deci va fi demisă, și-si stringea bagajele cu un ceas mai devreme de a fi scoasa din cladire de noii titulari ai posturilor guvernamentale. Hamalii aceia ascundeau lucrurile în portbagajul unor SUV-uri. Mi-am spus – iată, așa arată căderea de la putere, trecerea de la măreție la derizoriu.

dancila 8A fost cea mai urîtă retragere de la putere din ultimii 30 de ani. VVDăncila si acoliții nu știu sa piarda, s-a văzut. Dupa atitea asigurari și false certitudini că PSD va cistiga la referendum si europarlamentare, că nu se vor stringe semnături de-ajuns pentru o motiune de cenzură, că nu se vor aduna voturi ca să dărime guvernul!!! VVDăncila e foarte mirată acum că trebuie să plece și asta cu o saptamina inainte de primul tur al alegerilor prezidențiale. Conta să dea ultima ei bătălie din postura de premier. Cu toată logistica aparatului de stat, cu resursele guvernului la dispozitie. Realitatea a contrazis-o acum ca de atitea ori în trecut. Aici este și explicatia comportmanetul aberant la predarea puterii.

Ar fi trebuit să iasa la presa sa mulțumească public colaboratorilor, celor care au sustinut-o din PSD și din afara lui. Să împărteașeasca unele ginduri la plecare măcar din politețe, din 7 ani de acasă, dacă nu de altceva. Pentru a respecta uzantele, să zicem, pentru a lăsa o ultima impresie bună. A preferat să se îmbățoșeze și să țină un discurs belicos. Ceva care semăna cu un latrat. Păcat. Dupa 9 ani la Bruxelles să ai asemenea ieșiri nepotrivite cu situația, arată ca nu s-a lipit nimic de ea prin Occident. A rămas o duduie de dancila 1Videle.

Se vede că îi pare rău că părăseste palatul Victoria și că nu ii vine să creada ce i se întimplă. Dar mai e ceva. VVDăncila nu a patronat un guvern politic, care urmarește anumite ținte pentru tară. A patronat un guvern mafiot pus pe afaceri și căpătuială. Ultimele decizii ale acestui guvern arată clar acest lucru. Pina in ultima zi a împarțit fidelilor – ca la pomana mortului – banii publici. PSD lasă visteria goală plus datorii uriașe. Dar clientela sa este satisfacută de cit s-a îmbuibat sub mandatele Grindeanu, Tudose, Dăncila. PSD este croit pentru coruptie și clientelism. Odată cu plecarea din palatul Victoria dispar aceste învîrteli, șmenuri, bișnițării. Nervozitatea, supărarea numitei VVDancila este de ințeles. Nu a reușit să facă pe doamna… Iși varsă și ea amarul. O veste bună totuși – nu scapă! Nu ajunge la Cotroceni decit cel mult ca vizitator și 2/ Poporul pesedist o va repudia în următoarele săptămîni.

STELIAN TANASE
DESKREPORT

 

Alătură-te discuției 6 opinii publicate

 • Cramar Ruxandra spune:

  ,,VVDăncila nu a patronat un guvern politic, care urmareste anumite tinte pentru tara. A patronat un guvern mafiot pus pe afaceri și căpătuiala, pus pe rapt.”Si finalul este de aceeasi natura,se pleaca din Palatul Victoria cu tot ce se poate :mobila,tablouri…Este modul Dancila sa predea guvernarea cu visteria goala.

 • Vlaicu Cornel spune:

  Tot timpul am avut impresia ca aceasta femeie este mrs. Doubtfire, dintr-un cunoscut film, si ca sub acea fata spoita se ascunde altcineva. In ultimele zile am vazut fata acelui om. Un om rau, care nu stie sa piarda.

 • Silvia Bobolea spune:

  Au topit tot !Până si de pe urma lăcustelor mai rămânea o nervură ,un fir de iarbă !Cum se mai spune ,au plecat cu tot cu gară !Retragere în cel mai pur stil pesedist :in loc să stingă lumina au furat becurile !

 • Cristina spune:

  Viclenie țărănească!

 • Valentin Radulescu spune:

  Nu are 7 ani de acasă, ar fi fost bine deci nu știe să mulțumească și nici sa-și ceară scuză. Vai de noi pentru ca nici noi nu ne cunoaștem interesul. Sănătate .

 • Liviu spune:

  Nu prea a patronat, saraca…a cam fost in concediu, ca de 10 August…Dar ca a girat si acoperit e clar.
  Si nu ar trebui sa plece asa, ca de la aprozar…trebuie sa achite nota de plata , impreuna si cu colegii dumneaei si mai ales cu „sfatuitorii” din umbra…

Spune-ți opinia, fă-te auzit!