AL CUI GUNOI MIROASE MĂI RĂU LA ROMÂNI

By 9 iulie 2012Graffiti

Controversle legate de ultimele evenimente abia au început şi devin repede din ce în ce mai ample şi mai interesante. Sunt unele adevăruri notate aici pe care le auzim prima dată rostite. Paradoxal, dar românii (dacă îmi este permisă o asemenea generalitate), în ciuda grabei cu care devin violenţi, verbal şi fizic, au o anume pudoare, o jenă de a spune ce ii frămîntă. Tac ani întregi. se fac că nu văd. Vehemenţa în exprimare de aici vine. Ca şi furiile lui, atît de rare în istoria noastra – ca în decembrie 89 de ex. Dar la ocazii românul spune ce are de spus. Asta se întîmplă în timpul crizelor mai ales. E momentul cel mai bun să asculţi ce zice pentru că ai ce afla. Despre Monarhie, moravuri, istorie,vecini…

Mihail Viorel Anghel „E amuzant să vezi cum, pentru băşisti, toate „calităţile” lui Basescu devin defecte la alţii! Securistii lui Băsescu se dau de „dreapta”, populari! Ei sunt de dreapta doar pentru că stânga lor e foarte ocupată să fure! A fost cel mai nesimţit, grobian, hoţ, rău intenţionat şi prost regim de dupa 1989, regimul băsist! Poporul român este damnat să aleaga permanent între două rele: securiştii lui Băsescu („dreapta”) şi comuniştii PSD-ului (stânga)! Singura soluţie corectă, lucidă şi benefică pentru români şi România este Monarhia. Este Majestatea Sa Regele Mihai I al României! De-asta este şi atât de mult urât de securistul Băsescu! ” Dumitru Lecca „Dureros că mai există români orbiţi de un chior ! ” Yvonne Corina Macdougall „In fiecare zi suntem şi mai dezbinaţi, mai răi, mai orbi. Nu facem altceva decât să comparăm al cui gunoi miroase mai rău. Mă întreb care ar fi profilul liderului ideal pentru poporul român? Ne mai mirăm de ce şi-a întors Dumnezeu faţa de la noi! „Petru Duman „Românii, noi românii, n-am fost asa. Cel puţin, nu chiar aşa. Lipsa a multe, foarte multe, înainte de ’90, ne-a făcut să luăm orice de bun după 89. Cele mai multe ne-au făcut rău şi ne fac. Însă cel mai mare rău este dezbinarea. ”

Catalin Otelariu „Nu mă miră faptul că încă modelul ceauşist de politician este adânc ancorat în mintea concetăţenilor mei şi lor le este încă simpatic. Şi în Rusia, Stalin se bucura de o simpatie enormă, deşi a fost un criminal. Mie sincer îmi place Crin Antonescu tocmai pentru că este nonconformist, pentru că urăşte cultul personalităţii, băile de mulţime şi covorul roşu. Asta atesta că are bun simţ, calitate care în opinia mea le-a lipsit atât lui tov. Iliescu cât si tov. Băsescu, care (în opinia mea) erau foarte plini de importanta funcţiei lor şi nu aveau o doza minimă de normalitate. Îmi place de asemenea Crin Antonescu pentru că este monarhist şi iubeşte istoria. Nu cred că un român poate să-şi iubească ţara cu adevărat fără să aibe cunoştinte minime de istorie.Şi nu cred că cine a citit adevărata istorie a României poate rămâne republican, atâta timp cât republicanismul a fost adus de tancurile sovietice şi a promovat de nulităţi ca Petru Groza,Gheorgiu-dej, Ceausescu, Iliescu, Băsescu. În final vreau să vă spun că, cu siguranţă nu mi-am dorit să trăiesc în România lui Ceauseşcu, Iliescu sau Băsescu, dar nu am avut de ales şi am acceptat alegerea făcută de concetăţenii mei pt că le respect opţiunea şi îmi iubesc prea mult ţara ca să plec în altă parte, dar sunt foarte sigur că mi-ar face plăcere să trăiesc în Romania lui Crin Antonescu la fel cum mi-ar fi plăcut să trăiesc în România Regelui Mihai, a lui Ion Raţiu şi a lui Corneliu Coposu, dar din păcate nu a fost să fie…”

FOTO Grafitti pe un gard bucureştean

 

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Lupu V. spune:

    Revenirea la monarhie ar putea aduce un pol de stabilitate, decenta, respect, dar totusi nu cred ca societatea romaneasca ar putea fi transformata radical de coroana Casei Regale. Romanii, din pacate, nu au caracterul unui popor obisnuit cu rigoarea si pedanta elitismului impus de Casele Regale ale lumii, de aceea ei nici nu se regasesc in asemenea personaje. Pentru ei, un individ precum T. Basescu a putut, cel putin in primul mandat prezidential, sa-i umple de entuziasmul cu care il inconjurau in acele celebre „bai de multime”. Se regaseau mai bine in figura unuia prezentat prin nu stiu ce carciuma, cu un fes pe cap, decat s-ar fi regasit in vreun personaj din anturajul de salon al Casei Regale, purtand o coroana. Prin acea perioada, daca nu ma insel, candidase pentru fotoliul de la Cotroceni si Alteta Sa Regala, principele Radu. Nu a avut un mare succes.
    In plus, daca in plan ipotetic s-ar reveni la monarhie, Romania ar avea parte doar de mojicia unei campanii electorale in minus. In rest, batalia politica dintre „partidele-interes” (indiferent cum s-ar numi) s-ar duce cu aceleasi mijloace dambovitene. Credeti ca am scapa de noroiul electoral? Personal, ma indoiesc, caci pentru aceasta ar trebui sa ne transformam noi insine, devenind mai civilizati, mai educati, in definitiv. Iar acest lucru pare a fi un deziderat utopic in societatea manelizata in care traim.
    Si totusi, speranta intr-o societate mai buna, mai corecta, mai civilizata ar trebui, asemeni oricarei sperante, sa moara ultima.
    Dar mai putem oare spera?

Spune-ți opinia, fă-te auzit!