orban ludovicAm ales pentru rubrica „Să stăm de vorbă” o scurta postare de Lili Crăciun apăruta pe pagina sa de fb. Tema – amenzile in vremea stării de urgență și ce zice CCR-ul. Guvernul a vrut să belească doi iepuri cu amenzile, cred. 1/ Sa faca rost de parale la buget, sa mai acopere gaurile ptr Cîțu. 2/Să țină lumea in case, să o infricoseze în aceasi măsură măcar în care guvenrul este speriat. Nu i-a ieșit niciuna.

Aștept comentariile dvs pro și contra

„Mă scuzați, parcă-s toți analfabeți funcțional. Nu, domnule premier, CCR nu a spus că nu aveați voie să dați amenzi în stare de urgență, v-a spus că ați făcut o lege care nu a respectat normele constituționale și de tehnică legislativă. Adică cu curu, scuzați dubla cacofonie. Nu e CCR vinovată că n-ați fost în stare să concepeți o lege corectă. Și nu ne mai mințiți că în nicio țară nu s-au atacat în justiție măsurile din perioada pandemiei. PS: Atenție! O OUG în afara stării de urgență, care ne restrânge drepturile și libertățile, e tot neconstituțională, să nu spuneți că nu v-am zis!
Puneți naibii consilieri la treabă! Au auzit despre cazul din Cehia, din Germania? Dar de art. 115 punctul 6 din Constituție?”

DESKREPORT

Alătură-te discuției 10 opinii publicate

 • doru vlaicu spune:

  pentru cei novici in ale justitiei cred ca ar trebui dat macar un exemplu de o astfel de ordonanta care nu putea fi atacata la ccr

 • Doina spune:

  Voi face un comentariu la comentariul Dvs. 1. Găurile nu sunt ale lui Chițu ci sunt făcute cu bună știință de PSD. 2. Cred că orice guvern din lume e speriat când dă peste el, în timpul mandatului, așa o pacoste. (priviși-l pe Tramp câte prostii spune și ce mutră speriată are) 3. Amenzile acelea foarte mari chiar i-a speriat pe oamenii normali, că de nebuni e plina lumea. Să vedeți ce va fi după 15 mai, când deja nu se mai respectă mai nimic.
  PS: În Coreea de Sud, care a gestionat exemplar pandemia, după relaxare a crescut din nou numărul de infectați.

  • Stelian Tănase spune:

   Dar amenzile sunt ale lui…Deficitele 2020 idem.

   • anghel spune:

    ce este interesant in ultima vreme,ca cei mai aprigi critici ai pnl-ului sunt cei care se pretind de dreapta si care nu le mai acorda nici ocircumstanta atenuanta,care de altfel sunt ultrastiute si general acceptate-greaua mostenire si pandemia.p.s.:v ati gandit la urmatorul scenariu?daca primele semne ale pandemiei au aparut in china prin octombrie 2019 si „prietenii chinezi” i au informat pe „prietenii rosii”din romania,psd,ponta si atunci caderea guvernului dancila(cu multe voturi psd si pro romania) si investirea primului guvern orban(cu multe voturi psd si pro romania)este explicabila?spun si eu,nu dau cu parul

   • VIRGIL spune:

    Deficitul 2020 vine din costurile fixe (salarii si pensii) umflate intr-o veselie dinainte de PSD, peste care a venit covidul. Amenzile… i-aU speriat… si pe cei carora le erau de fapt destinate: 1,3 Mln. nevoiasi fara rost stabil (curve, suti, carcasi, cersetori, ingrijitori etc.) pogorati de-odata. Nu cred ca mai e o tara in zona care sa fi intampinat atatia intorsi de-odata. Guvernul a reactionat foarte bine in conditiile date, si vom constata asta la viitoarele alegeri pentru ca Romanul nu se mai lasa prostit.

 • Chitu spune:

  In primul rand apreciez cele spuse mai sus de D.na Doina și mai sper ca din toate astea sa rămânem cu ceva bun și anume păstratul distantei nu de 2 m ca acum ,dar acel drept la intimitatea fiecăruia de jumătate de m sa nu mai fie invadat sau luatul înainte când stăm la o coada.Cat despre economie e mare nevoie ca acest program IMM INVEST să meargă și să sprijine in primul rand firmele mici cu profituri normale pt că sunt f multe așa ,nu pe cele cu profituri deja mult prea mari..,iar pensiile speciale sa fie eliminate ,iar cele peste 5000 de lei ajustate serios,la fel și salariile celor de la stat nu neapărat pt că sunt mari ,dar cei mai mulți dintre ei nu le ar merita nici pe cele mici..și avem oricum f multi angajați la stat și nu.i normal.

 • Cosmin spune:

  Adevarat. CCR e de vina pt altele

 • Ion spune:

  „Puneți naibii consilieri la treabă!”–> Pune-ti naibii consilierii la treaba! :D

 • Liviu spune:

  Amenzile au fost exagerate. Sunt complet căzuti in cap. Va fi vai și amar de ei la alegerile viitoare. PSD-ul cred că nu mai poate de bucurie că nu e in perioada asta la guvernare!

Spune-ți opinia, fă-te auzit!