ARESTAȚI-VĂ POLITICIENII!

By 11 noiembrie 2011La zi

Mulți lideri democrat-liberali sunt zguduiți, se pare, de arestarea primarului PDL de la Cluj, Sorin Apostu. Curtea de Apel Cluj a hotărît azi-noapte arestul preventiv pentru 29 de zile din cauza unui dosar de luare de mită: 94.000 de euro pentru contracte de salubrizare și întreținerea mașinilor primăriei. În dosar este învinuită și soția primarului, Monica Apostu. Mita venea prin firma ei de avocatură, facturată drept servicii de consultanță. Iar arestarea primarului Apostu vine la puțin timp după arestarea în flagrant a vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, Radu Bica, pentru o mită de 10.000 de euro.

Filiala Cluj a PDL este una dintre cele mai puternice din țară. PDL este stăpîn la Cluj. Acolo e fief-ul premierului. Și s-ar spune că DNA a lovit din plin. Dar coincidență sau nu, audierea și apoi arestarea lui Sorin Apostu s-au întîmplat exact cînd Traian Băsescu a mers la Berlin să se întîlnească cu Angela Merkel și să dea interviuri în Frankfurter Allegemeine Zeitung. Știți, Germania, țara aceea mare care achită notele de plată ale Uniunii Europene și are la București un ambasador, Andreas von Mettenheim, care spune de un an de zile: ”Arestați-vă politicienii!…Mă rog, pe cei care sunt corupți!”. Iar pentru variație îi lasă loc și ambasadorului britanic Martin Harris să adauge ”corupția îngrijorează investitorii”…

Dar România nu se poate însănătoși de corupție cu arestarea unui primar, fie și și primarul Clujului. Cu atît mai mult cu cît, cel puțin deocamdată, avem de-a face numai cu o arestare preventivă. Problema este una adîncă și încă nu e clar dacă șefii de prin alte județe, și ei participanți activi la licitații la care nu au dreptul, au motive să tremure. Nu întîmplător, Angela Merkel a vorbit despre progresele viitoare în zona justiției, nu despre cele prezente.

Pînă una alta, decontările de milioane de euro dinspre Bruxelles, sunt blocate. Șeful misiunii Comisiei Europene la București, Istvan Sekely vorbește despre nereguli în desfășurarea licitațiilor publice, insistă că la vînzarea/cumpărarea de servicii/bunuri din bani publici toate firmele interesate trebuie să aibă șanse egale. Cum să fie egale dacă unii cotizează mai mult decît alții?

Poate că Emil Boc și-ar dori altă realitate. Poate că el, ca și Ion Iliescu, este sărac și cinstit. Numai că atîta vreme cît nu își poate ține în frîu armata de subalterni lacomi, nu are decît alternativa tăierilor de salarii și pensii. Cît despre Traian Băsescu, despre el, nimeni nu a spus vreodată că este sărac și cinstit. Dar poate îi împrumuta premierului un pic de autoritate.

Alătură-te discuției 7 opinii publicate

 • gigi marcu spune:

  Nea Stelica,stiu ca Ion Iliescu e sarac si cinstit,poateca Boc este bogat dar nu corupt direct(daca nu cumva el e „regina” vamesilor,via Sorin Blejnar) dar un lucru e sigur! Intaiul Carmaci si mana lui dreapta,Diva Blonda din turism,este tatal si mamal coruptilor!

 • suspiciosul spune:

  A mai fost un primar arestat. Chiar a stat ceva timp in puscarie. Solomon. Si unde este? Este primar unde a mai fost! Apostu va avea aceiasi soarta? Saracu’ !

 • Nelu Man spune:

  Daca procurorii si-ar face datoria, asa cum clameaza prpapgandistii si guristii pedeleului, acest partid al dispare pana la sfarsitul anului ;
  s-ar organiza in celule de partid in arestul politiei si procuraturii.
  Fantastic , seamana leit cu miscarea comunista din ilegalitate ! Numai ca alta este ilegalitatea practicata de acesti imbogatiti prin coruptie : ei stau la putere sa fure tot pe cand ceilati au stat la inchisoare pentru ca vroiau sa doboare democratia.

 • Eu cred ca nu numai in PSD se ascut cutitele de Ignat .
  Exemplu cu Solomon din Craiova este foarte elocvent .Nu poti sa fii primarul unui partid [oricare ],fara sa nu dai bani si la partid .[desigur prin reprezentatii partidului ].

 • Daniel spune:

  Vă daţi seama ce coşmar au băieţii din PDL. A fost arestat şefu”, îţi dai seama, şi pentru ce? A luat bani pentru contracte. Păi NU ASTA TREBUIA SĂ FACĂ? Nu trebuie să facă bani? Păi nu pentru asta este aici? Nu suntem oameni politici, nu suntem în politică? Îl arestează pentru asta? Aşa ceva? este oare posibil? Nu nu poate fi adevărat. Oare a supărat pe cineva? Că doar nu poate să intre în puşcărie că a luat mită.

 • Nick spune:

  Parerea mea este ca nu exista dornita de a face lumina in aceste cazuri de coruptie.
  Este o mare greseala sa credem ca se vrea sa se faca lumina in aceste dosare!
  Eu cred ca special se fac aceste dosare ACUM pentru a stinge toate dovezile incriminatorii intr-un singur loc…
  in acest fel asigurandu-se ca nu au uitat nici o dovada compromitatoare adbersarilor politici cind acestia vor lua puterea.
  Odata dosarul comsituit se vor face „pierdute” unele dovezi importanta si in final acel dosar nu va mai avea nici o putere iar urmele vor fi acoperite!
  Ideea nu e noua si a fost folosita cu succes de mafioti celebri.
  Nu trebuie sa ne mai lasam prostiti pe fata de asa-zisa justitie.

  ROMANIA TREZESTE-TE!

 • Andrew spune:

  Nimic nu e ușor în viață; dacă aș avea puterea eu aș tăia în carne vie.
  Ah… „Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei…”.
  Că tot se vorbește urât de România, aș introduce o lege: pentru fiecare abatere – amputare fragmentară de membre: mai întâi un deget, dacă greșește iar – mâna, dacă tot nu se liniștește pornim cu antebrațul, brațul… până la umăr; trecem la membrele inferioare. Dacă abaterile de la lege tot continuă mai rămâne doar membrul viril.
  Astfel am avea o țară plină de demnitari ciungi!

Spune-ți opinia, fă-te auzit!