20190810_205645Opoziția e pe cale să comită o mare eroare. Se consideră de pe acum cistigătoare a alegerilor care se apropie. Constat asta din atitudinile belicoase, arogante cu care se afișeaza liderii ei in spațiul public. Căldură mare, mon cher! Coalitia PSD&ALDE este desconsiderată, tratată de sus deși este încă adversar de temut. Atentie, prezintă un mare pericol electoral pentru oricine, în orice împrejurare. Fiara hăitută și însîngerată – cînd nu mai are nimic de pierdut – se intoarce și mușcă letal. ALDE nu contează, e o mazetă. Dar in disperare de cauza e posibil ca PSD, odată pus cu spatele la zid, să aibă o reactie de apărare energică, să-și mobilizeze cadrele și să se bată pină in ultima zi să rămînă la putere. PSD detesta să stea in Opozitie, să fie la cheremul altora. Detestă să privească cum fac alții parale pe seama bugetului, iar pesedeii să nu încaseze nimic.

20190518_124745PNL si USRplus au deja un aer triumfător, amenință isi trateaza adversarii ca și cum deja au cistigat alegerile și mîine formează guvernul. Mare imprudență! Acestei atitudini prostești, de Gîgă, i se adauga citeva erori făcute de liderii celor două formațiuni în vara asta. Ele întregesc un tablou pe care l-aș caracteriza ca îngrijorător.

Avem întii disensiunile dintre PNL si USRplus. Apoi disensiunile din interiorul fiecarei formatiuni. Dacă avem in vedere atacurile reciproce, declaratiile in contradictoriu care au dus la canibalizarea relatiilor din Opozitie avem un tablou deloc imbucurător. Astea nu fac casă bună cu o victorie în alegeri. Să zicem că în nov va fi ceva mai ușor. Klaus Iohannis s-a detașat în ciștigător în lipsa de contracandidați valabili. Dar șansele lui de a iesi președinte din primul tur sunt minime. Iohannis&PNL vor trebui dea bătălie decisivă în turul doi, pe 24 nov. Mai este ceva de alergat pînă la Cotroceni, e limpede. Dacă dezarmează de pe acum, dacă se trag de o pate să se odihnească, s-ar putea să aibă surprize neplăcute. Mari.

Intre timp PSD – speriat că pierde – strînge rîndurile, A trecut la tactica pisica blindă zgîriie rău. PSD nu iși mai arată colții, nu mia mîrîie, nu mai amenință. VV Dăncilă e numai lapte si miere de la o vreme. Face pa mătușica bună din vecini. Fifor felicită protestatarii în loc să trimită jandarmii să îi bată și să arunce cu grenade lacrimogene – așa cum a procedat PSD in august 2018. Acest episod PSD-ul vrea să-l facă uitat pentru că știe barnacă violențele de atunci au intors opinia publică impotriva sa, ceea ce a dus la scorul catastrofal din 26 mai. Trebuie ștearsă cu buretele epoca Dragnea. Asta ar fi ideea. PSD, vezi Doamne, ar fi un partid pașnic, omenos, cinstit chiar, de partea poporului. Rămîne de văzut. Lupul își schimbă blana nu și năravul! Așa că îi cred pe VV Dăncilă, Fifor, Teodorovici – noua garnitură de șefi PSD. Suntem in fața unei tactici electorale.

Armele sunt luate din rastel și curățate. Cele doua blocuri, stînga/dreapta, iși pregătesc arsenalele. Miza e fff mare. Puterea. Fiecare luptă cu ce are la indemînă. Suntem încă la zgomote. Furia vine mai încolo, la toamnă.

STELIAN TĂNASE
DESKREPORT

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

 • AT spune:

  Daca geniul stabil Trump, prietenul nostru Donald nu iese din izolarea pe care i-am impus-o o sa ne suparam.Foarte rau. De aceea o sa-l rugam frumos, elegant, diplomatic, sa iasa din carantina impusa de securitati abjecte si sa ne iasa in intampinare. Avem lucruri sa-i propunem, chestii lucrative, proiectii de putere, jocuri video, ce doresc consilierii dumisale-niste idioti cu multa scoala cinica-, cu conditia sa ne recunoasca puterea. Independenta si suveranitatea, integritatea ramanand cautionata de infractorii integri recunoscuti.
  Vorbesc foarte serios mediile discrete: daca Dl Trump, acest luptator contra vantorii de vrajitoare, deci contra inchizitorilor laici, daca acest calculator nu isi modifica atitudinea si ne trateaza, adica pe aia din Romania, drept terchea-berchea, de bagat la buzunarul cu maruntis pentru chelneri fara orizonturi malteze,
  o sa ne suparam.
  Urat.Nu-i mai bine sa fim prieteni, de-adevaratelea?

 • AT spune:

  Criminalul monstruos din Caracal este simbolul perfect al Securitatii foste si actuale a Romaniei. Sa fie destinul, pronia sau niste bieti diavoli care au inteles asta?

Spune-ți opinia, fă-te auzit!