AŞA-ZISUL LIBERAL MRU O DĂ LA ÎNTORS

By 19 aprilie 2012La zi

Aseară, abia picat de la Viena, am văzut interviul la două capete realizat de Cristoiu şi Turcescu, la B1, cu primul ministru. Acesta a spus multe banalităţi cu un aer scorţos, guvernamental, vrînd să fie luat în serios. S-au emis judecăţi de bun simţ cu un aer de mari sentinţe moral-politice. Mai nimic. MRU are un aer de şcolar fruntaş care face eforturi să răspundă corect la întrebări, dornic să nu supere pe nimeni şi să ia premiul întîi cu coroniţă. Şcolaritatea lui nu s-a terminat.

Mi s-a părut nesigur pe el. Asta vine probabil din faptul că viitorul lui e problematic – mai ales că joacă într-o piesă proastă. Din cauza asta orice replică în gura lui sună fals. E clar, se teme că a pariat pe calul perdant. Îi va trebui multă abilitate să îşi salveze cariera după noiembrie şi încearcă acum să anticipeze cumva şi să scape cu vorbele. Ca intelectual care a mîncat o pîine făcînd asta, nu îi este prea e dificil. Dar nu mai are în faţă nişte studenţi – şi de aici inadecvarea, pe care o atenuează cu experienţa sa în manipulare şi intoxicare, în combinaţii operative, în ceea ce se numeşte a fi agent de influenţă – toate căpătate la şefia SIE.

O singură chestiune mi-a atras atenţia, avînd ceva absurd în ea. MRU a declarat privind prin ochelari, vrînd să joace inocenţa şi sinceritatea – că se consideră în continuare un liberal, mai mult, membru al PNL. Şi într-un efect melodramatic, de copil bun, a privit direct spre cameră zicînd – “Domnule Crin Antonescu, vă rog să mă invitaţi la o şedinţă a conducerii PNL!” Cum MRU nu este un “spontan”, cred că a studiat toată ziua acest efect. Poate s-a dus la B1 numai pentru a da aceasta replică, moment culminant al apariţiei sale de aseară. A întărit zicînd “Nu mi-am pus problema niciodată (să mă înscriu în PDL). Sunt membru al PNL. Sigur că mă consider membru al PNL. M-am autosuspendat…Nu am motiv să demisionez (din PNL, na) .” Orice s-ar zice, MRU a jucat tare în scena asta.

Rostul acestor declaraţii este dublu. Întîi introduce o mare confuzie în electorat, căruia PDL poate să îi spună în campanie că avem un guvern liberal, de dreapta, sau măcar unul condus de un membru al PNL. Aşadar capul de locuitor trebuie să se gîndească de două ori cînd va vota USL. Aşa se mai cîştigă nişte procente care s-ar putea dovedi decisive. 2/ MRU are şi varianta refacerii Alianţei DA, PDL şi PNL să guverneze împreună după noiembrie. În acest caz MRU ar fi foarte util, ca om plasat între cele două partide, ca premier deja în funcţie. Ar putea fi un negociator pe o asemenea variantă. Cînd Băsescu vorbeşte despre art. 103 din Constituţie, la desemnarea premierului la asta se gîndeşte. Manevra are menirea să menţină la putere PDL. MRU nu are o ieşire mai bună din capcana în care a intrat. El, liderii PDL, Băsescu îşi leagă speranţele de spargerea USL.

MRU a mutat, pion d2-d4. Aştept replica Opoziţiei, a liberalilor, a lui Antonescu întîi de toate. Ce a furnizat aseară prin telefon liderul PNL la o televiziune a fost insuficient.

FOTO ANTENA 3.ro

Alătură-te discuției 7 opinii publicate

 • Anca Tanase spune:

  Dl. Stelian Tanase are dreptate. A fost ingrozitor de plicticoasa emisiunea! MRU nu s-a otarat, n-a injurat pe nimeni, n-a cerut inchisoare sau impuscare pt. nimeni, nu si-a barfit nici prietenii , nici dusmanii, se vede ca n-a fost invitat destul la Antena3 sau Realitatea. Un om civilizat, cumpatat si precaut cu vorbele pe care le rosteste, cu o cultura de exceptie, un om care nu e mitocan de dimineata pana seara este, in mod evident, o persoana care nu poate inspira incredere pe plaiurile dambovitene. Daca nu bestelesti pe nimeni, se considera ca n-ai spus nimic. Daca nu esti obraznic, inseamna ca n-ai viziune. Daca n-o intorci ca la Ploiesti, inseamna ca esti spion. Daca spui ca nu esti evreu, evident ca nici un om de bun-simt(!!!!) nu te va crede. Deci, unor astfel de oameni, cu cat le dam mai repede in cap, cu atat facem un serviciu tarii. Bravos, d-le stelian tanase. Bravos, natiune.
  p.s. am scris in mod special stelian tanase fara majuscule.

 • Am si eu o varianta:posibil ca Basescu sa incerce prin Ungureanu sa refaca alianta PDL-PNL ! Vorba vine !
  Pt ca daca PNLul ar cadea in aceasta capcana,ar fi inghitit cu tot cu pantofii lui Antonescu.
  Basescu nu joaca la 2 capete :joaca la orice sansa in plus !

 • florin dia spune:

  Cabotin și închipuluit ca și prietenul și mentorul lui, domnu’ Traian.

  P.S. Doamna Anca Tanase, cred că dl Stelian Tănase e negru de supărare că l-ai certat mata și că i-ai scris numele (o dată0 cu minuscule (și o dată cu majuscule). Hehe

 • JALNICA REPREZENTATIE SI MARE GRIJA PENTRU A NU SUPARA PE NIMENI.ASAZISUL PROFESOR NU ESTE DECIT UN PROASPAT ASISTENT UNIVERSITAR NECOPT SI FARA PRACTICA IN POLITICA,SPERIAT CA ADEVARATUL ‘PROFESOR'[BASE]AR PUTEA SA-I IA INDICATORUL[PRELUNGIREA DEGETULUI ARATATOR CU CARE VREA SA NE DIRIJEZE.OM TRAI SI OM VEDEA

 • madlenuta spune:

  am prins privitul in camera si zicand sa fie invitat la sedinta birouluiPNL si intradevar a fost teatral……in rest asa il vad si eu pe dl. nost prim ministru..are multe de rezolvat……..
  ps. doamna Anca Tanase,.puteti fi de acord cu ce scrie dl.St.Tanase sau nu , dar scrisul voit fara majuscule ….ce se vrea de fapt?

Spune-ți opinia, fă-te auzit!