BREAKINGNEWS: A FOST SĂPTĂMÎNA PATIMILIOR

O editie de ştiri în ultimele zile are un aspect extrem de pitoresc la Bucureşti. S-o luăm pe rînd. Nicolaciuc a fost adus în ţară, din Florida /USA. Popa la fel, a ajuns pe Otopeni, din Indonezia. Dacă cei doi ciripesc, jumătate din clasa politică se duce la puşcărie. Dinel Staicu, fost miliţian, milionar, cel care făcut un muzeu Ceauşescu la Scorniceşti în anii 90, dat în urmărire generală după ce a fost condamnat şi a fugit peste graniţă, a fost găsit săptămîna trecută în Ungaria. Agenţiile de presă au vuit, fireşte.

Vîntu şi Ghiţă, de la RTV, au scos cuţitele pe masă. Război total cu bodigarzi, denunţuri la Parchet, microfoane sub cămaşă, întîlniri secrete, arestări. Un ministru îşi dă demisia, acuzat de conflict de interese, citeşte “trafic de influenţă” aducător de parale. Un fotbalist e saltat pe aeroport de mascaţi, în direct. E vorba maşini de lux furate etc.. E clar, Dracul a dat o raită prin Bucureşti!

Eu credeam că romanul în Săptămîna Mare e cu sufletul mai aproape de Rai. Am impresia că rufelele se spală pe aici exact cînd Iisus intră în Ierusalim, cînd a ajunge în grădina Ghetsimani, cînd e adus în faţa lui Pillat din Pont, cînd e ridicat pe cruce, cînd e coborit în mormînt, cînd învie…

Sacrul şi profanul îşi dau întîlnire. Dar numai dacă îţi pierzi vremea la televizor şi în Săptămîna Patimilor. Altfel nu. E pe undeva cineva care ne oferă subiecte zilnic după cum îl taie capul. Ne confiscă atenţia după poftă şi interes.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!