BUCUREȘTIUL A RĂMAS FĂRĂ MOSCHEIE

IstanbulAflu ca marea moscheie plănuită a se ridica la București, undeva în spatele Romexpo, pe un teren uriaș,(11.000 m patrați) nu se mai face. Am fost de la început adversar al acestui proiect și din multe motive ( vezi mai jos DOSAR) . Imi place mult Istanbulul, e cel mai frumos si incitant loc pe care îl știu. Fără moscheile lui splendide e greu de imaginat acest magnific oraș de pe Bosfor.
Dar e bine ca moscheile să rămînă acolo, în spațiul lor istoric și cultural. Pe unde s-au înființat în Europa au devenit repede focare de islamizare a creștinilor și de radicalizare a musulmanilor. Au devenit adesea focare de îndoctrinare a tineretului. Mai toți teroriștii care au adus mari nenorociri peste tot, au trecut prin școlile patronate de moschei. Resentimentele față de civilizația creștină e maximă aici. Educatia se face in acest spirit. Poate că acest moment va trece și fundamentalismul se va risipi. Atunci va fi altă discuție.
Nu văd de ce la București ar trebui prin propria noastră voință nătîngă și neprevăzătoare să trecem prin această experiență cu multe exemple rele ( Berlin, Nisa, Paris, Koln, Bruxelles – numai în ultimii ani). La cîți musulmani trăiesc în România azi ce există ca lăcașuri de cult este arhisuficient.
Mă bucur că s-a renunțat la ideea ridicării unei mari moschei la București, oricît ar avea de obiectat partizanii înfocați ai corectitudinii politice și a unei așa-zise toleranțe, și aceasta prost înțeleasă.
STELIAN TANASE
DOSAR
DESKREPORT

Spune-ți opinia, fă-te auzit!