CĂDEREA ȘI DECĂDEREA PSD

dancilaMadame Saciz, cum ii spune un amic sefei PSD&Guvern, a provocat ieri o mare tulburare – nu printre admiratori galanți- ci în rindurile aflate in degrigoladă ale partidului de guvernamint. Intr-un interviu pentru DCNews a spus ca dacă partidul i-o va cere va candida pentru președinția României. Se sacrifica adică, e soldat disciplinat al PSD. I s-a reproșat în ultima vreme că ceilalti lideri PSD, incepind cu Iliescu si terminind cu Ponta, au candidat la presedintie. Ea de ce nu!? Ei bine, a acceptat, ieri, ideea.

Asta inseamna că ori i s-a urcat la cap puterea și nu mai știe ce face. Sau e un simplu calcul, sau o provocare pentru imagine, un fakenews pină la urmă. Ne putem astepta după toată involburarea produsă de acest anunț că VV Dăncilă – văzind cifrele din sondaje – să renunte ca să facă loc celui plasat pe locul întîi Fifor, Teodorovici. Firea și ea zice că ar vrea și stă mai bine în sondaje decit VV Dăncilă. Congresul va decide dacă o va duce ca pe miel la tăiere sau nu. Cînd a forțat să preia șefia partidului trebuia să știe că miza acestei șefii e scorul de la prezidențiale. Candidatul PSD trece sau nu în turul doi? Că de ciștigat nu se pune problema. Iliescu rămîne singurul pe stînga care a ajuns la Cotroceni.

dancila VV1Pe scurt, șefia PSD nu inseamna protocoale, limuzine, capitale europene cum credea VV Dăncilă. Dacă PSD nu intră în turul doi, ea pleacă. Cineva din anturaj se pare că ii vrea răul. VV Dăncilă va fi surclasată de cel puțin de doi candidați – Klaus I0hannis și Dan Barna. Atunci locul de președinte bicefal – guvern&partid – devine vacant. Va pierde ambele poziții. Va deveni din nou o femeie casnică după ce a făcut un tur prin politica mare. O majoritate PSD va vota o moțiune de cenzură, în februarie 2020, cum a făcut cu Grindeanu și Tudose și vom avea astfel al patrulea guvern PSD dupa 2016. Mișto!
Candidatura VV Dăncilă va ingropa PSD-ul. Scorul ei va si mai slab decit cel din 26 mai, 23 %, Va fi undeva pe la 15, cel mult 18%. Căderea pe tobogan va continua. Acum VV Dăncilă -cf sondaj CURS – are 9,2%, Foarte puțin, de neglijat. Secretul afacerii constă în răspunsul la intrebarea – se vor bate șefii de filiale, primarii, consilierii pesediști în teren pentru candidatul lor!? Sau vor sta pe margine și vor sparge semințe, admirînd prăbușirea partidului? Apariția VV Dăncilă printre posibilii candidați pentru Cotroceni a simplificat lucrurile în PSD. Eșecul se vede mai bine fără binoclu.

STELIAN TĂNASE
DESKREPORT

Alătură-te discuției 3 opinii publicate

 • Mircea Dinescu - Carte de-mbucate spune:

  Doamne-iartă ce-am mai râs
  partidul Doamnei Sacâz
  îşi plimbă arcuşul frate
  pe babe dezacordate.

  Hârș și hârș și hârș și hârș
  n-avem oi dar avem urși.
  Scârța scârța scârța scârța
  Pesede freacă tărâța
  și la moși mămăligoși
  le vinde numai gogoși.

 • Ovidiu spune:

  Alegeri prezidentiale intr-o tara care nu este nici pe departe republica…..Cred ca in loc sa discutam despre ce candidați la prezidentiale are această țară mai bine vorbim despre scrisoarea deschisă de astăzi destinată onor domnului „presedinte” , scrisoare în care se cere restabilirea adevărului istoric și restaurarea Monarhiei. România nu este „republica”!!!

 • Gabi spune:

  Nu cred ca vom avea la patrulea guvern psd. Dupa alegerile prezidentiale vom avea pentru prima oara alegeri anticipate sau un guvern independent (de genul nepolitic, BNR related) sustinut politic din parlament. Pentru prima varianta sansele cred ca sunt mult mai mari fata de varianta secunda. E in logica politica si economica sa se intample asa.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!