PDL ÎNTRE CĂTUŞE ŞI CĂPUŞE

By 14 noiembrie 2011Jurnal de bord

Strict secret. Departe de lumea dezlănţuită, duminică seara, cînd nu mai munceşte nimeni, şi pînă şi massmedia merge cu motoarele reduse, liderii PDL s-au întîlnit în cea mai importantă reuniune la vîrf din ultima vreme. S-a stat de vorbe grele trei ore cu o agendă încărcată şi încurcată. Au fost trecute în revistă toate subiectle, începînd cu arestările recente care i-a făcut pe toţi pedeleii să tremure, şi să îşi amintească brusc că Băsescu nu glumeşte. Azi e mai periculos să fii din PDL pentru că te iau mascaţii cu cătuşe şi nu poţi să invoci nimic. În PSD poţi să spui că e vorba de represalii politice, mi-a zis un marcant membru PDL. În PDL nu au ce zice – aşa cum ne învaţă de la Cotroceni, justiţia e independentă. Băsescu le-a servit-o, a făcut ordine in PDL dintr-o singură mişcare şi s-a prezentat cît de cît în faţa d-nei Angelei Merkel care este piuia întîi azi în Europa – pe tema corupţiei. Arestarea s-a produs cînd Jupînul era la Berlin. Tare! Regie savantă. Apoi s-a întors acasă şi a ordonat adunareeeaaa ! Vă închipuiţi starea de spirit în care s-a desfăşurat întîlnirea de taină de aseară.

Întîi de toate bugetul – o urgenţă. Cei prezenţi au aflat că va fi al dracului de greu. Criza euro a afectat tare finanţele publice. Aşadar nu se va mai da nimic, se va tăia. Nu se va purcede la mărirea salariilor şi pensiilor cum se gîndeau nişte strategi deştepţi pentru a cîştiga electoratul. Nu sunt bani şi nici nu s-a bătut palma cu FMI ca în 2009 cînd s-au luat banii din împrumut şi s-au susţinut artificial salariile şi pensiile în ciuda crizei care lovise deja lumea, ca să cîştige ştim noi cine. Aşa că se va merge la campanie cu furatul voturilor şi cu ce s-a strins şi se va mai strînge în puşculiţa partidului. Cîteva ministere au fost lăudate pentru sumele adunate cu diverse firme capuşă. Alţi tovi au fost criticaţi pentru randament scăzut. Se va da făină şi ulei capului de locuitor din fonduri proprii. Lumea a rîs bine la minciunica trasă de Băsescu în Germania cum că PDL ar avea 30% în sondaje, dar va mai scădea din cauza corupţiei ! Partea a doua totuşi nu prea le-a plăcut, suna ca o ameninţare…

E clar ca pe actualul sistem, PDL pierde alegerile detaşat. Trebuie să facă ceva. A conceput un plan vast în care intră revizuirea Constituţiei, o nouă împărţire admistrativă, legea electorală. Toate sunt teme pe care PDL le freacă de la începutul anului fără să fi avansat măcar un pas. E urgent bugetul pentru ţară, dar chestia alegerilor e şi mai urgentă pentru partid, “de unde vine binele nostru”.

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

 • Cred ca incearca sa simplifice ecuatia prin reducerea la tacere a celor batrini si corupti .
  Va incerca sa faca un partid nou ,fara cei batrini[cu care si a facut treaba ].
  Desigur ca toti cei batrini sint corupti mai mult sau mai putin .
  Si pt ca Basescu cu aceasta ocazie ,va face singur listele pt primarii si Camere .
  Cine va misca in front si mai vrea o tura deputat sau primar sau consilier ,ii arata pisica .
  Nu cred ca am gresit in rarionamentul meu prea mult .
  AMIN !

 • Ducindu ma la piata din cariter ,au venit niste tineri imbracati in portocaliu si dadeau bilete gratis la un fel de bingo .Nu ma pricep .
  Nu stiu cum am facut asocierea,dar mi am adus aminte de Blaga si algerile din PDL.
  Daca va aduceti aminte Videanu si Berceanu ,erau in echipa Blaga.
  Tot cu dosarele au fost speriati si restul si dupa cum stiti a cistigat Boc .
  Iar daca va aduceti aminte ,nu a trecut mult si Videanu si Berceanu au facut 2 [doi ]pasi inapoi si nu am mai auzit de ei .
  Iar in aceste momente ,tot ce se intimpla la Cluj ,este acelasi semnal [cum s a si exprimat Basescu ],cu cel de la alegerile din PDL.
  Si iar daca va aduceti aminte ,inainte de alegerile din 2009 ,Basescu ar fi vrut sa schimbe echipa de batrini .
  AVIZ AMATORILOR ![DE CIOLANE ! ]

Spune-ți opinia, fă-te auzit!