CE PREGĂTEȘTE PREAFERICITUL DANIEL

patriarhul daniel 1Am ales azi pentru rubrica „Să stăm de vorba”un scurt extras din ce a spus Cristian Tudor Popescu la RFI. Nu servim ciorbe reincălzite, declarația este de luni. Dimpotrivă, anticipăm. Se apropie ziua Sfîntului Dimitrie Basarabov – protectorul Bucureștiului. Racla cu moastele sale vor fi scoase pe Dealul Patriarhiei, pentru ca poporul să le venereze. Zilele trec repede…Ce se va intimpla? Se va relua spectacolul de la Iași? Nu e de dorit. A învățat cineva ceva din aceasta experienta – amestec de pandemie și religiozitate ? Sau o luăm de la început?

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro și contra.

„Nu este vina guvernului ca nu da voie sa mergi sa pupi acolo… Ce pupa acolo, ca nu stiu? O ureche, un picior, un genunchi? Nu stiu in ce consta moasta respectiva pe care se inghesuie sa o pupe diversii. Cauza nu este mania divina, cauza este in noi”.

dimitrie basarabov„Patriarhia, care este o Godporatie, avand presedinte director general pe Daniel, are si ea clienti, ca orice corporatie si poate sa-i piarda, daca nu se duc oamenii la Parascheva, la sfantul Dimitrie, poate nu se mai duc nici la biserica apoi. O sa constate ca se poate trai si fara biserica, ca nu-ti este nici mai bine, nici mai rau fara sfintii parinti care dau cu pamatuful si agheasma si care iau bani pe la inmormantari, nunti si botezuri. S-ar putea sa constate lucrul asta si asta e foarte grav pentru Godporatie.”

DESKREPORT

Alătură-te discuției 4 opinii publicate

  • felix burta spune:

    Dar cred ca nici o corporatie nu recurge la crime pe fata. Nici n-ar avea cum, dar uite ca BOR poate si asta-i groasnic!

  • Elis spune:

    Fiecare e liber sa sec8nchine cui vrea. Se pare ca unii nu se pot dezlipi de vechile năravuri comuniste in care „se descurcau” si se cred atotștiutor si stapanitori. Oricum nu este ziar sa nu ne amintească de Ceausescu vrem nu vrem si acest lucru ne demonstrează că Regele Mihai avea dreptate cand spunea ca pana nu vor muri cei ce au trăit pe vremea lui Ceausescu nu vom scapa de cei ce stiu mai bine decat noi ce ne este bine si ce nu. Dacă frica de moarte este atat de mare si isterizează pe unii asa tare sa stea in casele lor si sa pupe poza lui Ceausescu pe toate partile pe care le vad dar sa la de si pe altii sa aiba alte opinii decât ale lor. Săracii sunt setați pe a comanda altora. Tot ce le doresc este sa trăiască ziua in care sa se roage la toti sfinții ăștia pe care acum încearcă să închidă si sa si dorească să stea de vorbă cu un preot si sa dea doar de oameni ca ei. In rest, o vorba spune că nu mor caii cand vor câinii iar Eminescu spunea asa ” picătură n marea vremii nu conteaza crezul tau, adevărul i neschimbabil, vrei nu vrei e Dumnezeu” si de el tot unii asa ca ăștia care își dau cu părerea în toate spuneau că e nebun… ca asa sunt unii cu mult tupeu si nerusinare ca asa i a invatat partidul sa nu aiba rusine. Dumnezeu sa ii aiba in grija Lui.

  • Tudor Gabriel spune:

    Oameni fara Dumnezeu. Ma voi ruga pentru sufletele voastre.

  • „O sa constate ca se poate trai si fara biserica, ca nu-ti este nici mai bine, nici mai rau fara sfintii parinti care dau cu pamatuful si agheasma si care iau bani pe la inmormantari, nunti si botezuri. S-ar putea sa constate lucrul asta si asta e foarte grav pentru Godporatie (Bisrica Ortodoxa Romana)”- Patriarhul BOR Daniel

Spune-ți opinia, fă-te auzit!