CÎT FACE UNIFORMA DE POLIȚIST

CTPAm ales pentru astăzi la rubrica „Să stăm de vorbă” am ales un scurt fragment din ce a declarat aseară la DIGI 24 Cristian Tudor Popescu. (www.digi24.ro)

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro și contra.

„Acest fenomen („disoluția autorității” n.red) a ros ca un cancer România până în zilele de astăzi”. (…) Păi, după ce văd ce văd oamenii – simplii cetățeni, statul paralel, cetățenii ăștia paraleli – după ce văd ce se întâmplă cu oamenii în uniformă în aceste zile, ajunge să valoreze în ochii lor uniforma de polițist mai puțin decât aia a bodyguarzilor firmelor private, (…) ăia care umblă cu mașini și fac gălăgie multă. Iar disoluția autorității înseamnă așa: polițistul, agentul, disprețuiește cetățenii – ați văzut cum se uita polițista aia din mașină la fată, ce privire avea? – deci, slujbașul statului disprețuiește cetățenii; înseamnă cetățeni care nu au încredere și ajung la rândul lor să nu mai dea doi bani pe slujbașii statului; înseamnă slujbași ai statului care își disprețuiesc, de fapt, șefii, pentru că știu cum au fost puși acolo respectivii șefi, ba pe unii îi mai au și cu ceva la mână, pentru că sunt puși politic acolo; înseamnă niște relații de sus și până jos, de la funcțiile de conducere și până la cetățenii statului paralel, alterate complet. Toate aceste perechi relaționale între cetățeni, slujbași și șefi sunt complet alterate în acest moment” .

„Această metastază a fost generată de politic” (…) Să nu politizăm! Păi, cum să nu politizăm ceea ce este politizat până la măduvă, că de-aia sunt putrede structurile astea!” Pestele de la cap se-mpute”. (…) Dacă nu se schimbă tipul de politician care a condus România în acești 30 de ani, toate aceste măsuri punctuale – de exemplu, dat afară anumiți oameni – nu vor avea niciun efect. Schimbarea este posibilă numai prin schimbarea politicului. Cât timp modul de gândire, sistemul injectat de politic rămâne același, nu se va întâmpla nimic. Cum se schimbă politicul? Prin alegeri! Altă metodă democratică nu există! Politicul se schimbă prin alegeri”.

DESKREPORT

Alătură-te discuției 4 opinii publicate

 • Ene spune:

  De acord cu artcolul…concluzie: metastază !

 • vali57 spune:

  Da,comentariul este corect .Avertizare dură pentru partidele de opoziţie,care,în momentul când ajung la guvernare să nu facă ce a făcut actuala guvernare,aceşti nemernici,care în numai 3 ani a destructurat toate instituţiile statului -în special cele care au legătură cu siguranţa cetăţeanului !

 • Dan Nicolescu spune:

  Cei care stiu ceva despre democratie, stiu si cit de vulnerabila este ea in fata atacurilor venite din stinga din drepata , sau pur si simplu de nicaieri, pur si simplu dela niste indivizi josnici, pegra societatii, lacomi, lenesi, hoti si mincinosi , asa cum este cazul cu PSD. Pina si cea mai temeinic asezata democratie din lume, cea americana, care parea invulnerabila ( asa de bine fusese gindt sistemul de echilibrare a puterilor de catre parintii fondatori , acum peste 200 de ani ) , a sucombat jalnic in numai 8 ani in fata atacului bine condus de echipa marxista a presedintelui Obama, care invatase temeinic lectia leninista a cuceririi puterii de catre o minoritate si a aprtidului format din activisti de profesie.

 • JK spune:

  Politicul se schimbă prin alegeri, dar „mentalitatea”, „modul de gândire”, nu. Astea se schimbă prin evoluție (dacă) pe durata multor cicluri electorale.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!