COMPLOTUL EXTERN IMPOTRIVA ROMÂNIEI

pandeleAm ales azi pentru rubrica „Să stăm de vorbă”un extras din ce a declarat la A3 Florentin Pandele, primar de Voluntari, soț a fostei primărițe de Bucuresti. Pandele, ofiter de marină, a iesit ca ăla din baie să îndruge prostii. Ca toti semidoctii – ca să nu zic mai rău – atacă prea multe subiecte deodată. Asta una la mină. Altă mirare pe care mi-o produce fostul marinar este cit de aproape țin pesediștii de Biserica ortodoxă. Ei sunt de regula atei, socialiști, vor separarea statului de biseriăa, dau cu barda in Dumnezeu. Ei bine, în Romania lucrurile stau invers. PSD-ul s-a infipt in dealul Patriarhiei si nu se lasă dus de acolo. Mă întreb cite rînduri de alegeri a cistigat cu ajutorul BOR. Pandele nu se lasă pină nu plaseaza și scenariul complotului extern impotriva românilor si Bisericii Ortodoxe. Asta vine de la el sau i-a dictat cineva ?

Acum, Pandele – semn că polemica CTP vs. Bănescu nu inceteaza – se repede le baregata jurnalistului. Poate a considerat că purtătorul de cuvint BOR nu a fost destul de vehement și a sărit sa dea o mînă de ajutor. Pe scurt, să arunce cu noroi, cu kkt si alte materii… A ratat un bun prilej să tacă…Nu era el în măsura să aducă lamuririle necesare. Intîi de toate trebuie să le aducă CTP insuși. Apoi Bănescu trebuie să gasească un ton cît mai apropiat de menirea bisericii care ne invață să ne iubim ca fratii și (teoretic) practică toleranța. În plus există pe piata intelectual-religioasă destui interpreți, eseiști, părerologi, improvizatori care au o mai bună expertiză decît Pandele. El se pricepe la administrație. Chestiunile teologice il depășesc total. Așa că nene, mai stai pe acasă…

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro și contra.

ctp 2„L-am ascultat pe tortionarul verbal care ne numeste ‘vite’ pe noi, pe credinciosi, Vorbeste cu atata ura, e violent verbal fata de toata lumea si mai ales fata de cei care cred in Dumnezeu si in Evanghelie. In fond, ce-a spus Patriarhul? A spus un adevar.

Ei spun ca sunt progresisti, ca vin cu alta politica. Mai bine si-ar spune regresisti. Sa stiti ca acest individ, uitati ca imi spun in gand Tatal Nostru, care arunca venin in stanga si in dreapta, face parte dintr-o strategie foarte bine pusa la punct. Eu consider ca sunt pilotati din afara Romaniei, vor sa distruga ideea de patriotism, de familie, de credinta. Eu cred ca varful lor de lance este USR. Altfel nu se explica.

Cine ii da dreptul acestui individ sa jigneasca credinciosii?

banescuZicea ca unde scrie in Sf Scriptura ca trebuie să te închini la moaște. Eu ii spun ca, nu am studii teologice, dar ii spun acestui personaj sinistru, veninos, rautacios, care cred ca nu are nimic in el temator de Dumnezeu, ca eu merg la sfintele moaste si ma rog la bunul Dumnezeu pentru ca moastele respective reprezinta un crestin iubitor de Hristos, temator de Dumnezeu, care a avut o viata curata.

De ce trebuie tu, Cristian Tudor Popescu, sa ma jignesti, sa sadesti ura si dezbinare intr-un moment in care suntem atat de amarati, suntem tinuti in casa, copiii nu merg la scoala, romanii nu au locuri de munca. De ce trebuie sa apara asemenea indivizi care parca sunt platiti de afara ca sa ne distruga? De ce trebuie ca in mine, Florentin Pandele, sa se distruga acest simtamant de patriotism national?”
DESKREPORT

Spune-ți opinia, fă-te auzit!