CONTURI FALSE, POSTĂRI RĂUTĂCIOASE

IMG_3084Am ales pentru astăzi la rubrica „Să stăm de vorbă” ultima postare semnata de Agnes Erich pe pagina sa de fb. E adevărat, este deja o inghesuiala ca în gară de cind s-a incins tărîta cu precampania electorala și scandalurile la zi. Postaci, pseudonimi, conturi false cite vrei umplu paginile de comentarii cu mesaje prefabricate, mai ales cu materii urit mirositoare. Prevad o înmultire a acestor apariții – fenomenul va dura pină la 26 mai. Apoi se va face iar liniște.
Sezonul de rahaturi și înjurături se va redeschide în toamnă pentru prezidențiale. Acum s-au deschis pungile pentru europarlamentare. S-a alimentat cu multe parale zelul slugilor de pe fb. Mie, personal, mi se pare, publicarea sub pseudonim o formă gravă de schizofrenie și lașitate. Vrei să spui ceva, dar te ascunzi sub o identitate falsă! Cum vine asta? Conteaza cine plătește și cît! Pe gratis acest serviciu – de a denigra – nu-l face nimeni.
Aștept, ca de obicei, comentariile dvs pro și contra.

„S-au reactivat conturile false, cu postări răutăcioase, ca să nu le zic altfel. Nu înțeleg un astfel de comportament! Dacă ai ceva de spus, dacă te deranjează ceva, asumă-ți. Fii bărbat/ă! Altfel, totul e de domeniul patologicului. De ce ar interesa pe cineva ce fac eu (sau alții) în timpul liber? E ca și cum te-ai uita sub plapuma cuiva. De ce ar fi cineva interesat cu ce formațiune politică simpatizez? Și, bineințeles, dacă nu suntem pe aceeași lungime de undă, trebuie demonizat totul. Au murit oameni pentru democratie, pentru libertatea de exprimare (ASUMATĂ, nu sub conturi false), pentru dezbaterea de idei , nu pentru etichetări, jigniri și multe …..aberații. De ce TU, care mă critici pe mine pentru că am o anumită înclinație spre o anumită doctrină, te consideri superior mie? Nu esti! Suntem egali! Iar eu îți respect dreptul la opinie și nu mă ascund în spatele unui ecran de calculator sau de telefon ca să îți dau replica. În rest, numai de bine!”
DESKREPORT

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Ioana Idiceanu spune:

    De ce? Pentru că lumea s-a învățat să vorbească mult și prost, să își spună părerea sinceră pe la spate iar în față să perie și să lingușească.Astia suntem, aproape toți.Daca stai în banca ta și nu te interesează viața celuilalt, ești ciudat,lumea te izolează și te eticheteaza.
    Dacă îți spui părerea și spui lucrurilor pe nume,iar ești ciudat și îndepărtat.Nicicum nu e bine.Lumea este superficială și nu iubește adevărul,sinceritatea.Trebuie să fii mult prea vertical să spui lucrurilor pe nume fără să îți mai pese de repercusiuni.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!