CONVERSAȚIE LA ANTICARIATUL UNU DESPRE NOCTURNĂ CU VAMPIR OPUS 1

By 19 decembrie 2017Litere & Comp.

IMG_3300„Soarea literara” i-am zis intîlnirii cu cîțiva amici, cititori deja ai thrillerului „Nocturnă cu vampir opus 1″ găzduită de anticariatul UNU de pe strada Academiei 4-6, – ” la coloane” unde se întîlnesc cunoscătorii și căutătorii de carte bună. Dacă ai nevoie de una, aici o găsești sigur oricît de rară ar fi. Ne-am întîlnit cu noul meu roman, un thriller, întîi Tîrgul de carte Gaudeamus în noiembrie, apoi la Librarium în foaierul Teatrului Național și aseară la UNU. Ne oprim pentru moment aici cu lansările. După IMG_3207Anul nou vom călători prin țară pentru a ne întîlni cititorii. Există deja invitații (confirmate de autor) de la Pitești, Iași, Suceava, Cluj, Tîrgoviște, Ploiești și continuăm să primim invitații. Le vom onora pe toate în limita timpului începind cu finele lunii ianuarie 2018.

Ce a fost aseară? Dacă intrai în anticariat puteai să vezi figuri cunoscute din lumea literară tăifasuind relaxat despre – ce este romanul, vampiri, tiraje, mituri, lexic. Despre cum trece timpul, despre succes și eșec, despre diavol. Gazda noastră a fost Carmen Mușat. Ciudat, soareaua noastră literară a coincis cu ziua ei de naștere. I-am urat cu toții la mulți ani! Mi-a părut bine de această concidență, este un semn. Invitații IMG_3242 – în ordine alfabetică – au fost Dan Antonescu, Sorin Antohi, Bogdan Ghiu, Răzvan Gheorghe, Marius Oprea, Dan Pavel, Călin Stegerean, ș.a. Să mă ierte cei pe care i-am uitat în goana condeiului/tastaturii.

Ne-am simțit bine. S-au spus lucruri interesante despre autor și carte. Cineva a sugerat că anticariatul ar putea găzdui și alte întîlniri de acest fel. O dată pe lună cu o carte bună, deja citită de invitati de marcă, ar putea conversa – pe subiect, ca primă impresie de lectură. Aici, în mijlocul Bucureștiului, un fel de Cartier IMG_2636Latin, chiar în zona universitară, printre amatorii de carte… Mi se pare o idee excelentă – pentru anticariat, pentru autori și pentru edituri.

Foto – Autorul în fața anticariatului UNU, Carmen Mușat, Bogdan Ghiu și Răzvan Gheorghe.

Găsiți cartea la Anticariatul UNU (plus DINASTIA). Pe on-line de asemenea o gasiți la adresele www.librariarao@rao.ro sau www raobooks.com

CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE !

Copyright DESKREPORT

Spune-ți opinia, fă-te auzit!