IMG_0933Am ales pentru astăzi la rubrica „Să stăm de vorbă” ultimul text postat pe pagina sa de fb de Anca Dumitrescu.

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro și contra.

„Degeaba cotcodăcim și ne înfuriem! Sub ochii noștri, nu ani, ci decenii, s-a deteriorat societatea! Corupția a fost pusă la dospit și a crescut precum cozonacul! Am văzut cu ochii mei civili cu mașina poliției venind să-și ia comisionul la un club din zonă. Am văzut șpăgi la polițiști ca să nu se ia amenda. Știm de plagiate universitare și doctorale, de numiri în funcții pe rudenii, prietenii, relații amoroase și de afaceri. Infracționalitatea a crescut. În 90 se spărgea o casă de schimb valutar, acum se sparg bănci. Trăim în țara în care nu s-a vrut lege, ordine și curățenie. S-au făcut, mulți ani, afaceri cu adopții dubioase, cu imobiliare și multe altele. Dispar copiii, se răpeșc și violează femeile. A crescut traficul de droguri.

Oameni cu funcții mari în stat și instituții sunt, au fost (și vor mai fi, probabil) direct interesați să acorde întreaga oblăduire acestei stări de fapt. Așa, și? Cine are interesul să schimbe ceva din toate astea, ei, cei care beneficiază de avantaje? Ei, care ar face pârnaie? ”Dar nu putem, noi suntem mici și slabi”. E în regulă, dacă în lumea asta vreți să trăiți, să vă creșteți copiii. Dar nu apreciez faptul că fiica mea nu-mi dă voie să reclam la poliție o situație gravă care se întâmplă pe mica mea stradă din centrul Bucureștiului „Despre droguri să nu spui nimic, vrei s-ajung acasă seara cu un cuțit în burtă?”.

DESKREPORT

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Pietraru Gheorghe. spune:

    Așa este,statul e slab pentru că peste tot domnește corupția,nepotismul,prieteniile bazate pe interese de grup.Și cel mai bine se observă în justiție,care nu reușește niciodată să pună piciorul în prag pentru a pedepsi cum se cuvine pe cei care,de bine de rău, mai ajung să fie judecați. Procese care trenează de ani și ani,ajungând apoi la prescripție ! Sunt sigur că toate acestea au la bază acte de corupție ! Degeaba le faci judecătorilor salarii de mii de euro,idem la medici,pentru ca a lua șpagă este ca mâncarea zilnică! Văzând toate acestea pe omul de rând îl cuprinde o lehamite și o tristețe, vorba poetului,iremediabila !

Spune-ți opinia, fă-te auzit!