CUCULE, PASĂRE SURĂ, CUC! CUU-CU!

tanase portrete 8Un episod halucinant s-a petrecut zilele trecute, cind ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, s-a prezentat la domiciliul directoarei TAROM pentru a-i ordona să nu lase să se ridice navele de la sol – invocind pentru asta motive tehnice. Acele nave aflate in cursă regulată duceau pasageri la bord cu destinația București. Printre ei si parlamentari care urmau să fie prezenți în Parlament pentru a vota moțiunea de cenzură. Cum calculele șefei lui – VVDăncilă – dădeau victoria Opoziției – adică guvernul cade – a venit această ideea super-năstrușnică, de a nu lăsa avioanele să zboare. Ce fantezie, ce disperare! Orice mijloc era bun pentru a asigura că guvernul supravietuiește!

Cuc a negat această întimplare, bazindu-se pe faptul că este total neverosimilă. A zis că nu este adevărat, că e o simplă fabulatie, că d-na vrea sa-și acopere malversatiunile și prostul management pentru care o și demite ca să fie convingător. A doua zi a dat nonșalant altă versiune – intilnirea a avut loc, aproape de domiciliul directoarei, dar discutia a avut un sens schimbat. Directoarea, dimpotrivă, trebuia să asigure in mod excepțional, la cererea năstrușnicului ministru, că zborurile respective se vor desfășura în cele mai bune condițiuni!!! Directoarea trebuia să se asigure că parlamentarii ajung la București (să voteze deci contra guvernului!!!) Iți stă mintea în loc!

Cine minte ?Ministrul Cuc sau ex- directoarea TAROM? Personal, dau crezare directoarei TAROM. De ce? Pentru că pină acum Cuc s-a dovedit a fi un veritabil baron Munchaussen, campionul minciunilor și fabulațiilor. Personaj de basm, un mare închipuit. Cuc a oferit nenumărate declarații, a făcut multe promisiuni, a dat asigurări frecvente pe tema autostrăzilor, căilor ferate, aeroporturilor etc. Nu e zi de la Dumnezeu, să nu iasă Cuc pe televizoare cu scorneli, să ne împuie capul cu viziunile lui fantasmagorice. Minte de stinge, cu plăcere, vinde gogoși credulilor. Era cit p-aci să fie demis pentru cucfaptul simplu că nu a făcut nimic de cind e mare sculă de basculă la Transporturi. Dar VV Dăncilă s-a răzgindit – in ziua sedinței de guvern ce să vezi? Cuc a lipsit pe motiv de boală. Presa s-a amuzat cu acel prilej istoric lipsit de eroism.

Soluția lui Cuc ca să reziste ca ministru a fost să arunce și mai multe promisiuni care de care mai hazardată. A apărut pe șantiere în ținute proletare, de lucru, cu vestă de protecție cască, cum vedeam odată în filme Mosfilm. Am observat ca dă din mînă mai abitir ca Nicolae Ceaușescu. Dă indicatii prețioase, ține discursuri mobilizatoare în fața camerelor, inconjurat de lucrători rezemați în lopeți.

Le are p-astea cu propaganda. Imaginea primează!!! l-o fi învățat cineva. Vorba ca vorba, dar praftica îl omoară! Faptele concrete lipsesc. Nu are obiceiul să-și tină promisiunile, le uită repede, se apucă de altceva. Inventează, scrie scenarii, dă termene de dare in folosință imaginare, pe care le schimba mereu. Aruncă pe piață gogorițe cu nemiluita. Cuc emană o irealitate densă, alcătuita din fabulații și minciuni.Pentrui povestea cu avioanele reținute la sol trebuie luat urgent la cercetat de organismele abilitate. E caz de pușcărie.

STELIAN TANASE
DESKREPORT

 

 

Alătură-te discuției 6 opinii publicate

 • Florentin spune:

  Sunt sigur ca ministrul a cerut ca avioanele sa ramână la sol. Nu sunt sigur că ideea a încolțit în tărtăcuța lui. Trebuie găsită și „eminența cenușie” din acedt caz.

 • Votați Pesedeul! spune:

  Orlanzii, deneșii, sucii,
  Andruștii, budăii, cucii
  Agramați, toți imbecilii,
  Grupați în jurul Dăncilii
  Vin să-i ducă țării torța,
  Să-i facă bine cu forța,
  Precizând și procedeul,
  De-a vota cu Pesedeul.

 • Metoda Cucofrig spune:

  Se spune și minte de îngheață apele. Asta este o metodă care ar trebui brevetată. Metoda Cucofrig.

 • vali57 spune:

  Nu este ,,un cuc ,,ci un papagal,obedient,plantat în frunte ministerului transportului să împartă funcţii slujbaşilor din PSD…şi bineînţeles să mai ciupească niscaiva comisioane pentru partid.Sunt convins,la cât de prost este ,că a avut intenţia vădită să oprească aeronavele TAROM la sol,cu parlamentarii de opoziţie la bord.Spusele lui miroase a c…t .De ce nu a discutat cu Mezei şi despre alte aeronave ale companiilor private, de exemplu,care ar fi transportat parlamentari spre Bucureşti ?

 • Dutu spune:

  Nu e singurul politician care are aceasta meteahna!

  Prietenul meu Iohannis a declarat ca groaznicul accident din Ialomita este din cauza psd-istilor, adica soferul a dormit la volan din cauza … psd-istilor. Vinde gogosi credulilor? Adica indirect crede ca toata lumnea e proasta?
  Tot Iohannis clama la inceputul actualului mandat al sau ca este impotriva imunitatii si ca o s-o desfiinteze.
  Ambele afirmatii sunt ceea ce este scris si in textul de mai sus: fabulații și minciuni.
  Cuc nu e periculos, deocamdata: urgent la cercetat de „organismele abilitate” este luat Barna (sic!).
  Iar ne cred prosti’ adica „organismele abilitate” nu fac politica (iar sic!) direct. Indirect.

  Intrebarea exista vreun politician notabil care nu fabuleaza, minte si vinde gogosi credulilor? Cum il cheama?

  Ma bucur ca veti citi mesajul meu in asteptare!

 • Jenna spune:

  Minte de îngheață apele, dar nu îl întrece pe puie monta

Spune-ți opinia, fă-te auzit!