D-LE PRESEDINTE,

Mulţumesc frumos. Bine le mai ziceţi. Am aflat prin gura dvs, cea mai autorizată din ţara asta (după cum v-ati pronunţat deunăzi, în mijlocul maghiarimii), că noi, românii, suntem, citez din gîndirea dvs luminoasă, “limitaţi” şi “neperformanţi“. Gloata proastă, n-ai cu cine să te pui! Adică înţeleg abia acum, după ultima dvs intervenţie televizată, de ce ne găsim azi în rahat, scuzaţi expresia. Pentru că, de fapt, dvs. acolo sus, e clar, vă străduiti să ne duceţi “spre noi culmi de civilizaţie şi progres”, vorba înaintaşului dvs la al XlV-lea Congres. Şi noi, aici nevolnici, răutăcioşi, suntem nişte incapabili. Nu vrem să ne modernizăm, să ţinem pasul cu dvs. Ne opunem, nu avem chef să prosperăm deloc. Refuzăm să o ducem bine, cum aţi promis în glorioasa campanie din 2004, de-aţi ajuns la Cotroceni. Popor zevzec, analfabet, care nu apreciază geniul. E limitat, aşa e cum ziceţi! Se complace în mediocritate. Nu ţine să performeze. Se mulţumeşte cu puţin. Să trăiţi, mulţi ani, aferim. Să avem parte de dvs.!

Şi Ceausescu credea la fel. Dovadă că aveţi sută la sută dreptate. După 25 de ani la putere, guvernînd un popor imposibil, se plîngea. Zicea cu of că o personalitate ca el se naşte la 1000 de ani, şi că romanii nu îl merită! Ca să vezi! Şi Hitler zicea aşa despre nemţii lui, în anii 40. Lenin îi detesta pur şi simplu pe ruşi. A lăsat pagini nemuritoare pe acest subiect. Aşa că vedeţi, vă înţeleg. Ce destin aveţi! Se întîmplă uneori ca marii lideri să fie nemulţumiţi de popoarele pe care istoria i-a obligat să le conducă. Nu mai zic cît de nerecunoscătoare sunt. Cîrtesc, strîmbă din nas, contestă. Brecht, care (vă spun un secret ) era un cinic, a zis după revolta muncitorilor din Berlinul de Est, că atunci cînd poporul e nemulţumit de şefi, e cazul să fie schimbat poporul. E un sfat. Ce ziceţi?

Alătură-te discuției 4 opinii publicate

 • cristian spune:

  Iar a dat Basescu vina pe romani? Cu hectarul jumate din spatele casei nearat si o scoala care scoate tampiti, e clar ca totul e destinat pierzaniei. Totusi, Basescu ar putea pune altfel problema – de ce scoala romaneasca scoate (si) tampiti si de ce nu’si ara omul hectarul jumate (sau pogonul…) din spatele casei?

 • Alex spune:

  Felicitari!!!! Excelent mesaj!

 • Iancu spune:

  O ironie care ataca una dintre problemele de fond ale politicienilor din actuala gurvenare .. si in general : incapacitatea / lipsa de curaj de asumare a responsabilitatii ! Bravo !

 • Daniel spune:

  Poporul român are o mare problemă….. cârteşte, scrâşneşte din dinţi, înjură, blesteamă, se tânguie, etc, etc, dar nu reacţionează cu bărbăţie. Aşteaptă ca ceilalţi să facă ceva practic. De ce? Cine ştie? Poate pentru că s-a lăsat condus de lideri mesianici, care ştiau mai bine decât oricine ce este mai bine ptr. popor? Pentru că s-au îmbătat de ” beţia de cuvinte” aşa cum spunea Maiorescu a politicienilor? Eu cred că nimic nu este întâmplător. Suntem prea tineri în ale democraţiei şi prea ignoranţi în conştientizarea valorilor regimurilor democratice. Iar unii, care ştiu cum să manipuleze se cocoaţă sus, sus de tot şi începe să se supere pe poporul român. Poate este mai bine aşa. Cum zice un proverb…. ” Şi bătuţi şi cu banii luaţi”.
  Aferim nenicule

Spune-ți opinia, fă-te auzit!