D-LE TĂTARU, DEMISIA!

tataruAm ales azi pentru rubrica „Să stăm de vorbă” textul unei scrisori deschise adresata de Mihai Grecea (victima la Club Colectiv) ministrului sanatatii Nelu Tataru in care ii cere demisia dupa explozi car a produs 10 morti la Piatra Neamt. As aminti totusi ca managerii de spital (lege PSD) sunt numiti direct de administratia locala, nu de Ministerul Sanatatii. O demisie totuși s-ar cere, măcar din sentimentul onoarei si din compasiune pentru victime.

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro și contra

„Domnule Ministru Nelu Tătaru, trebuie să vă dați demisia! Ați mințit publicul pe data de 30 octombrie în acest an. Ați spus că s-a ușurat transferarea în străinătate a pacienților cu arsuri, că ați semnat ordinul de ministru pe care grupul nostru de supraviețuitori de la Colectiv l-a inițiat și negociat cu trei Miniștri ai Sănătății, și pe care l-ați avut în transparență în feb-martie 2020. Nu l-ați semnat. Transferarea pacienților cu arsuri e tot în pixul ministrului și al secretarilor de stat. Și tot la cheremul încă neanchetatului Raed Arafat. Domnule ministru, dacă v-ați fi făcut treaba, în seara asta nu trebuia să plecați la Piatra Neamț ca să rezolvați lucrurile. Trebuia să fi avut acel mecanism în stare de funcționare, implementat și exersat. Un sistem de sănătate publică nu poate funcționa decât cu mecanisme și proceduri, nu cu miniștri care stau cu fundul în mașină și merg permanent în vizite de lucru la fiecare caz grav în parte. Sunteți în poziția în care trebuie să vă dați demisia. Nu este posibil să mai continuați să rămâneți în fruntea sănătății”.
DESKREPORT

Alătură-te discuției 3 opinii publicate

 • Cîrcota Mihai spune:

  Da, sunt de acord ca o demisie de onoare este obligatorie. Prin demisie Nelu Tătaru ar fi confirmat o profesie demnă de medic si in acelasi timp s_ar fi dezis de o funcție trecătoare de politician si de mizeria la care aceștia au dus o țară si toate consecințele acesteia.

 • Grigoroiu spune:

  Cat despre autorizatia de securitate inclusiv la incendiu, pun pariu pe orice ca „Palatul” Victoriei, CC-ul, Cotroceniul, DNA-ul nu o au. Autorizatia. Oricum secreta, din motive de compartimentare a muncii pompieresti, ca la ORNISS.
  Daca se intampla ceva, sa nu uitati sa va bazati pe magistratii organelor, cei care vin cu tulumba musamalizarii de tip sovietic peste opinia publica oricum habauca. Care nu a auzit in viata ei de fluturas evanescent ce inseamna diversiune si subvertire a ordinii de drept intr-un stat in care nu mai e loc de atatea norme anticonstitutionale, legale, infra si paralegale, precum si de sectele foarte orale ale insecuritatii nationale, care sunt chiar mai inepte decat prostul contribuabil la stat, ca sa fie omorat la modul cel mai primitiv, dar si aparent obiectiv posibil. Noroc cu diviziunea lor din presa, ca mai se scapa cateodata, daca ai rabdare sa vezi pe unde le tasneste inteligenta din fundul canalului colector de deseuri de partid si de stat.
  Noroc ca nimanui nu ii pasa de Palatele amintite, cu atat mai putin de Casa Poporului in definitivarea mantuirii sale conform tipicului.

 • Hadrian spune:

  Singurul baiat din Guvern cu tigle pe casa, Min. Economiei (desavarsita), vine si zambeste stramb la ideea-i excentrica de a declara ca 1/2 din mastile la vanzare sunt neconforme. Standardele oricum sunt ceva inimaginabil de ocult, chiar si pentru sinecurile altele decat ANPC, cum ar fi Consiliul Concurentei, dar orisicat. mai ales ca nu exista masti romanesti conforme lor.
  In context isi baga inteligenta speciala si baiatul ala de la Cotroceni. Pe langa multe gherle ne spune ceva cum ca amenzi, sa-i invete minte, paliere si platouri, partida reformistilor in josul lui, de unde si ocuparea posturilor-robinet biden, viciu prin corespondenta. Tradus sintetic, dar fidel limbilor peneliste,
  baiatul acesta a declarat urbelor ca legea e un moft, statul de drept este nici macar el, trecator prin lume, ci Partidul, ca Partidul este Statul si cine contesta asta este asa si pe dincolo, in subtextul Evropei.
  Prin urmare imberbul sustine steagul ilegalismului de Stat, sanctioneaza suveran si lauda tovaraseste orice incalcare- oricat de nevinovata ar fi din perspectiva erorii specifice factorului uman de indecizie- a tuturor standardelor democratice, legale si de integritate prin care s-a facut remarcat intregii lumi angelo-macroniene topita de curiozitatea fata de persoana bravului nostru soldat. Contradictia fuse rezolvata, reconcilierea sub inaltul sau patronaj nevarstnic asigurata (la o firma austriaco-germana solvabila cert de cand viciul Biden inunda lumea cu lumina sa albastra), masca impielitata aruncata sub cea ieftina, a demagogului prin definitie haladuind strain prin lumea fara vreun destin.
  Bizar, chiar cand doi literati se intrebau gnostic cum sta treaba cu destinul de dupa filozofia ispitelor si unde treneaza de obicei Dumnezeu prin galaxii, un baiat sta sa le rastoarne mundanul in capul intens traumatizat prin experierea marinarului infect. Da, un tasti-basti deja isi aroga pe nevazute locul si fiinta din marea cooperativa a spiritului accesibil si destinalilor moralizatori provinciali, pe baza convingerii ca el si doar EL este Alesul.
  Emir si muove, fantoma incompatibila cu bigotismul patriei suprarealiste. Jos masca, ca de-acum rien ne va plus!

Spune-ți opinia, fă-te auzit!