DE CE A INTRAT GURAN ÎN POLITICĂ

guran moiseAm ales pentru la rubrica „Sa stăm de vorbă” un scurt fragment din ce a declarat ieri (cf Mediafax) in fața presei Moise Guran, proaspăt dezertat din mass-media si intrat in politică. Modelul Turcescu&Firea& Rares Bogdan face prozeliti. Motivul ar fi simplu – cu jurnalismul nu se mai fac destule parale. Glorie glorie, dar buzunarele rămîn goale…Asta să fie!? Aseara cineva zicea că e vorba desrpe altceva – de un ordin pe unitate. Si mai spunea ca partidul la care a aderat este conectat strins la e Serviciile. Probe!? Nu prea, as zice. Poti sa explici totul si nimic cu Serviciile, i-am spus.
Intrebare (de ce a intrat in politica?) totuși rămîne…E o mutare spectaculoasă. Moise Guran va fi Rareș Bogdan-ul USR-ului. Un guraliv, one-man-show, care va încerca să-l umbrească pe Dan Barna. Nici nu e greu. Nu a venit la USR ca să joace un rol secundar – este prea vanitos, se crede cu un cap peste ceilalți. Așa că se pregătește să preia conducerea USR – ca prim pas. Personal mi-am format de ceva vreme o opinie despre Moise Guran. O voi spune la timpul potrivit.
Aștept ca de obicei comentariile dvs pro si contra.

„Dacă mi se propune, voi candida și la alegerile prezidențiale. Știu că tocmai le-am ratat, dar asta e, odată la cinci ani”(…) „Nu am această intenție, să candidez la locale, deși intenționez să mă implic activ în campania electorală pentru București, poate și pentru alte orașe. Am idei legate de București, ca jurnalist m-am documentat și am mers în multe locuri, și trăiesc în acest oraș. Pe de altă parte, cred, însă, că competențele mele sunt legate, mai degrabă, de administrația centrală decât de cea locală și că ideile și specializarea mea au mers mai mult către zona macroeconomică decât cea locală” (…)
„Nu este ceea ce mi-am dorit în viață (sa fiu parlamentar – n.red). Am considerat întotdeauna că activitatea parlamentară este extrem de plictisitoare, de aceea nu am fost niciodată reporter pe politic. Voi candida dacă mi se propune și se consideră că asta trebuie să fac eu, dar scopul meu e să fiu implicat în toate discuțiile și negocierile care se poartă despre cum țara va fi reformată. Că va fi în calitate de parlamentar, nu am niciun fel de problemă. Sunt all in, cum se spune, nu am renunțat la meseria de jurnalist pentru a veni cu jumătăți de măsură, am intrat în politică”.

DESKREPORT

Alătură-te discuției 10 opinii publicate

 • Brusanowski Cornelia spune:

  Nu prea stiu ce sa cred. Un lucru este cert: omul este cam prea plin de sine. Are si idei bune, dar de astea nu ducem lipsa, ci de felul cum le va pune in practica.
  Acolo problema consta in faptul ca sunt prea multi sfatosi, precum este si el, lucru daunator cand trebuie sa construiesti ceva!
  Daca nu primeaza ideea de formare a unei echipe de lucru, ci doar a lidershipului, rezultatul nu va fi cel dorit.

 • vali57 spune:

  L-am urmărit, ceva vreme, pe Moise la radio şi la unele intervenţii, pe anumite canale TV.Afară de câteva idei pe partea de finanţe-economie,pe care,pare ale stăpânii ,întro formă rudimentară,în rest expriarea este alambicată,fără conţinut,fără finalitate şi aproape totdeauna îmbârligată.Dă impresia unui jurnalist de înaltă calitate,dar în realitate se conturează ca un posibil mare fripturist.Iar,acum,prin declaraţia de ieri,se vede clar că este şi oportunist.Păi,adică cu domnule,nu-ţi place să fii parlamentar,dar dacă îţi propune partidul,te sacrifici şi candidezi…pentru binele ţării.Bla-bla-bla…curat-murdar !

  • Alex spune:

   Dumneata probabil nu te-ai uitat la ce clasa politica mediocra are Romania din 90 incoace domnule.Clasa asta care a guvernat pana acuma nu a facut nimic pentru tara.Cat despre Moise Guran vom vedea.Daca te durea capul despre clasa politica nu votai acelasi personaje mediocre din 90 pana acuma.

 • Carmen Tudorancea spune:

  De ce nu?E un bun comunicator,vanitatea nu e chiar un defect,cam toti din politica au incredere in ei.Are ceva charisma,o fata luminoasa,e capabil sa capteze atentia.Nu e adus pe pile,nici pe bani,e intelectual cu ceva idei bune in domeniul economiei.USR PLUS are nevoie de oameni care sa se implice ,asa ca ii doresc succes!

 • silvana spune:

  daca faci presa asa cum a facut Moise, daca esti un lider de opinie nu e corect sa treci in politica. de regula cei care au credit ca ziaristi isi imagineaza ca iau cu ei in politica capitalul de simpatie si e gresit. in momentul asta ma gandesc doar la faptul ca toate opiniile lui Moise din ultimul an, la care am achesat si care m-au convins, au avut ca scop trecerea asta. am facut presa scrisa vreo 20 de ani. stiu cum se face sa ti se deschida usa acolo unde vrei sa ajungi. intr-o institutie, in politica. si mai stiu ca nu e ok. e multa manipulare acolo si pentru ca manipularea asta o face un om cu influenta in public – in electori, deci, nu-i corect! trecerea asta anuleaza toate opiniile de pana acum, sau macar o buna parte din ele.

 • Geta Purdea spune:

  Vanitos, infatuat – ca oltenii- da , asa este, dar nu ma asteptam, sau poate da, . Dupa modelele anuntate mai sus , nu va face nimic din ceea ce zice ca va face , nici nu va putea si nici nu va vrea , cred, nu va calca apele , ca sa zic asa si nu isi va conduce poporul spre un taram mai bun,. Sunt profund dezamagita–, ce facea , facea bine, dar acum poate va face doar mai multi bani… money, money.. vanity fair, Pacat domnule Guran.

 • Eduard Panait spune:

  Din cateva articole scrise de Guran pe aceasta tema,pe care le-am citit,eu l-am perceput ca fiind un apropiat al celor din PLUS si un critic al lui Barna si al USR.Sant surprins ca s-a inscris in USR si nu in PLUS.

 • Cristina spune:

  Asta cu „ordin pe unitate” circula deja cu viteza luminii. Lumea se mișcă. Personal ii urez succes. Nicușor Dan nu a plecat degeaba din USR deși el a înființat cu mult curaj și entuziasm aceasta formațiune pornind de la US Bucureștiul. Dl Barna nu se lasă dus. Și de oameni activi și implicați e mare nevoie. Regretata noastră jurnalista Cristina Topescu a părăsit media ptr un angajament în partidului d-lui Ponta care în final nici nu i a mai răspuns la mesaje și uite asa a lăsat o în strada.
  Deci oamenii au probleme morale grave. Iar dl Barna în acest USR care nu ii aparține a făcut niște gafe inadmisibile degeaba l a luat sub umbrela Plus amicul lui Cioloș the famous. Moise Guran pe de alta parte mi se pare mai echilibrat decât Barna care a ieșit din nu știu ce servicii asa peste noapte la pachet ca să zic asa dar cu un istoric personal prea apropiat de reprezentanți de vaza ai PSD ului. Pe când dl Moise looks clean. Și a fost un ziarist atent și prezent.chiar acid. Cineva trebuie sa mai facă la urma urmei cate ceva. Noi pe margine facem pariuri sau prognoze.. Trăim și videm. De aia apar de alde Dragnea _Co. Ca nu se baga alții. Ok. sa se bage.

 • AT spune:

  Isi iubeste meseria, dar o paraseste pentru o iubire si mai mare, patria. Nu conteaza ca va fi folosit ca berbece, purtator de cuvinte goale, cal troian si salvator al lui Ciolos cel neidentificabil, aproape cazut pe drumul pierzaniei nationale alb-gardiste.
  Partea buna este ca unu pleaca, Barna cel iute uitator (conlucrarea aduce asemanarea, si adunarea, ceva de groaza), altul vine (pompa de vid indispensabil), papagali din cold furam.Adica deveniram.

 • Dutu spune:

  DE CE A INTRAT GURAN ÎN POLITICĂ?
  De p….t

Spune-ți opinia, fă-te auzit!