DECESUL PSD ESTE APROAPE

IMG_0758PSD trăieste un coșmar. Niciodată nu s-a aflat intr-o situație atăt de grea. Chiar și cind a suferit infringeri, mai rămăseseră o ciozvirtă din partid vie, mai existau citiva lideri care puteau să scoată capul în lume. De data asta nimic nu se leaga. PSD are o imagine total negativă. Si nu doar în rindul populatiei urbane si clasei mijlocii, ci și in rindul electoratului tradițional, captiv, al PSD – oamenii simpli. Talpa țării s-a saturat de un PSD care-l duce cu vorba de decenii si care il ține in sărăcie. E vorba despre populatia asistată, cea care la alegeri intinde mina – Dă-mi! și își dă votul pentru o sticlă de ulei. Antipatia pentru PSD e la fel de mare jos ca si în rindul celorlalti. De aici – situația fără ieșire pentru PSD, varianta VVDancilă.
PSD se indreaptă spre o catastrofă electorală, dupa un eșec major la 26 mai. Să zicem că a prins gustul înfrîngerii. Marele lider Liviu Dragnea a tîrît partidul (cu complicitatea membrilor CEx ) într-o prăpastie. Nu văd ce l-ar scoate de acolo. Pină la urmă corpul social a reactionat sănătos și l-a trimis pe abuzivul Dragnea la pușcărie. PSD miting psd 2nu găsește resurse să-și revină. Revirimentul așteptat după congres și alegerea noii conduceri nu vine. Mai mult, viteza căderii s-a accelerat. Seamană cu o prăbușire…

Partidul ar trebui reclădit de la zero. Curățat la virf de toti corupții, impostorii, gargaragii, prostii, plagiatorii, carieriștii. Antiselecția practicată de Dragnea&Co a făcut ca în structurile de decizie să nu se mai afle nimeni capabil să facă politică. România a fost in pericol în acesti ani să se transforme intr-un stat mafiot condus si jefuit de o oligarhie habotnica si corupta, care ar fi trăit pe seama milioanelor de săraci. Acest scenariu a fost impiedicat la 26/7 mai. De atunci asistăm la eșecul PSD – inimaginabil în 2016 cind a ciștigase zdrobitor alegerile parlamentare. De fapt pierdute de PNL prin non-combatul alegătorilor săi.

Instalat la putere, PSD l-a uns zeu pe Liviu Dragnea (deja condamnat) și de aici a inceput decăderea. Dragnea a fost interesat numai de agende sa personală, în detrimentul tuturor celorlalți. A țintit să-si salveze miting psdlibertatea, averea si cariera și și-a subordonat intreaga guvernare PSD acestui scop. De aici s-a tras totul. Incă de la protestul impotriva OUG 13, liniile a ce s-a intimplar mai tirziu erau trasate. Un episod aparte 10 august 2018.

Pesediștii deși au văzut cum PSD se scufundă nu au fost in stare – in ciuda mai multor incercari- să-l înlăture pe nocivul Dragnea de la conducere. Corupția a năclăit partidul, impostorii și-au făcut loc la vîrf. Pînă cind Dragnea nu a fost băgat intr-o celulă la Rahova, lucrurile au mers din rău in mai rău. Azi declinul PSD este ireversibil. PSD se află în plin haos, în debandadă, în panică. Este concluzia a doi ani jumătate de tîmpenii. PSD este down si va rămîne acolo multă vreme. VVDăncilă, Mihai Fifor, Eugen Teodorovici nu sunt liderii PSD, fost partid de guvernămînt. Sunt niște rufe intinse la uscat pe o sîrmă, în bătaia vîntului. In curind vor dispărea din peisaj.

STELIAN TĂNASE

DESKREPORT

Alătură-te discuției 3 opinii publicate

 • Apan Onita spune:

  bUNA ANALIZA

 • Franklin spune:

  Ce ne-ar conveni noua sa se intample in continuare? Noua ne-ar prinde bine ca Dancila sa ramana la conducerea PSD si a guvernului pana in primavara devreme a anului viitor si sa deconteze impreuna cu PSD dezastrul devenit evident si care se va accentua la iarna, nu inainte de a institui unele masuri economice si structurale absolut necesare. Dupa demisie (demitere), ar trebui un consens al principalelor partide in sensul acceptarii alegerilor anticipate, tinerea alegerilor, Victoria „dreptei”, cu USR prim solist urmata de instaurarea unui nou parlament si un guvern aflat in slujba interesului public cu un mandat de 4 ani. Fireste, ne asteptam la reformarea statului si a societatii precum si la un progress

  Ce i-ar trebui PSD?
  PSD are nevoie ca de aer de renegarea totala a epocii Dragnea, si cu fapta, nu numai cu vorba. Pentru ei, este imperios sa se retraga de la guvernare, ACUM, pana nu e prea tarziu, printr-o maniera eleganta, subtila si bine disimulata, cu Viorica Dancila in rolul principal. Am cateva idei, dar nu e cazul sa le expun. Fireste, retragerea de la guvernare e un dezastru personal pentru clica oligarhica a PSD, afara de faptul ca schimbarea inevitabila de lider ar aduce in fruntea partidului un lider de necontestat in PSD si frecventabil, daca nu chiar respectat si in afara partidului (de talia lui Adrian Nastase, Mircea Geoana sau o personalitate respectata din afara conducerii actuale, dupa modelul experimentat cu success, Iohannis). Aflat in opozitie o perioada suficient de indelungata si inlocuind complet din prima linie “lideri” odiosi precum Iordache, Largutza, Nicolicea si Codrin, dar si baroni la fel de odiosi precum Portofele, Arsene, Stanescu si colegi de gasca, PSD are bune sanse de revenire pe scena politica. Cu altii la bucate, insa. Si mai cu masura, tot la bucate vorbind!

  Ce cred eu ca se va intampla. E-adevarat ca PSD nu a fost niciodata atat de jos ca imagine, insa emotia provocata de explozia de la Caracal nu va dura mult si se va risipi. Alegerile prezidentiale sunt o miza mult mai putin importanta decat se crede, iar alegerile parlamentare sunt ca si castigate de adversarii lor. Mult mai echilibrate, mai importante si emotionante vor fi alegerile locale.
  Viorica Dancila isi va conserva mandatul in fruntea executivului, precum si pe cel subsecvent de lider al PSD atata vreme cat nu se va reusi din umbra organizarea alegerilor anticipate. Daca nu se va reusi deloc, atunci ea va guverna pana la alegerile parlamentare la termen. In aceasta perioada, pisica blanda poate face tot ceea ce doreste cu guvernul si cu conducerea PSD, din punctul de vedere al PSD, nu va fi deranjata cu nimic. Cred ca va lua multe masuri benefice, atat in plan politic cat si administrativ.

 • iancu jianu spune:

  Cu toata stima domnule profesor, cred ca gresiti.
  Psd va trai din grasime inca 100 de ani. Averea inseamna putere si influenta.
  Iar psd-ul este mai puternic decat un partid politic , este chiar o filozofie de viata, care imparte oamenii simplu in prosti ( adica „pulimea” cum zicea doctorul oprescu) si smecheri.
  In psd orice prost devine smecher cand mosteneste sau obtine puterea.
  De aici si legaturile foarte stranse intre psd /institutii de stat/ lumea interlopa.
  Nu se poate scapa de aceasta combinatie.
  S-au hranit toti 30 de ani din naivitatea si cumintenia acestui popor.
  Si pentru ca nimeni , de la nici un partid politic nu doreste sa se afle cum au facut averile, pentru ca nimeni nu doreste sa se afle cum a fost posibil sa se vanda fara rusine toate resursele naturale ale tarii ca si cum ar fi fost ale lor, pentru ca nimeni nu doreste sa se afle cum a fost posibil sa transforme proprietatea publica in proprietate privata si apoi sa o treaca pe numele lor, si ale rudelor, pentru ca de fapt nici nu are cine sa afle si nici cine sa judece aceste lucruri, prabusirea Romaniei ar parea foarte aproape.
  Noroc ca tara asta este deosebit de bogata, si intr-o zi , ca prin farmec , dupa disparitia lor , se va vindeca .
  O vor vindeca , ca intotdeauna, oamenii simpli , cu bun simt , care-si fac datoria fiecare la locul lor, fara aroganta sau lacomie si care o iubesc.
  Si va renaste curata , luminata
  Ca steaua din cer, ca roua din camp
  Ca Maica Precista ce-a lasat , la mine descantecul
  Si la Maica Precista leacul.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!