DEVESELU ȘI SPUTNIK

carpAm ales pentru astăzi la rubrica „Să stăm de vorbă” un scurt text apărut pe pagina de fb a lui Radu Carp. In vizor – baza de la Deveselu, obiect de speculatii si scenarii senzationaliste printre guristii care vorbesc seara de seara pe televizoare despre crimele de la Caracal. Destui leaga nenorocirea asta de rețele de prostitutie, si ii implica pe militarii americani de la Deveselu. Si internetul este harnic in privinta asta. Agentia de presa Sputnik este ca de obicei aparatorul intereselor Kremlinului lui Putin. Multa propaganda, mai deloc informatii. Avem parte de fake-news pe linia ei obișnuită. Este clar cine are interes sa denigreze militarii de la Deveselu și – dacă se poate – sa ii determine pe americani să plece. Sputnik mai are un interes specific ina et zile. Sa mascheze accidentul de la Arhanghelsk al rachetei rusești de croazieră cu propulsie nucleară. Este cel mai grav accident dupa scufundarea submarinului Kursk in anul 2000.

deveseluAștept ca de obicei comentariile dvs pro și contra.

„Am citit astăzi cea mai fantasmagorică „anchetă” jurnalistică: militari americani implicați în trafic de persoane la Caracal – Deveselu în 2012 când încă nici nu funcționa baza de la Deveselu cu militari americani.
Un fake news marca Putin căruia i-au căzut deja victimă un număr imens de cititori.
Cum anihilezi importanța scutului de la Deveselu, obiectiv strategic al Rusiei? În primul rand, îl contești public spunând că este ofensiv, iar apoi, după ce eșuezi cu acest mesaj, arunci în derizoriu discuția, cu ajutorul involuntar al unor „investigatori” români.

DESKREPORT

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • AT spune:

    Da chiar asa. Exista un document oficial al Procurorului General care repartizeaza cazul DIICOT, nu Parchetului sau? Semnat de el? Cu asumare, cu tot?
    Dar Dl. specialist notabil- ziceun fost substitut de presedinte, mare datator din gura isterica pe la TV-uri,foarte interesata, ciudat de interesata gurita manipulatoare in caz- aici Dl.Banila a semnat el actele de asumare a competentei?
    Nu de alta, sa stim de ce isi vor da toti demisia, cand se va constata ca sunt niste incompetenti. In sens procedural, nu de securitate, si inca internationala. Ha!

  • Vali57 spune:

    Bineînțeles că este diversiune ieftină ,slăbuță,care cred că nu penetrează în societatea românească.Ar trebui să derulăm filmul înapoi și să observă cine a aruncat pe piață această așa-zisă bombă și la ce posturi TV s-a comenat intens astfel de ipoteză ! Atunci,cu sigurață ne-am lămuri.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!