DICTATURA LUI -NU VENIȚI LA VOT-

„Trebuie facut tot ce se poate ca referendumul sa nu se valideze” , a declarat Traian Basescu la B1TV, postul unde se simte întotdeauna în largul lui. Explicația este una înfricoşătoare şi fantasmagorică. USL, sub privirile şocate ale Uniunii Europene, pune la cale fraudarea referendumului, așa că pentru a stârpi pericolul, lumea ar trebui să nu meargă la vot.

Mai mult decât atât. „Există riscul de a cere PDL să boicoteze referendumul” , adică din secţiile de votare să lipsească reprezentanţii democrat-liberalilor, iar Europa naivă să înțeleagă din asta cum a fost maltratată tabăra prezidențială. În plus, Traian Basescu însuși declară că nu știe încă dacă merge la vot au ba.

Straşnică întoarcere la popor! Declari că te supui fără ezitare judecăţii naţiunii, faci tapaj 10 zile cum că accepţi suspendarea ca fiind constituţională ( chiar este!), drept pentru care te duci şi in Parlament sa-ți susții punctul de vedere, dupa cărei ceri oamenilor să nu mearga la vot. Acum nu li se mai cere parlamentarilor PDL să nu meargă la vot pentru că un guvern al lui Traian Băsescu este în dificultate, acum li se cere alegătorilor însîși să se abţină de la vot pentru că Il Presidente însuși este în dificultate. Democraţia lui Traian Băsescu înseamnă un popor care sta cuminte în bănci, eventual cu mâinile la spate, un popor care nu vorbește neintrebat, un popor care vorbește doar dacă repeta constiincios si cuminte discursul presedintelui si al acolitilor lui.

Povestea este însă profund perversă. Minoritatea care se abţine de la vot face ca vocea majorităţii sa nu se mai audă. Nu e vorba că majoritatea s-ar pronunţa în favoarea taberei adverse. E vorba că vocea majorităţii nu se mai aude pur şi simplu. Vocea majorităţii, esenţială în democrație, nu se aude. Şi atunci nimeni nu știe cine deține de fapt autoritatea legitimă, cine este stăpânirea după dreptate, așa că totul pluteste în confuzie. Iar ţara rămâne la nesfârşit pe mâna pescuitorilor în ape tulburi.

Uniunea Europeană, neobişnuită cu astfel de jocuri murdare nu pare dispusă să înțeleagă despre ce e vorba cu adevarat. Nimeni, nici un om cu scaun la cap din țările civilizate ale Europei nu ar putea înțelege că un președinte de ţară își poate permite sa lovească în temelia statului, declarând că alegerile se fură, doar ca să se mențină la putere. Organizarea de alegeri/referendumuri corecte tine de criteriile politice de aderare la UE, de temelia statului democratic, iar Basescu ne spune acum, dupa douăzeci de ani, şi dupa opt ani de mandat propriu, că România nu are nici măcar această temelie. Omul pare dispus să calce orice în picioare ca să rămână la putere. Ce lipsă de scrupule!

Prin îndemnul de boicotare a referendumului, Traian Băsescu se opune democrației pentru că se opune expresiei celei mai autentice a democraţiei, care este votul. El nu vrea să accepte regula de aur a democraţiei care spune că majoritatea decide. Pentru el, regulile sunt valabile numai dacă îi sunt favorabile. El vrea sa rămână la putere chiar dacă majoritatea alegătorilor nu îl mai vrea la putere. Traian Băsescu nu crede că puterea aparține majorităţii alegătorilor. Traian Basescu crede ca puterea îi aparține lui.

Mai grav este însă ca există oameni, si nu dintre cei mai putin educați, dispusi sa îl urmeze. Ei acceptă raţionamentul perfid al lui Traian Basescu cum că neregulile din săptămâna suspendarii fac referendumul ilegitim. Dar referendumul nu poate fi ilegitim. Este constituţional şi este modalitatea prin care alegătorii își spun cuvântul. Cine nu vine la referendum, interesat de politică fiind, se teme de vocea majorităţii, nu vrea să o audă. Preferă minoritatea pe care o simpatizează. Or, asta nu e democrație. Cum se cheamă atunci când minoritatea decide în locul majorităţii vă lăsăm pe dvs. să ne spuneţi.

Alătură-te discuției 9 opinii publicate

 • Intr-o tara normala ,alegatorii care l-au votat pe cel supus referendumului ,in mod normal si logic ar trebui sa se prezinte la vot si sa-si manifeste sustinerea initiala sau nu :tinind cont de faptul ca ROMANIA are o democratie ‘ ‘ originala ” si in care lucrurile nu se deruleaza in mod normal ,este posibil ca cadindatu’ sa poata cere si promite orice propriului electorat. Daca se cer afara trebuie lasati sa iasa afara din joc,oricum listele electorale la care ne raportam sunt vechi,depasite si nu corespund realitatii.pacat de banii aruncati pentru recensamant daca nu utilizam datele culese.Ma intreb daca n-ar fi cazul infiintarii unui nou ninstitut de statistica sau sa dam,pur si simplu,datele culese pentru prelucrare la un institut neutru ,dintr-o tara neutra dar credibila.

 • teo spune:

  ma bucur sa gasesc comentariul dvs. pe acest blog, eu nu voi venii la vot. de ce?
  pentru ca:
  1.) pentru ca Dl Ponta a plagiat si nu recunoaste
  2.) pentru ca Dl. Antonescu a ajuns prin frauda presedinte interimar
  3.) pentru ca Dl. Sergiu Andon a fost declarat incompatibil si totusi voteaza in Parlament
  4.) Pentru cresterea cursului euro, crestere de care este vinovat Dl. Ponta si guvernul sau
  5.) pentru OUG date de guvern in vacanta parlamentara cu incalcarea Constitutiei
  6.) pentru tupeul dl. Ponta de a reprezenta Romania in Consiliul Europei incalcind fraglant o decizie expresa a Curtii Constitutionale
  7.) Pentru decizia PSD de a lungul timpului de a face front comun cu infractori dovediti: Nastase, Voicu, baiatu ala din Arges (presedintele Consiliului Judetean), etc
  8.) Pentru schimbarea Avocatului Poporului impotriva principiilor democratice
  9.) Pentru nerespectarea regulamentelor Parlamentului in cazul schimbarii presedintilor Camerelor
  10.) Pentru constituirea unei majoritati Parlamentare prin frauda si pentru nerespectarea procedurilor de vot in cazul Birourilor Parlamentare ale celeor 2 Camere (vezi membrii biroului care nu avea ce cauta in acel Birou)
  11.) Pentru nepublicarea actelor in Monitorul Oficial imediat dupa ce au fost adoptate
  12) Pentru dreptul de a spune „NU”
  As vrea sa ma duc la vot – dar nu pot din toate aceste motive
  Multumesc,

 • teo spune:

  si mai este inca una, pe mine m-a intrebat cineva daca vreau sa ma duc la vot?
  adica, cum hodoronc-tronc, pentru un moft eu sunt chemat sa votez sau nu pentru o chestiune care, vreau nu vreau, mi-a fost pusa in fata…

 • Irina Butum spune:

  Da, vorbim de slugile lui base ,care au supt din tara aceasta tot, iar acum au ajuns la ora adevaruluimobilizare maxima ,iesitila referendum.

 • Octavian spune:

  Nu se vor frauda? De ce au exclus obligativitatea listelor cu votanti neinscrisi in acea circumscriotie concomitent cu deshiderea a mai multor „birouri” de votare oriunde? sa se plimbe cu autocarele cu votantii sa dea voturi … destept nu?

 • NELU FIERARU spune:

  Basescu va fi demis cu tot boicotul lui pentru ca poporul nu-i mai poate tolera toate aberatiile si nelegiuirile pe care le-a comis.Voi vota da pentru demitere impreuna cu fffffffff multi prieteni.

 • NELU FIERARU spune:

  DOMNULE STANCA,DACA TOTISI REFERENDUMUL NUESTE VALIDAT,IN MOD CORECT SINGURA CONSTATARE PE CARE O POATE FACE CURTEA CONSTITUTIONALA,ESTE ACEEA DE A STABILI CA NU S-AU INDEPLINIT CONDITIILE IMPUSE DE ACEASI CURTE-SI AVAND DREPTUL LA A CONSTATA,CORECT,DIN PUNCT DE VEDERE JURIDIC ESTE REPETAREA REFERENDUMULUI,AVAND IN VEDERE SI UTILIZAREA INDEMNULUI LA NEPREZENTARE EVIDENT,PE FATA !EU CONSIDER CA AVEM MINTI LUMINATE CARE NU VOR ACCEPTA PROSTESTE,CA SABOTAND BUNA DESFASURARE,BASESCU SA REVINA LA COTROCENI !

 • Domnului Stelian Tanase,

  Daca imi este permis, cum nu este contrar democratiei a face concursuri aleatoare intre alegeri despre citi cetateni are fiecare, nerespectind intervalul egal asigurat de catre democratie fiecarui curent din societate cistigator al alegerilor stabilite universal, asigurat pentru a garanta un spatiu de actiune curentelor cistigatoare?
  Numai satisfacerea bunelor conditii de suspendare a garantarii intervalului de timp determina ca acel concurs sa nu fie aleator.
  Cu admiratie,

Spune-ți opinia, fă-te auzit!