DOMNULE KELEMEN HUNOR NU-ȚI PRIMESC SCUZELE

kelemen-hunorCu totul neconvingător Kelemen Hunor aseară la DIGi 24. Dublu limbaj, jumătăți de adevăr. A evitat continuu să răspunda intrebarilor puse de moderator. Si era dator multe răspunsuri de dat, mai ales acestea să fie sincere si directe. Ce putea de fapt să mai spuna dupa ce a pretins intr-un comentariu nervos și grabit că „asta e adevărata față a României !!!” Care ar fi ea, dle Kelemen Hunor? Măcar cîteva cuvinte zi-ne, ca să ne lămurim…In loc să se manifeste ca un pacificator, ca un împăciuitor, s-a purtat in acest zile ca un provocator. Din păcate.Inclin să cred că asta este fișa postului.

Liderul UDMR a jignit profund cca 22 milioane de români în mijlocul cărora trăieste bine mersi pe banii contribuabililor. Am o părere despre expresia lui nefericită. Kelemen Hunor are dubla comanda. Răspunde nu doar (cf Constitutiei) la Bucuresti, dar si la Budapesta, ca maghiar. Patria lui în acest sens este Ungaria. Vezi comentariile lui referitoare la Centenarul Marii Unirii. De data asta nu a vorbit pentru Bucuresti, propozitia cu pricina era pentru urechile Budapestei. A vrut să se remarce, ca să se arate ca un brav conducator al minorității maghiare în condițtiile in care popularitatea lui este tot mai scăzută. Manevra cu PSD-ul care i-a dat voturi pe 26 mai in schimbul susținerii in Parlament a fost prea groasă. De unde atitea mii de voturi cind numeri pe degete maghiarii din Regat. Kelemen Hunor, încoltit de moderator cu aceasta chestiune, s-a enervat și a inceput să peroreze. A trecut să dea explicații puerile.

valea uzului 4Dar de ceva vreme confunda discursul politic cu propriile poezii. E de știut că patroneaza un partid la fel de corupt ca și partidele alcătuite de etnici români. Nicio diferență. UDMR e condus de o elită care s-a rupt de populația maghiaă și se tine de mai multde afaceri – nu de apărarea drepturilor comunității. În 26 mai UDMR s-a aflat in fața unui dezastru electoral. A fost salvat de manevre subterane. Fără ele azi Kelemen Hunor ar fi fost demisionar, o pagina de istorie. A supraviețuit politic. S-a amestrecat în incidentele de la Valea Uzului (unde nu s-a dus) ca să-și spele imaginea. Pentru asta avea nevoie de o declaratie radicală si defăimatoare la adresa romanilor -care si ei sutn ca peste tot amestcati, cu diferite sensibilităti. Acesta a fost rostul scandaloasei si imprudentei lui afirmații.

valea uzului 1Am o intrebare simplă pentru Kelemen Hunor – care este adevărata față a Ungariei sub Viktor Orban? Ce spune despre restrîngerea libertătii presei? Dar despre coruptia regimului patronat de Orban ? Dar despre mutilarea justiției din ultimii ani ? Dar despre gruparea Jobik? Dar despre populismul belicos al lui liderului Fidesz? Kelemen Hunor l-a sustinut pe Liviu Dragnea si pentru că multe din accentele politicii ex-liderului PSD au semănat cu cele ale politici duse de Viktor Orban. Apropierea de Rusia si Putin, iliberalism, indepărtarea de valorile UE, naționalism, pozitii adverse democrației. Orban și Dragnea au puncte de vedere identice…

Kelemen Hunor a pretins că nu am înteles noi bine ce a spus el despre „adevărata Românie”. A pretins că de fapt a zis altceva – ca ar fi fost vorba despre fața statului român, nu a României (nici a românilor), stat care nu a acționat pe 6 iunie cum se aștepta el. Ne ia încă o dată drept niște prosti. Cam mult dispret. În plus, și minte. Dacă ar fi vrut să spună altceva, nu avea decît să spună pur și simplu altceva. În final, cu o jumătate de și-a cerut scuze celor pe care i-a jignit.

Domnule Kelemen Hunor nu-ți primesc scuzele pentru că sunt nesincere.

STELIAN TĂNASE
DESKREPORT

Alătură-te discuției 5 opinii publicate

 • eugenemeric spune:

  Corect, dle Stelian Tanase!

 • Cramar Ruxandra spune:

  Foarte corect! Am avut aceeasi impresie si eu adaug si concluzia mea,alenecos si perfid!

 • Ionut P. spune:

  Daca am inteles eu bine acest nou poet al demascarii a spus aseara ceva de genul: eu imi cer scuze daca am jignit pe cineva, desi ceea ce am spus am spus si oricum nu era menit sa jigneasca pe cineva, dar asa cred si acum, obiectiv fiind cum si sunt. In fapt voiam doar sa imi arat adevarata mea fata, cea in relatie directa de complicitate cu adevarata fata a Romaniei pe care am demascat-o prea imprudent, dintr-un acces de nervi ca fata asta s-ar putea prea bine sa se dovedeasca tocmai fata mea, oligarhica in non-reprezentativitatea ei celebra.
  Deci scuze pentru imprudenta demascarii, nu pentru intentii ori efecte. Si totusi, inca n-am zis nimic de greseala de traducere. Da’ urmeaza.

 • maria mitru spune:

  Multumesc d nul Stelian Tanase un articol f.la obiect.De fapt toti romanii si etnicii maghiari de buna credinta cred ca va sunt recunoscatori pt. articol.

 • DAC spune:

  Articol super corect si la obiect.
  Ar fi intereanta o analiza comparativa intre PSD – UDMR , partide fratesti.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!