dragnea ziuanewsLiviu Dragnea a fost poftit ieri după-amiază la Parchet. Toată lumea s-a întrebat de ce. Era o stire senzațională. De cînd așteptăm să dea socoteală? Cam de mult și din ce în ce mai intens. Mai ales după 10 august. Avînd în vedere antecedentele și dosarele pe care le are, puteam doar să presupun de ce este chemat. Pină la urma s-a aflat – a fost vorba despre așa-zisa lovitură de stat pe care Dragnea o clamase la o televiziune de casă. Dacă a fost lovitură de stat, cum pretinde, ar fi trebuit să prezinte elementele pe care le avea chiar la Parchet, înainte de a fi convocat. Dacă era un cetățean onest, firește, și dacă era adevărat ce a zis. El era cel care trebuia să atragă atenția (dacă știa ceva) instituțiilor abilitate că se petrece o lovitură de stat. De fapta era o diversiune, o perdea de fum pentru fraieri.
DRAGNEA jandarm DNA
Adevărul este o minciună. Dragnea fabulează, ca de atîtea ori în ultima vreme. Dacă va pierde șefia PSD, va fabula și mai tare. Stă bine cu imaginația, nu-mi fac griji. Ii place să mintă, să manipuleze, să trimită lumea după fentă. Vezi povestea cu asasinii…
Ajuns în fața procurorilor a dat-o repede la întors. Dovezile pe care le promisese în direct la tv nu există. Nu are niciun fel de informații despre o lovitură de stat. S-a întrebat cum dracu scapă de acuzația că s-ar afla în spatele represaliilor jandarmerești din 10 august. A inventat basmul cu lovitura de stat. A dat vina pe demonstranți, pe cei bătuți și gazați -asta ca să aiba o justificare, și nu doar jandarmii dar și cei care au ordonat represaliile. Dragnea s-a scuzat pentru situație spunînd procurorilor spășit că „institutiile nu l-au informat”. Ințeleg că și acele instituții sunt de vină, nu el. Atunci de unde știe despre lovitură? De nicăieri. Minte ca să-și scape dragnea meetingpielea. Cred că e cam tîrziu, Dragnea e pe făraș.
Dovada? Nu a mai venit la Parchet, ca altă dată, însoțit de baronii PSD și bătăușii din lumea interlopa care îi făceau garda de corp. De data asta a apărut singur, fără alai. Ce decădere! Normal că și-a pierdut calmul in fața jurnaliștilor și a curiosilor aflați la ieșirea de la Parchet. A strigat că nu are avere și e sărac. A avut o reacție nervoasă. De înțeles. Trebuie să învețe să se abțină, va avea multe ocazii de azi încolo să se enerveze. Povestea de succes a băiatului sărac și ambițios de la țară care vine la București să reușească în viață s-a cam terminat. Liviu Dragnea a arătat aseară o față obosită, de ins terminat. Să fie deja istorie?
DESKREPORT

Spune-ți opinia, fă-te auzit!