dragneaAm ales pentru azi la rubrica „Sa stăm de vorbă” textul scrisorii lui Liviu Dragnea, postat ieri pe pagina sa de fb.

Aștept ca de obicei opiniile dvs pro și contra.

” La mulți ani, România!

Țara mea dragă, Ți-am respectat cu sfințenie toate tradițiile, te-am sărbătorit cu fiecare ocazie, te-am purtat în suflet și în piept oriunde în lume, m-am mândrit cu tine peste tot și ți-am dedicat ție întreaga mea viață. De dragul tău am sacrificat tot și am făcut ce am știut mai bine să te ajut să crești mare, să fii bogată și puternică. Am renunțat la multe momente alături de familia mea, am ratat multe evenimente din viața copiilor mei, mi-am asumat în cele din urmă chiar și renunțarea la libertate, de dragul tău!

Mi-am dorit să te văd puternică, să văd cum copiii României mănâncă mâncare românească, sănătoasă și naturală, nu alimentele pline de chimicale refuzate de alții. Mi-am dorit să văd cum bătrânii tăi își recapătă demnitatea, cum în tinerii tăi reînvie speranța unui viitor mai bun, aici! Mi-am dorit să ne păstram pădurile acolo unde le e locul și nu în buzunarele exportatorilor străini de cherestea. Mi-am dorit să văd câmpurile din România pline de grâne și economia românească cum crește, mi-am dorit să le arăți tuturor celor care se îndoiesc de tine că tu poți! Tu poți fi tot ceea ce nu te-au lăsat niciodată să devii, tu poți fi tot ceea ce visează copiii români că ai putea fi!

Eu încă îți doresc toate acestea și încă cred în tine. Indiferent prin câte greutăți trebuie să trec, indiferent cât mă vor chinui ca să mă dezic de tine, eu nu voi renunța niciodată să te iubesc și să cred în tine!

La mulți ani, România!”,

Alătură-te discuției 7 opinii publicate

 • Silvia Bobolea spune:

  Cu asemenea început ,cu un așa conținut ,aceasta misivă a lui Daddy către România nu ar fi putut să aibă decât o încheiere de genul :Eu te-am iubit și tu ce mi-ai făcut ?

 • CRISTOFOR PAUL spune:

  Pe tinerii tarii i-a batut in 10 august. Si tot fara speranta i-a lasat!

 • Franklin spune:

  ” … mi-am asumat în cele din urmă chiar și renunțarea la libertate”

  Minte de ingheata apele. Nu si-a asumat deloc. N-a zis el cu gurita lui ca doar n-o sa se dupa la mititica de bunavoie ca ultimul prost? Chiar ca ultimul prost s-a dus, a sperat pana in ultima clipa ca nu or sa-l condamne.

 • Cristina spune:

  Mai lipsește refrenul : România mea ce m am îmbogățit eu pe seama ta!

 • ene spune:

  Te apuca greata !

 • Athanasiu G. spune:

  Ai zice ca Dragnea a pus sentimentul si vreun tambalagiu cu studii la americani, de marketing politic si publicitate dubioasa a setat forma. Ca inginerii, mai ales cei cu relatii de-o viata cu si la Secu nu sunt artisti afectuosi, ci revolutionari incercati si luptatori familiarizati cu tot ceeea ce inseamna capat. De la capete taiate la capatul dreptatii, unde incepe taramul Revolutiei Che Guevara a priori postmoderne.
  Deci Dragnea ne iubeste cu forta, ca Securitatea (ce coincidenta!), ne declara ca pastreaza omerta si ca nu renunta sa actioneze conform directivelor din Baneasa zoologic-futurista, ca a renuntat demult la libertatea banala si modest-legala pentru a putea fi patriot in ilegalitatea libertatii pline d epromisiuni. Ca toti patriotii din deservicii, ingrijiti acum cu mare atentie distributiva de tatucul Johannis floare albastru-verde.Sa nu faca buba. (degeaba, as zice eu).
  Atentie, se inchid usile Revolutiei Securiste de Rit Vechi, si incepe vanarea de scalpuri in cadrul Revolutiei Culturale ” Cantarea si descantarea Romaniei securiste!”

 • neculai vlad spune:

  „am sacrificat tot și am făcut ce am știut mai bine „. Pai gura pacatosului, adevar graieste ! Alte cuvinte din partea politicianului Dragnea sunt de prisos.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!