DUMNEZEU NU SE LASĂ BATJOCORIT

patriarhul daniel

Am ales azi pentru rubrica „Să stăm de vorbă” un fragment din predica ținută pe 27 octombrie in dealul Patriarhiei de IPF Daniel. Unii și-au amintit de colaborarea Bisericii Ortodoxe cu Regimul comunist, de pasivitatea BOR la demolarea a nenumărate biserici la Bucuresti in anii 80. Altii si-au amintit de mesajul de sprijin penrru Nicolae Ceausescu trimis/publicat de patriarhul Teooctist in zilele insingerate din decembrie 1989. Ar fi multe de spus. Dezbaterea pe fb este foarte vie. Intrebarea mea este de ce il invocă pe Dumnezeu IPF Daniel in povestea asta? E potrivit sau nu?

Astept ca de obicei comentariile dvs pro si contra.

„ „În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombire, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie motivând că în aceeași zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, ar avea loc o ședință importantă. Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe, ci la Biserica Sf. Nicolae-Vlădica din apropiere.”

  • „Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 27 octombrie în anul 2007, chiar de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, a fost înființat Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române, care prin radio și televiziune transmite de la Catedrala Patriarhală în fiecare zi slujba Sfintei Liturghii și slujba Vecerniei spre bucuria credincioșilor ortodocși români din țară și din diaspora”.
  • „Prin aceasta vedem că <<Dumnezeu nu se lasă batjocorit>>, după cum spune Sfântul Apostol Pavel (Galateni 6:7). Fraților, Dumnezeu nu se lasă batjocorit. El este îndelung-răbdător, dar este și drept. Mai întâi iubirea Sa milostivă copleșește dreptatea Sa. Dreptatea Sa se arată atunci când El dorește îndreptarea oamenilor, folosind uneori și medicamente amare, nu numai dulci pentru îndreptarea oamenilor și așa îngăduie ca ei să fie certați cu diferite încercări.
  • DESKREPORT

Spune-ți opinia, fă-te auzit!