FIFOR PE SCĂRILE MINISTERULUI

fiforL-am văzut ieri pe Fifor – are o figură din ce in ce mai sinistră, o mască, parcă e Fouche – in fata jurnaliștilor, pe treptele ministerului. Scenă antologica. Intrebat despre legăturile dintre Poliție si clanurile interlope de la Caracal, a tăcut un minut, apoi a zis ” Nu știu la ce va referiti!”.S-a grăbit să facă stinga-mprejur și a fugit în clădire. Cu două zile inainte, la aceeași întrebare răspunsese diferit – MAI face anchetă!

Fifor a învățat repede să mintă cum respiră. Atitudinile politicianiste nu îi mai sunt străine. Răul se învață mai repede decît binele. Să zicem că s-a blocat. Are gindirea confiscată de ziua de sîmbătă 10 august. Se intreabă ce va fi? Oare ce decizie este cea mai bună pentru guvernul din care face parte? Niciuna, d-le Fifor. Guvernul mai rezistă cel mult pină la sfirșitul anului. Intrebarea rămine. Anul trecut Carmen Dan a trimis jandarmii să facă prăpăd. In 2019 mai merge oare figura? Fifor se întreabă dacă trebuie să scoata jandarmii. El știe bine că evenimentele din 10 august 2018 au dus la eșecul de proporții din 26 mai 2019. Bancul cu lovitura de stat nu a ținut.

IMG_5371Scenariul cu asa-zisa lovitura de stat pe care ar fi incercat-o de protestari a ramas un scenariu SF. Nu au luat ei cu asalt cladirea guvernului cum a zilele trecute prea săraca cu duhuil VVDăncila? Electoratul a respins bancul si a votat in masă anti-PSD. Capisce!? Fifor este obligat de dogma PSD să pretinda in continuare că anul trecut a fost o lovitura de stat ca sa-si păstreze cit de cit electoratul. Măcar pentru 10 nov, cind VVDancilă candidează pentru Cotroceni. Acest electorat captiv trăieste într-o bulă, rezultat al fake-news-urilor livrate de Dragnea&Co. S-a incercat preluarea puterii de catre opozitie&statul paralel. Asa că nu mă miră că Fifor zice poezeaua PSD în toate ocaziile.

Fifor nu a făcut singurul lucru rezonabil. Să dea ordin sa fie desecretizate documentele din 10 august 2018, semn că stie el ce știe. Văd că îl aduce inapoi pe comandantul de jandarmi – nomina odiosa – care a condus anul trecut represiunea. Asta cu numai 5 zile inainte de protest. Dați-mi voie să mă intreb serios – pregăteste acest Fifor o confruntare cu demonstranții? Foarte riscant d-le Fifor! Asta pe de o parte. Pe de alta, simbătă e ultima ocazie pentru PSD să schimbe 20190518_124953cursul. Ieri, pe scările ministerului în fața presei, a trimis avertismente și amenințări demonstranților care se vor stringe simbătă în Piața Victoriei. A incitat. A vorbit nu pentru ei, ci pentru pesedeii speriați care nu mai știu ce să creada despre ce li se intimplă. Dublu limbaj, Fifor abia numit, se descurcă. Si el, cam mort de frică. .

In ultimul sondaj VVDăncilă apare abia pe locul șase, 7,5% Clar, nu intră în turul doi. PSD este in fața unui dezastru. Din decembrie va fi un partid second-hand. Liderii PSD se intreabă ce ar putea schimba situatia? Ceva neobișnuit, un eveniment „neprevazut”. Să zicem niște incidente violente in Piața Victoriei. Dacă sunt livrate bine publicului de mașinăria de propaganda a PSD, s-ar putea răsturna situația, zic ei. Să dea vina pe demonstranți, să trezească frica de violențe prin provocări. Da, niște capete infierbintate și disperate că pierd puterea și-ar putea imagina un asemenea scenariu.

Eu zic mai bine să-și bage IMG_0653picioarele într-un lighean cu apă rece și să își vadă de treabă. Pentru orice incident se produce simbată, PSD va fi incasa cu vîrf și indesat la urne in noiembrie. Riposta electoratului pentru 10 august 2018 s-a vazut clar la 26 mai acest an. Fifor este presat de pesedei să facă ceva, dar dacă va curge sînge, dacă se sparg capete, il văd alături de Carmen Dan la procesul care avea loc in 2021.

STELIAN TĂNASE

DESKREPORT

Alătură-te discuției 6 opinii publicate

 • Vorbit spune:

  Fifor, Dancila, guvernul condus de la Rahova nu da inapoi, merge inainte si de aceea il readuce pe Cucos. Este prima miscare de intimidare, iar lasitatea multora ii va face rezonanili…PSD nu mai are ce sa piarda, de altfel au chemat si simpatizantii lor pe 10 August ceea ce este iresponsabil si criminal ,asa cum sint.

 • Nikos Dzali spune:

  Sistemul aservit îsi scoate ghearele.trebuie sa si protejeze acolitii.Democratia pentru ei inseamnă sfârșitul.

 • Fifor spune:

  Fiforul tună, Fiforul fulgeră,
  Pesedeul caracălit sângeră.
  Cine pansează, vindecă rănile?
  Pesedeul vinde scump blănile.

 • Franklin spune:

  Dincolo de 10 august si de reverberatiile provocate de cazul de la Caracal, ne putem intreba care ar fi obiectivul principal care trebuie urmarit de noi toti, actuala opozitie la solutia dezastruoasa numita PSD. Eu cred ca nu alegerile prezidentiale trebuie sa constituie acest obiectiv, ci determinarea factorilor politici sa organizeze alegeri anticipate si dizolvarea actualului parlament.

  PNL si USR ar sprijini aceasta solutie. Daca Viorica Dancila s-ar afla intr-o pozitie dificila in propriul partid, s-ar putea ca si ea sa sprijine aceasta solutie, aflata fiind pe faras, oricum. Nu conteaza cat este de inteligenta sau de competenta in actiunile sale intreprinse din functiile pe care le ocupa. Ceea ce conteaza este functia de lider al PSD, partid in numele caruia inca mai poate lua decizii politice in deplina legitimitate. Adica fara CeX, jucarie pentru uzul intern al PSD. La urma urmei, nu Viorica Dancila a distrus PSD, ci Liviu Dragnea. Macar pentru faptul ca el a inventat-o pe Dancila, iar nu intreg partidul. In alte circumstante, poate ca partidul ar fi inventat-o pe Corina Cretu, de exemplu. Nu pe Viorica Dancila. Ar fi fost alta clasa de calatorie, nu?

 • Adrian Sfat spune:

  Mutarile de la jandarmerie par sa confirme faptul ca vor urma noi violente.

 • AT spune:

  Fifor tremura, ca si Dancila. Tremura din incheieturi, stie ca este pe faras. Cu consecinte finale pentru cariera lui.
  Nu stiu ce grad are, daca a facut armata, dar cu siguranta nu va fi doar retrogradat, si umilit public. Sefii lui vor regreta amarnic ilegalitatile la care s-au pretat, si s-ar preta inca, prin intermediul acestui biet baietel nestiutor si chiar ignorant la propriu privind rolul sau in viata lui, d’apai a altora. Din stat.
  Sa nu tremure, sa plece. Singur. Cu siguranta nu va fi tratat la pachet cu ceilalti (fiind un fel de Johannis tot sub tutela) cu adevarat initiati in marea escrocherie de stat.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!