FLUIERĂTURI ANTIPREZIDENŢIALE

Dom’prezident a ieşit sobru la TV, de dragul FMI aterizat la Bucureşti. Nu al nostru. Ca de fiecare dată cînd lumea mai uită, domnia sa apare. Ne-a comunicat că „Eu personal îmi voi asuma acest risc, al fluierăturilor, al neînţelegerii!„ Bine zis, nimic de obiectat! A fost deja, nu e vorba de timpul viitor. Faptele s-au consumat, urmează cred şi alte experienţe asemănătoare. Şi la apariţiade precedentă domn’ prezident s-a confundat pe sine însuşi cu statul şi mai ales cu propăşirea ţării. Prăbuşit în sondaje sub 15 %, se consideră nedreptăţit, neînţeles chiar de propriul său popor care i-a întors spatele. De ce? devreme ce i se pare că are viziune a viitorului ţărişoarei noastre. Restul – care nu se grăbesc să îl urmeze, rezultă, ar fi nişte proşti, „încremeniţi în proiect”. Domnule, ne place la păduchi, în bordeie, săraci. De ce să trăim bine, cînd putem s-o ducem prost! Fără lumina electrică, la lampa cu gaz. Ne place prin hîrtoape cînd de fapt ni se oferă autostrăzi minunate! Suntem fiinţe melancolice, paseite, prea legate de trecutul negru. În această mare de imbecili, figura luminoasă a prezidentul nostru, se impune. Lupta de unul singur – ca un căpitan de vapor – să ducă naţia în portul propăşirii. Dar asta e, suntem nişte marginiţi şi încăpăţînaţi, care nu pricep ce li se întîmplă. Înclin să îi dau dreptate prezidentului nostru. Nu e nimic de capul nostru!

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • Daniel spune:

    Una dintre marile probleme ale societăţii noastre este lipsa aproape organică a cunoştinţelor privind elementele fundamentale ale democraţiei. Din păcate reminiscenţele de tip totalitar continuă să ne bântuie. De la Raţiu încoace nu am mai auzit un om politic care să susţină în mod coerent şi pe o perioadă lungă de timp idei de bază ale regimului democratic. La noi funcţionează principiul ” Cine nu este cu mine ( noi) este împotriva mea ( noastră)” în diferite forme. De ce? Pentru că acest dicton îl înţelegem. În schimb ” libertatea mea încetează acolo începe libertatea ta” este ceva abstract, care nu este înţeles de bobor. Şi atunci ne întoarcem la manele.

  • Eusebiu spune:

    Si BOC s-a ales cu fluerturi si oua rosii la VAlcea si Severin. unde s–a dus sa inaugureze un pasaj de cale derata. LUmea e nmultumita va actioana asa in continuare, stfe tot ma mutl,pentru ca nu ii mai suporta. Daca pe om il razi la bani, te uraste,,,Dupa atitea ani depretieli siciteli, minisitrii sunt nepopaleri. Sa vrobeaca la NASA sa le dea costume de cosomonauti cind ies in lume, in piete, pe strada.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!